Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Výbušný Diego Costa vrazil do súpera a prisal sa mu ku krku

Na snímke vpravo v strede útočník Chelsea Diego Costa dostáva od rozhodcu Michaela Olivera červenú kartu v zápase štvrťfinále FA Cupu Everton - FC Chelsea v Liverpoole 12. marca 2016. Foto: TASR/AP

Barry sa po stretnutí nevyjadril, či sa do neho Costa zahryzol. Španielsky kanonier uvidel druhú žltú kartu a následne červenú.

Londýn 13. marca (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn majú za sebou čierny týždeň. V jeho polovici najskôr vypadli z osemfinále Ligy majstrov, keď nestačili v dvojzápase na Paríž Saint Germain, a v sobotu prišli o ďalšiu cennú trofej v prebiehajúcej sezóne. Z Pohára FA ich vyradil Everton, pričom zápas ponúkol niekoľko zaujímavých línií vrátane výbuchu Diega Costu.

Chelsea obral o semifinále najstaršej klubovej súťaže na svete jej bývalý kanonier. Romelu Lukaku strelil dva góly v priebehu piatich minút a zariadil triumf "karameliek" v pomere 2:0. Šesť minút pred koncom sa Costa po faule Garetha Barryho rozbehol k súperovi, najskôr vrazil do neho hlavou a následne sa "prisal" k jeho krku.



Barry sa po stretnutí nevyjadril, či sa do neho Costa zahryzol. Španielsky kanonier uvidel druhú žltú kartu a následne červenú. "Nechcem ho súdiť bez toho, aby som sa na to bližšie pozrel," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii kouč Londýnčanov Guus Hiddink. "Costu prenasledovali, išli po ňom, snažili sa ho vyprovokovať. To nebolo celkom fér."

Tréner Evertonu Roberto Martinez mal na celú situáciu iný názor. "Diego Costa mal bojovú náladu, a preto musím pochváliť hlavného rozhodcu. Vylúčenie Costu bolo absolútne správne," uviedol. Klub z Liverpoolu si však početnú prevahu dlho neužil, dve minúty po Costovi odišiel pod sprchy aj Barry. Rovnako po druhej žltej karte. "Rozhodcovi nemôžeme nič vyčítať ani v tomto prípade, Barry mal byť vylúčený a bol. Hlavný arbiter nepodľahol emóciám, výborný výkon z jeho strany," dodal Martinez na adresu Michaela Olivera.

Arsenal triumf v Pohári FA neobháji, vyradil ho Watford

Futbalisti londýnskeho Arsenalu neobhája triumf v anglickom Pohári FA. Vo štvrťfinále najstaršej pohárovej súťaže sveta ich zastavil Watford, ktorý v nedeľu prekvapujúco vyhral na Emirates Stadium 2:1.

Skóre zápasu otvoril krátko po polčasovej prestávke nigérijský útočník hostí Odion Ighalo, druhý gól pridal v 63. minúte Adlene Guedioura. Alžírsky stredopoliar si v pokutovom území prebral loptu od Troya Deeneyho a Davida Ospinu v domácej bráne prekonal bombou do ľavého horného rohu. Iskierku nádeje pre Arsenal vykresal v 88. minúte Danny Welbeck, ktorý skóroval po efektnej pätičke od Mesuta Özila. Následne mali domáci ďalšie sľubné príležitosti, nastrelili aj žrď, ale vyrovnať sa im napokon nepodarilo.

Watford sa v semifinále Pohára FA predstaví prvýkrát od roku 2007. Arsenal po výsledku 1:2 prišiel o 16-zápasovú víťaznú sériu v tejto pohárovej súťaži.

Pohár FA - štvrťfinále:
Arsenal - Watford 1:2 (0:0)
Góly: 88. Welbeck - 50. Ighalo, 63. Guedioura