Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pre Čišovského a ďalších chorých sa dražilo. Prišiel aj Hašek

Na archívnej snímke obranca Marián Čišovský./span> Foto: TASR/Michal Svítok

V aukcii Napboli aj rukavice Jardu Jágra z MS 2015.

Plzeň 1. september (TASR) - V mestečku Letkov pri Plzni sa za účasti viacerých športových osobností uskutočnila charitatívna akcia na podporu bývalého slovenského futbalistu Viktorie Plzeň Mariána Čišovského a ďalších, ktorí trpia ochorením amyotrofická laterálna skleróza (ALS). Informáciu priniesol web sport.cz.

Dražba vyniesla takmer štvrť milióna českých korún. Do Letkova prišli napríklad hokejisti Dominik Hašek, Martin Straka a Jaroslav Špaček, či futbalista Pavel Horváth. Nechýbali ani hráči Viktorie Plzeň. Približne 1200 divákov sledovalo dianie na ihriskách, kde sa hral futbal, plážový volejbal, nohejbal či tenis.

V aukcii bolo viacero zaujímavých exponátov. "Napríklad rukavice Jardu Jágra z MS 2015. Tie sa vydražili za 38-tisíc korún. Jeden z podpísaných dresov darovali aj hráči Slovana Bratislava ako pomoc pre Čiša. Ten vydražili Straka so Špáčou (pozn. Špaček) za 100-tisíc a bolo toho oveľa viac. Nakoniec sa podarilo vyzbierať 220-tisíc korún a máme z toho veľkú radosť. Keď Marián vyslovil jediné slovo - ďakujem, cítili sme asi všetci husiu kožu," povedal pre sport.cz moderátor akcie Miroslav Hejda.