Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Česká futbalová liga prišla o titulárneho sponzora

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako informuje portál idnes.cz, partnerstvo obe strany ukončili už pred piatimi mesiacmi.

Praha 30. mája (TASR) - Najvyššia futbalová súťaž v Česku prišla o titulárneho sponzora. Spoločnosť ePojisteni.cz potvrdila, že po roku svoje partnerstvo ukončí. Internetový porovnávač nevyužije opciu, ktorú mal na ďalší rok. Ligová futbalová asociácia (LFA) tvrdí, že odchod partnera nesúvisí s nedávnymi udalosťami vo vedení českého futbalu.

Ako informuje portál idnes.cz, partnerstvo obe strany ukončili už pred piatimi mesiacmi. "Dohodli sme sa, že to oznámime po skončení sezóny. Ten čas teraz nastal. Odchod titulárneho partnera prvej ligy nemá súvislosť s aktuálnymi udalosťami vo Futbalovej asociácii Českej republiky. Ligová fotbalová asociácia a STES a.s. v tejto chvíli intenzívne pokračujú v rokovaniach, ktoré začali už v priebehu jarnej časti sezóny," uvádza sa v stanovisku LFA.

Cieľom ePojisteni.cz boli aj snaha prispieť k rozvoju mládežníckeho futbalu a priniesť výhody fanúšikom. "Predstavili sme projekt Fandím futbalu, ale nenašli sme vhodné smerovanie našej ďalšej spolupráce. Preto sme sa rozhodli naše investície do futbalu ukončiť," citoval idnes.cz výkonného riaditeľa spoločnosti ePojisteni.cz. Dušana Šenkypla.