Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Futbalisti druhej Senice zdolali doma tretí Trenčín 1:0

Juraj Piroska Foto: TASR

V sobotu tak hráči bratislavského Slovana musia vyhrať nad Ružomberkom, ak chcú osláviť rekordný siedmy majstrovský titul v ére samostatnosti.

Senica 10. mája (TASR) - V piatkovej predohrávke 30. kola futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 vyhrala druhá Senica nad tretím Trenčínom 1:0. V sobotu tak futbalsiti bratislavského Slovana musia vyhrať nad Ružomberkom, ak chcú osláviť rekordný siedmy majstrovský titul v ére samostatnosti.




FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 21. Piroska (z 11 m). Rozhodoval: Samotný, ŽK: Kóňa, Brabec - Mazáň, Kubík, 2211 divákov

Senica: Švenger – Wijlaars, Pavlík, Brabec, Mráz - Križko, Kóňa - Kalabiška (90.+ Krajčík), Piroska (90.+ Jirásek), Štepanovský - Diviš (81. Blackburn)
Trenčín: Volešák (73. Bartalský) - Čögley (81. Mondek), Da Silva, Kleščík, Mazáň - Holúbek, Lobotka - Mazan (46. Fanendo Adi), Štefánik, Kubík - William
.

Priebeh zápasu:

Na Záhorí sa odohral dôležitý súboj druhého s tretím. Domáci fans sa úvodných desať minút iba tíško pozeral na stretnutie - odozva na zbabrané derby s Myjavou. Úvod stretnutia patril Trenčanom, ktorí boli pri lopte silnejší. Už v 8. minúte bol v dobrej streleckej možnosti Kubík, vyznamenal sa brankár Švenger. Ďalšia Kubíkova strela spoza pokutového územia išla tesne vedľa. Hra sa vyrovnala a do útoku sa osmelili aj Senčania. V 17. minúte Kalabiškova strela letela tesne nad. O desať minút neskôr Kóňovu strelu z 22 metrov Volešák s problémami zneškodnil. O malú chvíľu pri faule Mazáňa na Diviša mali Záhoráci výhodu pokutového kopu, pri ktorom sa Piroska nemýlil. V 30. minúte opäť pálil Diviš, lopta letela tesne vedľa a ten istý hráč pálil tvrdo aj v 37. minúte, Volešák si s jeho strelou poradil.

V druhom polčase sa Seničania zamerali na udržanie výsledku, čo sa im aj podarilo. Trenčania mali síce loptu viac na svojich kopačkách, do vážnejšej gólovej šance ich pozorná senická obrana nepustila. V 57. minúte nebezpečne hlavičkoval striedajúci Fanendo Adi, lopta letela tesne vedľa. Na druhej strane mali možnosť na zvýšenie vedenia v 72. minúte Seničania. Kalabiška si narazil loptu s Piroskom, ale jeho strelu na bránkovej čiare vykopol dobiehajúci Lobotka. Záhoráci si dôležité víťazstvo ubránili a upevnili si druhú pozíciu v tabuľke.

Hlasy po zápase:

Vladimír Koník, tréner Senice: "Hráči si uvedomovali, čo sa stalo minulý týždeň s Myjavou. Počas celého týždňa som na nich apeloval, že nestačí, keď sa počas celého týždňa pripravujú v tréningu, že nestačí, keď ich ja ako tréner motivujem. Musia sa v prvom rade pripraviť na zápas sami. Dnes ukázali, že to ide. V dnešnom zápase som mal motiváciu navyše, najmä kvôli prezidentovi klubu Viktorovi Blažekovi, ktorý je pre mňa človek s veľkým Č. Vedeli sme, že Trenčín je silný na lopte. Potvrdila sa však stará pravda, že dnes nevyhráva mužstvo, ktoré dlho drží loptu, ale ktoré vyhrá viac súbojov. Hrali sme dnes na výsledok a ten výsledok je pre nás priaznivý."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Bol to pre nás prestížny duel. Hralo sa o druhé miesto. Mali sme výborné úvody. Či už začiatok prvého polčasu, keď sme sa dostali do dvoch dobrých gólových pozícií, aj úvod druhého dejstva bol v našej réžii. Vyrušila nás penaltová situácia, no dostali sme sa opäť do hry a svojim spôsobom sme súpera zavreli a mohli sme minimálne vyrovnať. Z môjho pohľadu je to preto strata bodov."