Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Šport

Trnavčania zvíťazili v Košiciach 3:1, Slovan remizoval s Myjavou

Na snímke gólová radosť hráčov FC Spartak Trnava Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V šlágri 15. kola Corgoň ligy Myjava remizovala so Slovanom 2:2.

Košice 26. októbra (TASR) - V košickom Čermeli sa prvá akcia zrodila v 10. minúte, keď Duda v dobrej pozícii trafil iba dobre stojaceho Filipka. Vzápätí sa dostal k lopte Novák, ale nenamieril presne. Obidve družstvá pozorne bránili a snažili sa o rýchly prechod do protiútokov. V 24. minúte mieril ešte domáci Duda nad, no o štyri minúty neskôr po jeho rohu netrafil dobre loptu Novák, tá sa dostala k voľnému Oumarovi Diabymu a ten sa nepomýlil - 1:0. Na začiatku 34. minúty pohrozil strelou po zemi hosťujúci Sabo a o niekoľko sekúnd neskôr sa po peknej kolmici presadil Vlasko - 1:1. Hostia udreli po druhý raz v 39. minúte, keď Chovanec z ľavej strany prekvapil Tofiloského - 1:2. Dve minúty pred koncom prvého polčasu predviedol peknú individuálnu akciu Novák, Filipko si s jeho zakončením poradil.

Druhé dejstvo odštartoval nedovolený zákrok Tofiloského a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Sabo a zvýšil na 3:1 z pohľadu hostí. V 48. minúte bol blízko k ďalšiemu presnému zásahu Hodek, ale v sklze prestrelil košickú bránu. Trnavčania hýrili aktivitou i v nasledujúcich minútach, v 53. minúte napriahol nebezpečne Mikovič a po ňom o tri minúty neskôr i Sabo. Postupne sa hra vyrovnala, hral sa medzišestnástkový futbal a obaja súperi zakladali sporadické útočné akcie, ale bez gólového efektu.


MFK Košice - Spartak Trnava 1:3 (1:2)

Góly: 28. O. Diaby - 34. Vlasko, 39. Chovanec, 47. Sabo (11 m). Rozhodoval: Vlk, ŽK: Tofiloski, Sekulič - Adámik, K. Kuzma, Tóth, Augustini, 3616 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Šinglár, Bašista, Hovančík, Sekulič - Huk (52. Haskič), Bukata (79. Skvašík) - Novák, Duda, Viazanko (64. Kubík) - O. Diaby

Spartak Trnava: Filipko - Janečka, Tóth, Adámik, Sabo - Grabež - Procházka (62. Augustini), Vlasko (52. Mikovič), K. Kuzma, Chovanec - Hodek (74. Poznar)


Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Do zápasu sme vstúpili dobre, no potom nás to uspalo. Všade sme boli pomalší a dostali i dva lacné góly. Po polčase sme si povedali, že budeme agresívnejšie napádať a útočiť. Hneď na začiatku druhého dejstva sme vyrobili penaltu a bolo po zápase. Trnava potom dobre bránila a zaslúžene vyhrala."



Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: "Hralo sa za krásneho počasia a na krásnom trávniku. Videli sme veľmi dobrý zápas. Košice sa dobre pohybovali a dostali sa do vedenia 1:0. Prvý polčas bol v ich réžii, no my sme hrali efektívne. Na začiatku druhého polčasu sme premenili penaltu a to rozhodlo. Potom sme dobre bránili a mali niekoľko protiútokov, ktoré sme žiaľ nepremenili."




Ružomberok zvíťazil nad Nitrou 4:0



V 10. minúte sa Nitran Cleber svojím dôrazom presadil cez Luptáka a v gólovej šanci zoči–voči gólmanovi MFK Nikoličovi tesne minul bránu. O päť minút neskôr predviedla "Ruža" futbalovú parádu. Všetko začal Zošák, Ďubek vrátil loptu do šestnástky a Lačný pohotovo z prvej otvoril skóre. V 20. minúte Zošák zo štandardnej situácie poslal center na nabiehajúceho Zreľáka a bolo 2:0. O desať minút neskôr Lačný po ľavom kraji fantasticky prešprintoval Harbuľáka, ukážkovo naservíroval loptu úplne voľnému Ďubekovi, no kapitán domácich pálil z prvej nad hosťujúcu bránu. V 31. minúte Zošák vyzval Lačného na ďalší gól a ten sa nemýlil, keď preloboval Perniša. O štyri minúty na to ďalšiu skvelú príležitosť spálil Tawamba. Nitra dala o sebe vedieť až po troch inkasovaných góloch v 35. minúte, keď druhý raz pohrozil Brazílčan Cleber. Ani v tomto prípade však neuspel.

Aj druhé dejstvo otvoril vynikajúco hrajúci Lačný. Lupták prešiel poľahky po ľavej strane hostí, v hĺbke šestnástky našiel Lačného a ten rutinérsky zvýšil na 4:0 a zavŕšil hetrik. Domáci aj naďalej hýrili aktivitou, kým Nitra zväčša bránila až ôsmimi hráčmi. V 68. minúte mal Kamerunčan Tawamba na hlave jedenásty úspech v aktuálnej sezóne, no z bezprostrednej blízkosti až neuveriteľne netrafil medzi tri žrde. V 87. minúte si za ďaleký projektil, ktorý tesne minul šibenicu, vyslúžil potlesk Ďubek. Ružomberok po výbornom výkone "sfúkol" Nitru 4:0.


FK Ružomberok- FC Nitra 4:0 (3:0)

Góly: 15., 30., 50. Lačný, 20. Zreľák. Rozhodoval: Sedlák. ŽK: Kostrík, Turčák (obaja Nitra), 1917 divákov.

MFK Ružomberok: M. Nikolič – L. Lupták, Greššák, Nosek, P. Maslo (89. Mehremič) – Martin Nagy – Ďubek, Zošák, Zreľák (84. Kotora), Tawamba (79. Serečin) – Lačný

FC Nitra: Perniš – Kolbas, Harbuľák, Šimončič, Mičic – V. Gajdoš (61. Kotrík) , Bagi – Turčák, Čermák (81. Šmehyl), Boszorád (61. Kemlage) – Cleber

Hlasy po zápase:

Jozef Vukušič, tréner Ružomberka: "Nemám rád zápasy, keď sa očakáva povinné víťazstvo. Nitra má dobré mužstvo, mala aj prvú šancu, no potom sme sa dostali do tempa a hrali sme svoju hru. Teší ma, že sme hrali na nulu, pretože o našej defenzíve sa veľa hovorí a musíme tiež napraviť štatistiky. Po reprezentačnej prestávke sme sa práve týmto smerom zamerali. Dali sme tiež pekné góly a samozrejme som spokojný. Nitre prajem len to najlepšie."

Vladimír Koník, tréner Nitry: "Zápasy vonku počas môjho pôsobenia sú ako cez 'kopirák'. Vždy sa nejakým spôsobom snažíme prečkať úvodný nápor súpera, byť kompaktní a vyrážať do rýchlych protiútokov. No vždy aj inkasujeme pri nejakých pološanciach. My sme také úsekové mužstvo. Máme úsek hry celkom slušný, potom zase taký, keď nás súper potrestá aj z pološance. Najprv išiel Cleber sám na brankára, gól nedal, no potom sme z nevinnej situácie dostali gól. Kým si brankár prvý raz siahol na loptu, bolo 3:0. Efektivita Ružomberka bola ohromná. Každý inkasovaný gól toto mužstvo zráža do kolien a prestáva si veriť. Výsledok je spravodlivý."



Zlaté Moravce zvíťazili nad Dunajskou Stredou 1:0



Stretnutie veľa futbalovej krásy neprinieslo. V úvode boli aktívnejší domáci, keď už v 3. minúte Mazan posunul loptu Babicovi, ale jeho strela preletela ponad brvno Perneckého brány. V 6. minúte pekná kombinácia po osi Babic - Chren s koncovkou Mazana brankára hostí neprekvapila. V 8. minúte Mesanovič poslal prudký center do pokutového územia a Hošekovi chýbal pol krok. Skóre sa menilo v 16. minúte. Orávik rozohral rohový kop, Szabó vrátil loptu na hranicu malého vápna a Pintér hlavou prekonal Perneckého. V 23. minúte skúšal šťastie Gašparík, s jeho strelou z uhla si však Kuciak poradil. O tri minúty to bol opäť Gašparík, ktorého strela z hranice šestnástky presvišťala tesne vedľa Kuciakovej brány. Po polhodine hry Mazan posadil parádny center na hlavu Szabóa, ale ten zo 6 m hlavičkoval vedľa. Úvodné minúty 2. polčasu patrili hosťom. V 55. minúte sa prezentoval prudkou strelou z uhla nad bránu agilný Gašparík. Po hodine hry Gašparík rozohral štandardnú situáciu, v dobrej príležitosti sa ocitol Sarka, ale jeho hlavička mierila iba do Kuciakových rukavíc. Na opačnej strane v 66. minúte Babic nabil Obročníkovi, z jeho tečovanou strelou však brankár hostí nemal problém. V 70. minúte Boyov center našiel na hranici malého vápna Sarku a ten hlavou nenamieril presne. Od tohto momentu sa futbal pomaly vytrácal a na oboch stranách viazla kombinácia. V závere v 87. minúte sa v streleckej príležitosti ocitol striedajúci Sedlák, ale jeho slabá strela Kuciaovi problémy nespôsobila. Vyrovnanie na kopačke mal v úplnom závere Matúš, ale ani z 2 m nedokázal skórovať, keď loptu z bránkovej čiary odvrátil Chren. V slabom stretnutí sa napokon z najtesnejšieho víťazstva tešili domáci.

ViOn Zlaté Moravce - FK DAC Dunajská Streda 1:0 (1:0)

Gól: 16. Pintér. Rozhodoval: Královič, ŽK: Sabo - Da Silva, 982 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Pintér, Chren - Obročník - Orávik, Babic, Bolinha (60. Sabo), Mazan (63. Pribula) - L. Szabó (80. Bernáth)

DAC Dunajská Streda: Pernecký - Da Silva, Matúš, Hudák, Beňo - Boya (80. Steinhübel), Ujlaky, Kwin, Hošek (60. Sedlák), Gašparík - Mesanovič (25. Sarka)

Hlasy po zápase:

Dušan Liba, tréner ViOnu: "Futbal sa hrá na góly, my sme jeden dali, kým súper v závere nedal ani do prázdnej brány. Mali sme v nohách ťažké stretnutie v Senici, dnes nám chýbala naša povestná ľahkosť."

Mikuláš Radványi, tréner DAC: "Dnes sme odohrali dobrý zápas, ktorý sme si prehrali vlastne sami. Dostali sme gól po štandardke, ktorý nesmieme dostať. Po zmene strán sme začali aktívne, mali sme tri vyložené šance, ktoré sa nedajú nepremeniť. Hráčom nemám čo vytknúť, ale bez gólu sa vyhrať nedá. Gratulujem domácim k víťazstvu."



Žilina prehrala s Duklou 1:2



Žilina v tomto zápase potrebovala vyhrať a výrazne ju k tomu priblížila akcia v 7. minúte, keď Mihalík na pravom krídle dobehol dlhý pas za obranu a jeho prihrávku pred bránku doklepol do siete cez viac-menej bezmocného brankára Boroša nabiehajúci Majtán.
Na snímke vľavo Matej Jelič (Žilina), vpravo Ján Nosko (Dukla)
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Lenže už o päť minút bolo vyrovnané, keď sa hosťujúci Marcin v šestnástke pekne otočil okolo Paura a nechytateľnou strelou prekonal Dúbravku. V nasledujúcich minútach futbal pod Dubňom príliš nebavil. Až v 27. minúte tribúny spozorneli po nepríjemnej strele Jurča z pravej strany, s ktorou si však domáci gólman Dúbravka poradil. O minútku neskôr sa v šestnástke hostí po skrumáži ocitol s loptou na kopačke Jelič, ale nezorientoval sa najrýchlejšie a jeho zblokovaná strela nebola príliš zaujímavá. V 36. minúte bol blízko ku gólu Jelič, ktorý na bližšej žrdi skákal na Majtánov center, ale hlavou neusmernil loptu do priestoru brány. V 44. minúte zahrával Škvarka priamy kop z ľavej strany, lopta sa odrazila od Borošovej ľavej žrde ale gól z toho nebol.

Na začiatku druhého polčasu zahrával Paur priamy kop z celkom dobrej pozície, loptu krásne zatočil ponad múr a Boroš mal čo robiť, aby ju vytlačil spod brvna. O dve minúty neskôr sa domáci Mihalík na ľavej strane sám preštrikoval cez trojicu obrancov, ale na jeho dobrý prízemný center do šestnástky si nikto z jeho spoluhráčov nenabehol. V 51. minúte však Peňaška v šestnástke stiahol Jeliča a Žilina zahrávala pokutový kop, Pich však trafil iba padajúceho brankára Boroša. "Šošoni" mali značnú prevahu a ich vedúci gól visel vo vzduchu. V 59. minúte predviedli domáci krásnu akciu, ktorú na ľavej strane rýchlo rozbehli Mihalík s Pichom, druhý menovaný okamžite centroval do šestnástky na Majtána, ktorý nádherným volejom takmer poslal svoj tím do vedenia. Boroš sa však opäť vyznamenal. V 66. minúte Majtán po rýchlej akcii dostal loptu z pravej strany pred bránu, Škvarka ju púšťal za seba, ale nabiehajúci Jelič v sklze prestrelil. Už o dve minúty dostali domáci poriadne studenú sprchu, keď Dúbravka podcenil centrovanú loptu do šestnástky a Brašeň pohodlne doťukol loptu z pol metra do prázdnej brány. Domáci zostali zaskočení a v 79. minúte takmer inkasovali znova, Brašeň však mieril nepresne. Žilina tak prehrala s Banskou Bystricou 1:2.


MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:1)

Góly: 7. Majtán - 12. Marcin, 68. Brašeň. Rozhodoval: Kružliak. ŽK: Dúbravka - Peňaška, 1377 divákov

Zostavy a striedania:


MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Pečovský, Ceesay (46. Akakpo) - Paur (80. Hrbek) - Mihalík, Škvarka, Jelič, Pich (72. Gergel) - Majtán, Jelič

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, Nosko,Teixeira - Turňa, Považanec, Ľupták, Peňaška - Brašeň (90.+1 Podstavek) - Marcin (68. Chrien), Jurčo (86. Šovčík)

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Mali sme slušný vstup do zápasu, strelili sme gól, no namiesto zvýšenej aktivity sme hneď inkasovali. V druhom polčase sme to museli preskupiť, no nepremenili sme penaltu a potom to už nešlo. Jednoducho, keď šťastie raz urazíte, dopadne to takto. Prehrali sme zápas, v ktorom sme neboli slabším mužstvom, ale boli sme mužstvom, ktoré veľmi málo túži po víťazstve."

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Pripravovali sme sa na to, že v súčasnosti sa v Žiline dá vyhrať. Hráči pre to urobili všetko, podriadili sa taktike a myslím si, že sme si to aj zaslúžili, i keď sme mali šťastie."



Myjava remizovala so Slovanom 2:2



Vypredaný myjavský štadión videl od úvodu atraktívny zápas. Už v 2. minúte sa v šanci ocitol Milinkovič, jeho strelu Solnička kryl. Následne sa domáci "zahryzli" do lídra tabuľky. Hlavička Černáčka v 5. minúte ešte úspech nepriniesla, ale akcia o dve minúty neskôr už áno.
Hráč Slovana Fillip Hlohovský (vpravo) sa teší po vyrovnávajúcom góle 2:2
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Zľava centroval aktívny Kukoľ a pred bránou nepokrytý Urgela rozvlnil sieť za Putnockým – 1:0. V 10. minúte sa po rohovom kope lopta odrazila ku Kukoľovi, jeho utešenú strelu k žrdi vyrazil bravúrne Putnocký. O minútu už prepukla druhá gólová radosť na štadióne, rohový kop zahral Lukšík na Šuleka a ten z voleja prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 2:0. Do hry sa čoraz viac začali dostávať aj hráči v belasom a v 28. minúte sa tešili aj oni. Priamy kop z 18 metrov zahral Milinkovič a lopta po jeho strele skončila v sieti – 2:1. V 32. minúte došlo k závaru pred Solničkom, pri strele Grendela však podržal svoj tím a vyrazil. O dve minúty neskôr testoval pozornosť hosťujúceho gólmana strelou z diaľky Marček, ten si s ňou však poradil. Do konca prvého dejstva ešte prišli strely Grendela a Pekára, väčšie nebezpečenstvo však neznamenali.



Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie hostia, v 47. minúte strieľal Grendel nad bránu. V 58. minúte po rohu vrátil loptu Gorosito na Kladrubského, ale hrdinom okamihu sa stal kapitán kopaničiarov Černáček, ktorý jeho strelu odvrátil z bránkovej čiary. V 75. minúte skúšal šťastie strelou z diaľky Kladrubský, Solnička si s ňou poradil. Myjavčania hrozili po kontrách, jedna taká vyšla jedenásť minút pred koncom, keď Šulek vysunul striedajúceho Kosíka, jeho strela bola však zblokovaná Gorositom. V 86. minúte hostia vyrovnali, z pravej strany odcentroval Bagayoko a Hlohovský sa zblízka nemýlil – 2:2. Zápas tak skončil zmierlivou remízou.

Spartak Myjava – ŠK Slovan Bratislava 2:2 (2:1)

Góly: 7. Urgela, 11. Šulek – 28. Milinkovič, 86. Hlohovský. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Marček – Mészáros, Gorosito, 2700 divákov

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava : Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Lukšík – Kukoľ (67. Kuračka), Šulek, Marček, Pekár, Danie (80. Pelegríni) – Urgela (73. Kosík)

ŠK Slovan : Putnocký – Josimov, Niňaj, Kladrubský, Gorosito – Grendel (76. Gašparovič), Halenár, Kolčák (19. Bagayoko), Milinkovič, Mészáros (85. Hlohovský) – Peltier


Hlasy po zápase:

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Určite to bol výborný zážitok pre divákov z jednej aj z druhej strany. Mali sme rozprávkový začiatok, vyzeralo to dobre. Slovan musel so zápasom niečo robiť, vtedy sa ukázala sila Milinkoviča, ale aj veľa ďalších, ktorí sú s loptou výborní. My sme hrali to, čo vieme, na hranici svojich možností. Dnes sme boli smutní, lebo nám chýbalo pár minút k víťazstvu. Slovan bol v druhom polčase o čosi lepší. Fantastický zážitok by bol ešte o to viac krásny pre nás.



Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava: "Na tento zápas sme sa tešili. Vedeli sme, že bude vypredané a dobrá futbalová atmosféra. Čo nás trošku zaskočilo, bol náš zlý vstup do zápasu. Za stavu 2:0 pre domácich sme vedeli, že iba zlepšeným pohybom môžeme zápas otočiť. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom, tlačili sme domácich, vytvorili sme si aj šance. Som nakoniec rád, že sme remizovali 2:2, aj keď so ziskom iba jedného bodu nemôžem byť spokojný. Chcem poďakovať domácim za férové a športové prostredie. Myslím, že Corgoň liga sa takýmito zápasmi bude posúvať dopredu."