Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Výsledky Dolného Kubína v druhej najvyššej futbalovej súťaži anulujú

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Východná skupina o záchranu bude päťčlenná.

Bratislava 29. februára (TASR) - Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku Doxxbet liga v skupine Východ dohrá sezónu s 11 účastníkmi po odhlásení sa MFK Dolný Kubín. Ako v pondelok informoval na oficiálnom webe Slovenský futbalový zväz (SFZ), výsledky Dolného Kubína sa anulujú a Východná skupina o záchranu bude päťčlenná.

Vedenie klubu odstúpenie zo súťaže oznámilo oficiálnym listom, podpísaným prezidentom MFK Milanom Ďaďom, riadiacemu orgánu súťaže športovo technickej komisii SFZ. "Na základe rozhodnutia výboru MFK, občianske združenie, organizujúce mužstvo dospelých, ktoré štartuje v 2. Lige – skupina východ vám s poľutovaním oznamujeme, že toto mužstvo odhlasujeme v jarnej časti z uvedenej súťaže. Dôvodom odhlásenia je nedostatočné finančné krytie nákladov na existenciu mužstva v súťaži. Výbor MFK do poslednej možnej chvíle v zimnej prestávke riešil problém, ale nepodarilo sa to. Považujeme za korektné odstúpiť zo súťaže pred štartom jarnej časti, ako to urobiť v jej priebehu, pričom by sme ovplyvnili tabuľku a aj postavenie našich súperov. Naše rozhodnutie nás mrzí, pretože si vážime našu účasť v súťaži, ako aj našich súperov, či riadiaci zväz. Želáme vám aj všetkým našim súperom veľa šťastia a športových úspechov. Veríme, že sa na futbalovom trávniku čoskoro opäť stretneme," uvádza sa v liste.

MFK Dolný Kubín bol po jesennej časti sezóny na 9. mieste s bilanciou 7 víťazstiev, 1 remíza a 10 prehier so skóre 21:29 a ziskom 22 bodov. "V zmysle príslušných ustanovení Súťažného poriadku SFZ sa všetky doterajšie výsledky MFK Dolný Kubín anulujú a klub je prvým vypadávajúcim z DOXXbet ligy Východ. Východná skupina o záchranu bude päťčlenná, tímy, ktorých súperom mal byť Dolný Kubín budú mať v príslušnom kole voľno. To platí aj o zápasoch posledných štyroch kôl základnej časti. Aby družstvá z oboch skupín (Západ a Východ), ktoré postúpia do nadstavbovej časti o postup mali rovnaké podmienky, tímom zo západnej skupiny sa do nadstavbovej časti neprenesú výsledky zápasov s tímom, ktorý v nej skončí po základnej časti na 12. priečke," vysvetlil Ján Panák, predseda ŠTK SFZ.