Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Juventus Turín predstavil novú posilu. Brazílčana Douglasa Costu

Brazílčan Douglas Costa Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný krídelník prišiel do tímu Serie A na sezónne hosťovanie z Bayernu Mníchov za šesť miliónov eur.

Turín 17. júla (TASR) - Úradujúci taliansky futbalový šampión Juventus Turín v pondelok oficiálne predstavil svoju novú posilu Brazílčana Douglasa Costu. Dvadsaťšesťročný krídelník prišiel do tímu Serie A na sezónne hosťovanie z Bayernu Mníchov za šesť miliónov eur, pričom dohoda klubov zahrňuje aj opciu na trvalý prestup hráča o rok za 40 miliónov eur.

"Verím, že sa tu rýchlo aklimatizujem. Toto je pre mňa perfektný klub v perfektnom čase. Tento projekt má ohromný potenciál a som nadšený, že môžem byť jeho súčasťou. Aj vzhľadom na blížiaci sa svetový šampionát si myslím, že toto je pre mňa ideálna príležitosť. Už sa neviem dočkať štartu sezóny," uviedol pri prezentácii Douglas Costa, ktorý by rád pripravil čo najviac gólov pre kanoniera "Juve" Gonzala Higuaina.

Napriek prehre "starej dámy" vo finále Ligy majstrov a strate defenzívnych opôr Daniho Alvesa a Leonarda Bonucciho, ktorý má namierené do AC Miláno, si Costa myslí, že prichádza do klubu "v správnom čase". Brazílčan prestúpil do Bayernu v roku 2015 z ukrajinského Šachtaru Doneck. V 77 súťažných stretnutiach za Bavorov strelil štrnásť gólov a pridal 27 asistencií.

Vedenie Juventusu zároveň v pondelok informovalo, že otvorilo nové klubové sídlo v blízkosti Allianz štadióna. V kanceláriách o rozlohe 4000 metrov štvorcových bude sídliť manažment klubu a pracovníci administratívy. Budova je súčasťou budúcej Jvillage, v ktorej sa bude nachádzať aj tréningové centrum, hotel, tlačové stredisko, klubová predajňa či škola. Informáciu priniesli agentúry DPA a AP.