Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Slovan vyhral nad Senicou 1:0 v dohrávke druhého kola

Na snímke vpravo Juraj Halenár (Slova) a vľavo Milan Jirásek (Senica) v dohrávanom zápase 2. kola jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 Slovan Bratislava - FK Senica v Bratislave v stredu 21. augusta 2013. Foto: TASR/Martin Baumann

Dohrávaný duel na Pasienkoch sa hral bez prítomnosti divákov.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Futbalisti úradujúceho majstra Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom dohrávanom zápase 2. kola Corgoň ligy 2013/2014 nad druhým tímom z minulej sezóny FK Senica 1:0. Víťazný gól strelil v 45. minúte český útočník Pavel Fořt, čím zrušil nulu v tohtosezónnej kolónke prehier Senice.

"Belasí" na čele s trénerom Jozefom Valovičom a poradcom pre A-mužstvo Dušanom Galisom sa bodovo dotiahli na Záhorákov, no s lepším skóre vedie tabuľku najvyššej súťaže po 6. kole naďalej Senica.

Dohrávaný duel na Pasienkoch sa po predbežnom opatrení Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu s ohľadom na incident s delobuchom v nedeľňajšom súboji s Ružomberkom hral bez prítomnosti divákov.

Vo 4. minúte sa po Kladrubského tvrdej strele zapotil Šulla a ešte väčšie umenie ukázal o dve minúty jeho náprotivok Putnocký, ktorý bravúrne vyrazil na roh volej Pirosku. Zápas mal bez diváckej kulisy čudnú atmosféru, pred prázdnymi tribúnami bolo zreteľne počuť burcovanie i emočné "výlevy" hráčov oboch tímov, po futbalovej stránke však súboj úradujúceho majstra s vicemajstrom ponúkol pekné predstavenie. V 27. minúte ukázal svoju individuálnu techniku Soumah, v dobrej šanci však napálil len do nôh senického brankára. Na opačnej strane volej Diviša zlikvidoval Putnocký a neskôr hlavičku toho istého hráča po centri Brabca gólman Slovana vytlačil na žrď. V 38. minúte sa po Žofčákovom rohu dostala lopta k Mészárosovi, ktorý ju zblízka napálil do Šullu a po ňom Fořt mieril nad. Slovanu sa podarilo streliť dôležitý gól do šatne po tom, ako si na center Žofčáka nádherne naskočil český dlháň Fořt a hlavou nechytateľne poslal loptu k pravej žrdi - 1:0.

V 49. minúte Fořtovo enormné úsilie za poliacou čiarou pripravilo streleckú parketu pre Halenára, ktorý sa z 20 metrov oprel do lopty a Šulla ju skrotil až na dvakrát. Slovanu po góle narástli krídla a mal väčší priestor v obrane súpera. V 51. minúte mohol Soumah zvýšiť na 2:0, no z uhla napálil vedľa senickej brány. Peknú kolektívnu akciu predviedli "belasí" v 56. minúte, na jej konci bol opäť Soumah, no po ideálnej prihrávke Žofčáka nemal guinejský legionár presnú mušku. V 64. minúte po rohu Senice prišiel bleskový brejk domácich, Halenár vybojoval loptu pre Fořta a jeho strele sa do cesty postavilo brvno. Slovan v týchto chvíľach ovládol hru, no nie a nie streliť upokojujúci druhý zásah. Senica si však po zmene strán nevypracovala žiadnu šancu a tak sa zrodilo zaslúžené víťazstvo Slovana, už štvrté v rade pod taktovkou nových trénerov.



Hlasy po zápase
Jozef Valovič, tréner Slovana: "Už pred zápasom som hovoril, že rozhodujúcim faktorom úspechu bude premieňanie šancí. My sme mali vyhrať tri alebo štyri nula. Čakali sme takýto priebeh zápasu, kontrolovali sme v druhom polčase jeho vývoj. Keby mal divákov, bol by určite aj väčší náboj, dnes nám fanúšikovia veľmi chýbali. Po tomto víťazstve sme však spolu so Senicou na čele tabuľky, takže sme spokojní, lebo ešte pred dvoma týždňami sme boli na 10. mieste."

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Prvý polčas sme si vypracovali štyri šance, ktoré sme nepremenili. Naopak, súper po našej nekoncentrovanosti strelil zo štandardnej situácie gól. Druhý polčas bolo veľa prerušení, emócií, ale to patrí k futbalu a každý tréner si chráni svoje mužstvo. So Slovanom sme prehrali štvrtý zápas, opäť o gól. Verím, že doma mu prehru oplatíme."

.


.
Corgoň liga - dohrávka 2. kola:
ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 1:0 (1:0)
Gól:
45. Fořt. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Bagayoko, Halenár - Jirásek, Habánek, Zeman, bez divákov.

Zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Čikoš - Kladrubský - Žofčák, Halenár, Soumah (87. Grendel), Mészáros (60. Peltier) - Fořt (90.+2 Jakúbek)

Senica: Šulla - Habánek, Pavlík, Brabec, Kalabiška - Jirásek, Komara (86. Čermák) - Diviš (46. Hiago), Piroska, Zeman - Diarrassouba


Tabuľka po 6. kole Corgoň ligy
1. FK Senica 6 4 1 1 12:5 13
2. Slovan Bratislava 6 4 1 1 13:7 13
3. MFK Ružomberok 6 3 2 1 15:12 11
4. Spartak Myjava 6 3 1 2 12:15 10
5. AS Trenčín 6 3 0 3 18:10 9
6. Dukla B. Bystrica 6 2 3 1 10:6 9
7. MŠK Žilina 6 2 3 1 13:11 9
8. MFK Košice 6 2 1 3 6:5 7
9. Spartak Trnava 6 2 1 3 8:12 7
10. ViOn Z. Moravce 6 2 1 3 6:10 7
11. FC Nitra 6 0 2 4 11:19 2
12. DAC D. Streda 6 0 2 4 2:14 2

Poradie strelcov Corgoň ligy po dohrávanom stretnutí 2. kola
Po dohrávanom stretnutí 2. kola najvyššej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2013/2014 je na čele rebríčka strelcov so 7 gólmi naďalej Nigérijčan Fanendo Adi, ktorý už prestúpil z AS Trenčín do FC Kodaň.

Najlepší strelci CL 2013/2014 po dohrávanom stretnutí 2. kola:
7 gólov: Fanendo Adi (Trenčín)
6 gólov: Léandre Gael Tawamba Kana (Ružomberok)
4 góly: Tomáš Malec, Samuel Štefánik (obaja Trenčín), Pavol Jurčo (Banská Bystrica), Juraj Piroska (Senica), Róbert Pich (Žilina), Tomáš Ďubek (Ružomberok), Pavel Fořt (Slovan Bratislava)
3 góly: Peter Šulek, Štefan Pekár (obaja Myjava), Fabián Slančík (Banská Bystrica), Henrich Benčík (Nitra), Martin Pribula (Zlaté Moravce)
2 góly: Miloš Lačný (Ružomberok), Miroslav Viazanko (Košice), Silva Nascimento Cleber, Boris Turčák (obaja Nitra), Matej Jelič, Viktor Pečovský (obaja Žilina), Milan Jirásek, Jaroslav Diviš (obaja Senica), Karol Mészáros, Juraj Halenár (obaja Slovan Bratislava), Peter Sládek (Myjava), Karol Mondek (Trenčín), Andrej Hodek (Trnava)
1 gól: Branislav Fodrek, Muris Mešanovič (obaja Dunajská Streda), Igor Žofčák, Seydouba Soumah, Mamadou Bagayoko, Lester Peltier, Branislav Niňaj (všetci Slovan Bratislava), Oumar Diaby, Boris Sekulič, Erik Pačinda, Ondrej Duda (všetci Košice), Ramiro Hiago de Oliveira, Alexander Jakubov, Petr Pavlík, Jan Kalabiška (všetci Senica), Jozef Piaček, Tomáš Hučko, Serge Akakpo, Issiak Babatounde Bello, Ernest Mabouka (všetci Žilina), Samir Nurkovič, Patrik Sabo, Peter Orávik (všetci Zlaté Moravce), Martin Klabník, Roman Procházka, Martin Mikovič, Peter Štepanovský, Ján Chovanec (všetci Trnava), Mário Almaský, Peter Maslo (obaja Ružomberok), Martin Černáček, Erik Daniel, Ľubomír Urgela, Milan Ferenčík (všetci Myjava), Vratislav Gajdoš, Miloš Šimončič, Marek Dubeň, Eric Barroso Sanchez (všetci Nitra), Jakub Brašeň, Jakub Považanec, Branislav Ľupták (všetci Banská Bystrica), Gino van Kessel (Trenčín)
Vlastný gól: Peter Mičic (Nitra)