Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Slovan zdolal Dunajskú Stredu, Zlaté Moravce remizovali v Košiciach

Zo zápasu 23. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FK DAC 1940 Dunajská Streda 22. marca 2014 v Bratislave. Na snímke vľavo Robert Vittek (Slovan) a vpravo Andrej Čaušič (DAC). Foto: TASR/Pavel Neubauer

V sobotňajšom zápase 23. kola Corgoň ligy vyhrali futbalisti majstra Slovana Bratislava nad Dunajskou Stredou. Líder zvýšil náskok na čele tabuľky pred druhým Trenčínom na osem bodov.

Bratislava 22. marca (TASR) - V súboji tímov, ktoré v jarnej časti Corgoň ligy ešte neprehrali mal Slovan očakávanú prevahu, a to najmä vďaka lepšej kombinačnej hre. V 15. minúte po akcii dua Vittek - Peltier preletela lopta krížom popred bránku hostí, ale nikto z hráčov domácich včas nenabehol. V 21. min ortuťovitý Soumah zblízka trafil len brankára Penksu. O minútu na to veľkú šancu nepremenil Peltier. V 38. minúte Vittekova hlavička opečiatkovala ľavú žrď bránky hostí.

Slovan gólovo udrel až v samotnom závere polčasu, keď po prihrávke Soumaha sa presadil Vittek. Prevaha "belasých" pokračovala aj po zmene strán. Ďalšiu Vittekovu hlavičku v 49. minúte Penksa kryl. O 5 minút neskôr po rohovom kope Žofčáka zvýšil vedenie majstra Gorosito. V 59. minúte si vyslúžil potlesk divákov za svoje sólo Soumah. Prvú priamu strelu hostí na bránku v 64. minúte z kopačky Matúša vyrazil Perniš. V závere zápasu po rohovom kope Gergela skorigoval výsledok zápasu na prijateľných 1:2 Krišto.

Slovan Bratislava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (1:0)
Góly:
45. Vittek, 54. Gorosito - 90. Krišto. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Matúš (DAC), 3769 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan Bratislava:
Perniš - Kolčák (68. Hudák), Gorosito, Niňaj, Josimov - Kladrubský (12. Bagi), Žofčák - Peltier, Soumah (77. Matejka), Milinkovič - Vittek

DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa - Turňa, P. Majerník, Čaušič, Szabó - Krišto, Straka - Ujlaky, Gergel, Brašeň (88. Valenta) - Nurkovič (56. Matúš)

Hlasy po zápase
Jozef Valovič, tréner Slovana:
"V prvom polčase sme súpera nepotrestali. Hrať 45 minút na jednu bránku, vytvoriť si 4-5 gólových šancí, ale nepremeniť ich, to je trestuhodné. Hráčov som v kabíne upozorňoval, že v druhom polčase treba dať rýchlo druhý gól. Hostia začali hrať otvorenejší futbal, snažili sa ohroziť našu bránku najmä strelami z diaľky. Futbal sa hrá pre divákov, na góly a my sme nimi mali viac potešiť našich fanúšikov."
Mikuláš Radványi, tréner DAC: "Hráči boli spočiatku veľmi nervózni. Je pravda, že Slovan nás vysoko vpredu napádal a o to sme to mali ťažšie. Po zmene strán sme si začali viac veriť, lepšie kombinovať, ale dostali sme druhý gól. Chceli sme ešte niečo s výsledkom urobiť, ale proti tak kvalitnému mužstvu sme dali aspoň čestný gól."


Zápas Košice - Zlaté Moravce skončil bez gólu

Na snímke brankár ViOnu Martin Kuciak počas 1. kola futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce 13. júla 2013 v Košiciach.
Foto: TASR/Milan Kapusta
Košice 22. marca (TASR) - V úvode stretnutia sa odhodlal k strele domáci Bukata, ale Kuciak s jeho zrazenou loptou nemal veľa práce. V 7. minúte unikol po pravej strane Diaby, ale Novák zblízka poslal loptu iba tesne vedľa hosťujúcej brány. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala, hostia pozorne bránili a vyrážali do protiútokov. Až v 28. minúte prišla ďalšia pološanca, keď hosťujúci Kováč vystrelil spoza šestnástky, no mieril iba nad Tofiloského bránu. Na opačnej strane sa o štyri minúty neskôr dostal po rohovom kope k zakončeniu Haskič, ale hlavou poslal loptu iba vedľa ľavej žrde Kuciakovej brány.

O prvú príležitosť druhého dejstva sa postaral v 56. minúte Pavelka, ktorý sa dokázal uvoľniť cez brániaceho hráča Košíc, tiesnený však nenamieril presne. O tri minúty neskôr založil striedajúci Pačinda akciu Košíc, ale loptu smerujúcu do päťky hostí odkopol do bezpečia Pintér. V 66. minúte Viazanko nabil v šestnástke Diabymu, no ten s prispením defenzívy Moraviec mieril tesne nad. Vzápätí sa odhodlal k strele i Viazanko, lopta opäť minula priestor brány. V najväčšej šanci zápasu sa ocitol v 68. minúte Pačinda, zoči-voči Kuciakovi však nepochodil. Hostia pohrozili v 72. minúte po strele Pavelku približne z 25 metrov, Tofilski stál na svojom mieste.
MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce 0:0
Rozhodoval: Valášek, ŽK: Bašista - Bolinha, Pavlenda, 2180 divákov.

zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - Kavka, Bašista, Sekulič - Korijkov, Šinglár - Viazanko (87. Djordjevič), Haskič, Bukata (58. Pačinda) - O. Diaby, Novák

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Chrappan, Pintér, Chren - Kováč (90. Majerník), Bolinha - Orávik, Babic, Pribula (61. Szabó) - Pavelka (81. Mazan)

Hlasy po zápase
Radoslav Látal, tréner Košíc:
"Vedeli sme, že to pre nás bude ťažký zápas. Súper dobre bránil, bol to zápas o góle. V prvom polčase sme mali niekoľko šancí, ale Haskič nevyužil najväčšiu z nich. V druhom mal obrovskú šancu Pačinda, ale neprihral voľnému hráčovi. Nezvládli sme finálne fázy a potom sa už hráči hádali medzi sebou."
Branislav Mráz, tréner Z. Moraviec: "Išli sme do zápasu s jasným cieľom a to bodovať. Na jar sme podali najslabší, no bojovný výkon. Ustrážili sme štandardné situácie súpera aj so šťastím, ale vybojovali sme bod. Bol tu náročný terén a fúkal i nepríjemný vietor. S remízou sme spokojní."


Ružomberok zdolal Žilinu

Ružomberok 22. marca (TASR) - V 6. minúte Jurčo dostal ideálny pas za obranu Liptákov, domáci brankár Kováč jeho strelu síce skrotil, no aj tak skončila v sieti – 0:1. Ružomberčanov inkasovaný gól nepoložil na kolená, ale naopak vyburcoval do zvýšených obrátok. O štyri minúty neskôr Krnáč čaroval na bránkovej čiare po strele Zreľáka a tak skóre sa ešte nemenilo. V 19. min. žilinský stopér Škriniar sa dopustil obrovskej hrúbky, prihral na nohu protihráčovi Zreľákovi, ktorý parádnou ranou spoza šestnástky opečiatkoval ľavú žrď, keď gólman Krnáč bol iba štatistom.

V 24. minúte sa už ale domáci diváci dočkali vyrovnávajúceho gólu. Tawamba cez brániaceho Králika prihral Ďubekovi, ktorý posunul k Lovásovi a jeho presná a nekompromisná strela bola pre Krnáča nechytateľná. V 35. minúte Ďubek vybojoval roh, sám z pravej strany ľavačkou milimetrovo posadil loptu na hlavu najvyššie skákajúceho Tawambovu a Kamerunčan dvanástym gólom v tejto sezóne otočil skóre na 2:1. V 43. minúte Tawamba z ôsmich metrov z voleja pálil nad.

Leandre Gael z Ružomberka (vpravo) a Viktor Pečovský zo Žiliny počas zápasu 23. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy MFK Ružomberok - MŠK Žilina v Ružomberku v sobotu 22. marca 2014.
Foto: TASR/Dušan Hein
Druhé dejstvo výborne hrajúci Ružomberčania otvorili učebnicovou akciou. Zošák zobral loptu prenikajúcemu Hučkovi, potiahol akciu po pravej strane, po narázačke s Tawambom našiel Ďubeka a kapitán MFK ľavou nohou trafil k žrdi – 3:1. V 68. minúte mohli „šošoni“ streliť kontaktný gól, najprv Škvarka zblízka trafil brvno a vzápätí William v tutovke namieril nad. Žilinčania v týchto fázach mali prevahu a boli čoraz nebezpečnejší. V 68. Jelič v sľubnej pozícii hlavičkoval tesne vedľa. V 75. minúte hostia znížili, keď zblízka loptu do siete doklepol striedajúci Káčer. O štyri minúty na to zbehol Škvarka a Kováč s jeho prudkým projektilom mal plné ruky práce. Hostia až do konca tlačili, ale vyrovnania sa nedočkali. Žilina v druhom polčase mala úplne inú, ďaleko lepšiu tvár, než do prestávky.

Novému koučovi Liptákov Jozefovi Chovancovi trénerska premiéra na Slovensku vyšla. MFK po dvoch prehrách v rade, si do tabuľky pripísal tri body. Celkove to bol výborný, nadpriemerný corgoňligový futbal s množstvom šancí a pekných okamihov.
MFK Ružomberok – MŠK Žilina 3:2 (2:1)
Góly:
24. Lovás, 35. Tawamba, 47. Ďubek - 6. Jurčo, 75. Káčer. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Zošák, Kováč (obaja Ružomberok), 2416 divákov

zostavy a striedania:
Ružomberok:
P. Kováč – L. Lupták, Greššák, Adamovič, Maslo – Szőke – Zošák, Zreľák, Ďubek (90+. R. Bartoš), Lovás (83. Mart. Nagy) – Tawamba (68. Serečin)

Žilina: Krnáč – Mabouka, Škriniar (85. Paur), Králik, Hučko (58. Škvarka) - Pečovský – Mihalík, Lupčo, William, Jelič – Jurčo (48. Káčer)

Hlasy po zápase
Jozef Chovanec, tréner Ružomberka:
"Pred zápasom som bol v zložitej situácii, niektorí hráči boli zranení, niektorí zase nastupovali so zdravotnými problémami. Vedúci gól Žiliny nás samozrejme zaskočil, náš výkon bol taký ustráchaný. No dokázali sme sa s tým vyrovnať, prevzali sme iniciatívu a dostávali sme sa aj do nebezpečných situácií. Vyvrcholilo to na začiatku druhého polčasu, keď sme upravili na 3:1. Od tohto okamihu ale začala hrať Žilina a my sme mali veľké problémy. Možno povedať, že víťazstvo sme utrpeli."
Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Videli sme rušný a zaujímavý zápas. Mali sme dobrý vstup, dali sme gól Jurčom. To v našich radoch pôsobilo viac opatrnosti ako aktivity, súper prevzal iniciatívu a zaslúžene sa dostal po štandardke a po rýchlom protiútoku do vedenia 2:1. V druhej časti sme zaváhali pri gólovej situácii, no od toho momentu sme boli lepším mužstvom. Napriek dvojgólovému rozdielu sme šliapali a vypracovali sme si dostatok príležitostí, aby sme zápas nielen zdramatizovali, ale aj vyrovnali. Zlyhali sme len v koncovke, v efektivite, preto domáci zo všetkých síl doviedli zápas do víťazného konca."


Trenčín remizoval s Nitrou

Trenčín 22. marca (TASR) - Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Nitra sa zamerala prevažne na pozornú obranu so snahou odrážať trenčianske útoky. Domáci kolektívu chýbalo viac pokoja na kopačkách, aby si vypracovali čisté šance na gól, a tak sa hralo prevažne medzi šestnástkami. Najskôr Simon vyzval do behu Maleca, ten sa na priame zakončenie neodvážil. O to sa pokúsil Mondek, Putnockého však z ostrého uhla neprekvapil. Ten istý hráč gól nestrelil ani v 11. min po rohovom kope, keď sa k nemu dostala odrazená lopta. O tri minúty Holúbekovu hlavičku zastavila žrď. Ramón v obrane chyboval a až traja Nitrania sa rútili na osamoteného Volešáka. Kostelného prihrávka na Böhma bola ale príliš prudká a ten na loptu v sklze nedočiahol. Až záver polčasu priniesol gólovú situáciu. Na Ramónov center si naskočil Simon a hlavičkou k tyči otvoril skóre zápasu.

Trenčan Kingsley Madu (vpravo), Nitrania Nikolas Špalek (uprostred) a Jaroslav Kolbas bojujú o loptu v zápase 23. kola futbalovej Corgoň ligy AS Trenčín - FC Nitra, 22. marca 2014 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať po priamom kope Böhm. Jeho hlavička z pár metrov mierila iba do stredu brány. Akciu na jeden dotyk predviedli Trenčania v 53. min. Na jej konci aj začiatku bol Mondek. Jeho zakončenie z vnútra šestnástky bolo nedôrazné a Putnocký ho na dvakrát pokryl. Na opačnej strane predviedol sólo Husár, na hranici veľkého vápna našiel nekrytého Mikuša, ktorý prízemnou strelou k tyči vyrovnal. V 70. min mohol vedenie Trenčínu prinavrátiť Mišák, jeho hlavička tesne minula priestor brány. Domáci tím v závere zápasu predviedol tlak, no ten ku gólu neviedol. Trenčín tak stratil vôbec prvé jarné body.
AS Trenčín – FC Nitra 1:1 (1:0)
Góly:
44. Simon – 54. Mikuš. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Mišák, Ramón – Šmehyl, Kostelný, Boszorád, 2032 divákov.

zostavy a striedania:
Trenčín:
Volešák – Čögley, Ramón, Kleščík, Madu – Baéz – Mondek (58. Hajradinovič), Mišák (74. Bero), Holúbek, Simon – Malec

Nitra: Putnocký – Kolbas, Kostelný, Mensah (6. Harbuľák), Husár (78. Boszorád) – Kutra, Augustín – Mikuš (88. Forbs), Špalek, Šmehýl – Böhm

Hlasy po zápase
Ladislav Hudec, tréner Nitry:
"Bod z Trenčína je pre nás mimoriadne cenný. Súper hrá doma výborný futbal. Cez polčas som svojim hráčom povedal, aby skoršie napádali. To viedlo aj k nášmu gólu. Ľudia na nás nadávajú, že nehráme pohľadný futbal. Máme šiestich hráčov, ktorí zimnú prípravu neabsolvovali. Dávame sa dohromady za chodu sezóny."
Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Snahu a túžbu po víťazstve chlapcom nemožno uprieť. Chýbala nám ľahkosť. Mali sme síce dobrý vstup do zápasu, no paradoxne prvú šancu mal súper. Zápas sa nevyvíjal podľa našich predstáv. Hra bola rozkúskovaná. Nám chýbala kvalita v súperovej šestnástke. Nemali sme šance, tak sme nezvíťazili. Súper nás potrestal po taktickej chybe súpera. Nič sa nedeje, ideme ďalej. Pred nami je ešte desať zápasov."


Spartak Myjava doma vyhral nad Banskou Bystricou

Myjava 22. marca (TASR) - Domáci sa v úvode „zahryzli“ do súpera a prvá šanca prišla v 5.minúte, keď po Danielovej prihrávke hlavičkoval Kosík a Budinský ešte vyškriabal loptu na brvno. V 7. minúte si spoluprácu zopakovali, Daniel poslal prízemný center pred bránu, lopta prešla až na zadnú tyč na číhajúceho Kosíka a ten rozvlnil sieť – 1:0. V 17. minúte vybojovali domáci loptu pred 16-tkou súpera, následne pálil Pekár z hranice 20 metrov, ale tesne minul bránu. Po polhodine hry sa „vojaci“ dostali do kontry 3:2, ale Černáček im loptu vypichol. V 31. minúte zahral priamy kop Bruško, hlavička Černáčka skončila iba na hornom "site". Hostia skúšali pohroziť iba strelami z diaľky, ako v 34. minúte Klimentom a 40. minúte Ľuptákom, ale tie neboli presné. V samom závere prvého polčasu ešte predviedol peknú individuálnu akciu Daniel, zbavil sa dvoch brániacich hráčov, ale mieril tesne ponad Budinského „svätinu“.

V druhom polčase sa hra vyrovnala a v 64. minúte aj skóre zápasu, keď Šulek nešťastne pri odkope pred vlastnou bránou trafil Chriena a lopta skončila v sieti – 1:1. V 73. minúte priťukol Pekár dopredu na Daniela, brankár Budinský včasným vybehnutím zamedzil gólu. O dve minúty bol opäť v šanci Daniel, keď zblízka poslal loptu mimo priestoru troch žrdí. V 81. minúte sa na ľavej strane uvoľnil Šulek, jeho prihrávka pred bránou našla Urgelu a ten zblízka skóroval – 2:1.

Spartak Myjava – FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)
Góly:
7. Kosík, 81. Urgela – 64. Chrien. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Daniel, Urgela (obaja Myjava), 1353 divákov.

zostavy a striedania:
Myjava:
Solnička – Siva (38. Kumančík), Černáček, Častulín, Šulek – Daniel, Pekár, T. Bruško (71. Duga), Marček, Oršula (80. Urgela) – Kosík

Banská Bystrica: Budinský – Vajda, Nosko, Teixeira – Ľupták – Kliment, Chrien, Považanec (63. Faško), Slančík – Rejdovian (58. Šovčík), Peňaška (88. Savić)

Hlasy po zápase
Radúz Dorňák, tréner Myjavy: "My sme mali z dnešného súpera rešpekt a nastupovali sme do zápasu s pokorou. Vedeli sme, že má svoju kvalitu a na slovenské podmienky neobvyklý spôsob hry. Preto sme sa od stredy dôkladne pripravovali na štandardné situácie, na ich prechod do útoku. Zápas bol vyrovnaný, mal kvalitu, mal tempo. My sme sa zasa veľmi nadreli na góly a dostali sme, už nie prvý raz, gól po hrubej chybe tesne po aute. Ja si tohto víťazstva veľmi vážim, pretože ten zápas pokojne mohol skončiť nerozhodne alebo po nejakej chybe 1:2. Je to pre nás vzpruha a chuť do ďalšej roboty."
Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Myslím, že to bol vyrovnaný zápas, nám trošku chýbal dôraz v zakončení, aj keď sme sa dostali do 16-tky alebo pred 16-tku do prečíslenia, tak sme situácie zle riešili. Tým pádom sme málo ohrozili súperovu bránu. Nedotiahli sme dosť sľubne sa vyvíjajúcich šancí do gólového zakončenia. Ten záver je asi daň za neskúsenosť. Vzhľadom k zloženiu mužstva, ktoré je extrémne mladé, je to asi logický jav."