Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Brankár Čech sa teší z titulu, dnes ide na hokej Česko - Kanada

Petr Čech Foto: TASR/AP

Chelsea si trofej zaistila v nedeľu, tri kolá pred koncom ročníka, po víťazstve nad Crystal Palace.

Praha 4. mája (TASR) - Brankár Petr Čech sa teší zo štvrtého titulu v anglickej futbalovej Premier League. "Každý titul poteší, to sa nikdy neomrzí. Ale nechytal som toľko zápasov, človek potom vníma ten titul aj trošku inak. Ale aj tak mám z neho veľkú radosť," cituje gólmana Chelsea Londýn internetový portál idnes.cz.

Hráči londýnského klubu si trofej zaistili v nedeľu, tri kolá pred koncom ročníka, po víťazstve nad Crystal Palace 1:0. Duel sledoval Čech z lavičky, pri predchádzajúcich troch tituloch (2005, 2006 a 2010) sa tešil z pozície jednotky medzi žrďami. "Užili sme si to na ihrisku, v kabíne bolo šampanské. Pohár dostaneme až po poslednom domácom zápase so Sunderlandom. Chlapci asi niekde pôjdu, ale ja musím do Prahy. Musím si nechať urobiť nový pas, pretože po skončení sezóny ešte letíme s Chelsea na turné do Austrálie," dodal brankár, ktorý plánuje v pondelok podporiť český hokejový tím na MS 2015 v zápase s Kanadou.

V aktuálnom ročníku najvyššej súťaže odchytal Čech šesť zápasov a inkasoval jeden gól. "Snažil som sa byť vždy maximálne pripravený, aby som tímu pomohol. Keď som nastúpil, darilo sa mi a nejaký malý príspevok pre mužstvo tam z mojej strany bol. V boji o titul je dôležitý každý bod a ja som v lige všetky zápasy, do ktorých som zasiahol, vyhral. To ma teší,“ zakončil gólman.