Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Útočník Dembéle sa predstavil fanúšikom Barcelony

Nová posila FC Barcelona Ousman Dembélé Foto: TASR/AP

Ten v pondelok úspešne podstúpil zdravotnú prehliadku, ktorá bola potrebná na skompletizovanie prestupu z Borussie Dortmund.

Barcelona 28. augusta (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona oficiálne predstavil svojim fanúšikom 20-ročného francúzskeho útočníka Ousmana Dembélého.

Ten v pondelok úspešne podstúpil zdravotnú prehliadku, ktorá bola potrebná na skompletizovanie prestupu z Borussie Dortmund. Podľa oficiálnej klubovej stránky zaplatili Katalánci za Dembélého 105 miliónov eur, čiastka sa môže zvýšiť o dodatočné bonusy.

Nová posila Barcelona podpísala kontrakt na päť rokov, na drese bude nosiť číslo 11. Na oficiálne predstavenie na Camp Nou sa prišlo pozrieť približne 10-tisíc priaznivcov. "Som šťastný, že som tu a môžem byť súčasťou najlepšieho klubu na svete. Chcel som sem prísť, pretože už od útleho veku som priaznivcom Barcelony. Dúfam v rýchlu adaptáciu a v čo najväčší počet trofejí," citovala agentúra DPA Dembélého.

Barcelona už dlhšie hľadala náhradu po rekordnom odchode Neymara do Paríža St. Germain. K tímu sa nedávno pripojil aj 29-ročný brazílsky stredopoliar Paulinho z čínskeho Kuang-čou Evergrande.

Dembélé následne absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej médiám povedal, že sa vôbec necíti byť nástupcom Brazílčana Neymara. "Medzi mnou a Neymarom je veľký rozdiel. Je jedným z najlepších hráčov na svete a je excelentný. Ja som mladý a medzi profesionálmi mám odohraté len dve sezóny. Skúšam sa každý deň naučiť niečo nové a neustále sa zlepšovať," uviedol. S možnými bonusmi sa jeho prestupová suma môže zo 105 miliónov eur dostať až na úroveň 147 miliónov eur, čím by sa stal druhým najdrahším futbalistom planéty. Nohy sa mu ani z tohto faktu netrasú: "Toto pre mňa neznamená žiadny tlak. Trh sa zmenil. Pre mňa je dôležité iba to, aby som si urobil robotu na ihrisku. Výška prestupovej sumy ma nemôže nijako ovplyvniť."

Nový muž v kádri trénera Ernesta Valverdeho tiež novinárom povedal, že už od malička bol fanúšikom klubu 5-násobného európskeho šampióna. A nesmierne sa teší, že bude hrať po boku argentínskeho útočníka Lionela Messiho: "Chcem sa od neho učiť. Je to fantastický hráč, najlepší v dejinách. Bude česť hrať v rovnakom tíme. Chcem vidieť ako hrá, čo dokáže na ihrisku a čo robí aj mimo neho. Som tu, aby som sa učil."