Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Žilina zdolala Zlaté Moravce 4:1

V 18. kole futbalovej Corgoň ligy hrala doma MŠK Žilina s FC Vion Zlaté Moravce 23. novembra 2012 v Žiline. Na snímke druhý gól v sieti brankára hostí Martina Kuciaka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V 18. kole Corgoň ligy zvíťazili futbalisti MŠK Žilina na domácej pôde rozdielom troch gólov.

Žilina 23. novembra (TASR) - Žilinčania podľa vyjadrení drilovali na tréningoch koncovku a v 11. minúte Pich ukázal, čo všetko sa hráči naučili. Po prihrávke Barčíka si zasekol loptu v ľavom rohu pokutového územia, zdvihol hlavu a technickou strelou prehodil brankára Kuciaka - 1:0.

Žilina mala prevahu a v hľadisku to zahučalo aj o pár minút neskôr po vyšpekulovanom priamom kope Nunesa, ktorý až od pravej postrannej čiary zatočil loptu na bránku a tá takmer zapadla do šibenice. ViOn sa snažil prebrať smerom dopredu, to sa mu však príliš nedarilo a dával tým priestor na brejky domácich. V 27. minúte Mihalík zamotal hlavu hosťujúcej obrane a Kuciak jeho strelu z uhla vyrazil. Dúbravka potom trochu zazmätkoval, keď hostia vysoko napádali Žilinčanov pri "malej domov", ale nič z toho nevzniklo.

V 32. minúte po priamom kope Barčíka hosťujúci gólman Kuciak sledoval ako lopta preletela iba pár centimetrov ponad jeho brvno. Odpoveď Zlatých Moraviec neprichádzala. V 35. minúte preto musel prísť druhý úder Žiliny. Škriniar strieľaným centrom z pravej strany obtretým o obrancu Chrena dostal loptu do siete. V 43. minúte padol v šestnástke hostí Mihalík a pískala sa penalta, ktorou Nunes uzavrel polčasové skóre na 3:0.

Zlaté Moravce hneď na začiatku druhého polčasu chceli naznačiť, že nechcú byť takým odovzdaným súperom ako v prvej 45-minútovke. Po zaujímavej kombinácii sa až pred bránku dostal Bernáth, ale bol z uhla a jeho strela sa medzi žrde nezmestila. Veľmi rýchlo prišla aj odpoveď domácich, Škriniar si vymenil loptu s Gergelom, ten mal na hranici šestnástky pred sebou voľný priestor, tak nešpekuloval, strieľal a zatriaslo sa brvno Kuciakovej brány.

V 56. minúte už brankár hostí kapituloval aj štvrtýkrát. Pich si výborne nabehol na center z pravého krídla a z voleja to umiestnil presne do bližšej šibenice, lopta sa potom od snažiaceho sa Kuciaka odrazila za čiaru. Prestrelka pokračovala a v 62. minúte sa už konečne presadili aj hostia, Orávik sa až príliš ľahko dostal cez obranu Žiliny a bez problémov obhodil Dúbravku - 4:1. Žilina produkovala ofenzívny futbal i naďalej, výraznejší herný vzostup hostí 20 minút pred koncom nebolo badať. V 76. minúte z ničoho nič vypálil spoza šestnástky Barčík, Kuciak loptu len pohladil a tá napálila do brvna.

Zlaté Moravce mohli po nešťastnom teči žilinskej obrany skórovať, Mihálik sa ocitol sám pred Dúbravkom, no ten jeho pokus o zakončenie reflexívne zneškodnil. Zápas sa tak skončil 4:1.




Frans Adelaar, tréner Žiliny: "Myslím si, že to bol veľmi dobrý zápas pre divákov. Oba tímy chceli hrať futbal, diváci videli veľa útočných akcií v pokutovom území, bol to útočný futbal. Po poslednom týždni som vedel, že musíme konečne skórovať, no a vidíte, že ako góly dokážu zdvihnúť sebadôveru nášho mladého tímu. Prvý gól nám dnes dodal veľa sebadôvery a my sme potom mohli odohrať veľmi dobrý zápas."

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Chceli sme dnes určite uhrať viac, nezačali sme až tak zle, ale hneď z prvej nebezpečnej akcie Žiliny sme inkasovali, Pich to trafil krásne. Žilina si potom začala veriť, hrala dobre celoplošne, no a musel prísť aj druhý gól. Tretí sme dostali z penalty, ale nejdem sa sťažovať, pretože dnes pán rozhodca Trutz pískal veľmi dobre. Aj štvrtý gól Žiliny bol pekný. Aspoň, že sa nám podarilo znížiť na 4:1. Žilina bola dnes veľmi dobrá."


MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (3:0)

Góly: 11., 56. Pich, 35. Škriniar, 44. Nunes (z 11m) - 62. Orávik. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Mihalík, Piaček - Majerník, Škvarka, 1190 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Dúbravka - Angelovič, Akakpo, Piaček, Nunes - Gergel, Škriniar - Barčík, Paur (72. Lupčo), Pich (89. Káčer) - Mihálik (89. Čmelík)

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Candrák, Bortel, P. Majerník, Chren - Obročník - Orávik, Lukáš Kováč, Janič (52. Hodek) - Škvarka (78. Mihálik) - Bernáth (73. Furtado)