Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Celta Vigo remizovala s Getafe, Lobotka hral až od 74. minúty

Stanislav Lobotka, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Villarreal remizoval v úvodnom štvrtkovom zápase s Espanyolom Barcelona 0:0.

Madrid 22. septembra (TASR) - Futbalisti Celty Vigo remizovali v 5. kole španielskej La Ligy s Getafe 1:1. Slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka nastúpil za domácich v 74. minúte.

Galícijčania viedli po góle uruguajského útočníka Maxiho Gomeza, pre ktorého to bol už piaty gól v sezóne. Hostia vyrovnali v 86. minúte zásluhou Angela Rodrigueza.

Tréner Juan Carlos Unzue bol po zápase sklamaný z konečného výsledku. "Remíza je podľa môjho názoru nespravodlivá. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, boli sme trpezliví a po rýchlom protiútoku sa nám vďaka disponovanému Maximu Gomezovi podarilo streliť vedúci gól. Nadobudol som dojem, že zápas máme v rukách. V druhom polčase bol súper oveľa nebezpečnejší, častejšie útočil a po našej chybe vyrovnal. Do poslednej chvíle sme sa snažili strhnúť víťazstvo na našu stranu, no nevyšlo to," uviedol pre denník Faro de Vigo bývalý asistent trénera Barcelony, ktorý v Celte nahradil na lavičke Argentínčana Eduarda Berizza.

Unzue si počas zápasu s Getafe z tribún štadióna Balaidos neraz vyslúžil piskot. Mnohým fanúšikom sa nepáčilo, že Celta hrá príliš do šírky s veľkým množstvom prihrávok. "Chápem fanúšikov, pretože v uplynulých troch rokoch hrala Celta trochu odlišným štýlom a klub dosiahol úspešné výsledky. Prišiel však nový tréner, ktorý potrebuje čas na to, aby dokázal zrealizovať svoje idey. Musia si ich osvojiť aj hráči. Je to proces. Budem sa naďalej držať svojho herného plánu," dodal Unzue, ktorého zverencov čaká v nedeľu podvečer súboj na ihrisku Eibaru.

Villarreal remizoval v úvodnom štvrtkovom zápase s Espanyolom Barcelona 0:0.

Sumáre - 5. kolo španielskej La Ligy:

Celta Vigo - Getafe 1:1 (1:0)
Góly: 25. Gomez - 86. Rodriguez
/Lobotka nastúpil za domácich v 74. minúte/

FC Villarreal - Espanyol Barcelona 0:0

Levante - San Sebastian 3:0 (1:0)
Góly: 45. Chema, 75. Morales (z 11m), 89. Bardhi