Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Douglas Costa prestúpil do Bayernu, s klubom podpísal 5-ročný kontrakt

Douglas Costa (vpravo) zo Šachtaru Doneck a Mikel Rico z Athletica Bilbao v zápase 5. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov v H-skupine 25. novembra 2014 v Ľvove. Foto: TASR/AP

Šachtar zinkasoval podľa agentúry dpa za brazílskeho reprezentanta 30 miliónov eur.

Mníchov 1. júla (TASR) - Nemecký futbalový šampión Bayern Mníchov získal do svojich radov ofenzívneho stredopoliara Douglasa Costu zo Šachtaru Doneck. Dvadsaťštyriročný Brazílčan podpísal s novým zamestnávateľom päťročný kontrakt.

"Douglas Costa bude dobrou posilou pre náš tím. Má výborné technické schopnosti, silnú ľavačku. Je veľmi agilný a extrémne rýchly," cituje oficiálny web Bayernu slová športového riaditeľa Matthiasa Sammera.

Costa pôsobil v Šachtare od roku 2010 a počas tohto obdobia s ním získal päť majstrovských titulov, trikrát triumfoval v Ukrajinskom pohári a štyrikrát v európskom Superpohári. "Môj sen sa stal skutočnosťou. Som hrdý na to, že som sa stal hráčom Bayernu. Teším sa na pôsobenie v tomto excelentnom klube," uviedol Costa. Šachtar zinkasoval podľa agentúry dpa za brazílskeho reprezentanta 30 miliónov eur.