Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Senica zdolala Košice, Banská Bystrica uhrala s Trnavou remízu

Na snímke radosť hráčov Senice po strelení gólu v zápase 21. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - MFK Košice v piatok 6. marca 2015 . Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Senica zvíťazili v piatkovom stretnutí 21. kola Fortuna ligy na domácom ihrisku nad MFK Košice 3:1 a upevnili si tretiu priečku v tabuľke.

Senica 6. marca (TASR) - Futbalisti FK Senica zvíťazili v piatkovom stretnutí 21. kola Fortuna ligy na domácom ihrisku nad MFK Košice 3:1 a upevnili si tretiu priečku v tabuľke. Košiciam patrí priebežná siedma pozícia.

Domácim chýbali v zostave zranení Pilár s Dolným a tak dal tréner Kostelník v zápase s Košicami šancu dorastencovi Privrelovi. Úvodných 20-minút patrilo domácim, boli aktívnejším tímom a loptu mali viac na svojich kopačkcáh. V 14. minúte po závare v 16-tke hostí nastrelil Kalabiška brvno, v 16. minúte po Hlohovského rohu predĺžil Pavlík loptu a Majtán ju pri zadnej žrdi neupratal do siete. O minútu sa už Záhoráci radovali z gólu. Po rohu Hlohovského sa na dvakrát presadil Majtán, keď jeho prvú strelu vykopol obranca z bránkovej čiary, no na opakovaný pokus už nestačil. Od 20. minúty prebrali taktovku hry hostia, prebudili sa a smerom dopredu boli oveľa nebezpečnejší. Aktívny bol najmä Pačinda. V 34. minúte nebezpečne hlavičkoval Djordjevič tesne vedľa pravej žrde. Vyrovnania sa Košičania dočkali v 40. minúte, keď si Novák všimol zle postaveného brankára Šullu a krásnou strelou na vzdialenejšiu žrď ho prehodil. Do kabín išli s jednogólovým vedením domáci - Hlohovský dostal priestor pred pokutovým územím hostí, loptu po jeho strele asi z 23 metrov brankár Stijakovič neudržal a tá prešla do siete.


FK Senica - MFK Košice 3:1 (2:1)
Góly:
18., 60. Majtán, 44. Hlohovský - 40. Novák. Rozhodoval: Marhefka, 1202 divákov.

Zostavy a striedania:

Senica: FK Senica: Šulla – Privrel, Pavlík, Kóňa, Kalabiška - Hušek, Opiela - J. Kosorín (77. M. Kosorín), Hlohovský, Komara (89. Kráľovič) - Majtán (90. Mráz)

MFK Košice: Stijakovič – Sekulič, Ostojič, Bašista, Djordjevič - Šinglár - Novák (67. Gáll), Huk, Pačinda, Viazanko - Haskič (78. Pavúk)


Na začiatku druhého polčasu sa Košičania snažili o vyrovnanie, Novák pálil nebezpečne spoza 16-tky tesne vedľa. Nepríjemná bola aj Šinglárova strela, s ktorou si Šulla poradil. Na druhej strane si v 55. minúte Hlohovský narazil loptu s Majtánom, jeho strelu brankár s problémami vyrazil. V 60. minúte vyšiel Záhorákom rýchly protiútok, Hlohovský z vlastnej polovice vysunul Majtána, ten potiahol loptu až k pokutovému územiu Košíc a krásnou krížnou strelou vsietil svoj druhý gól v zápase. Tento gól sa ukázal ako veľmi dôležitý do ďalšieho priebehu hry. Košičania už neboli takí nebezpeční a Záhoráci aj s viacerými mladíkmi v zostave zápas pohodlne ukočírovali do trojbodového konca. Zaujala ešte šanca Kalabišku v 73. minúte, ktorý od polovice uhriska prešiel až do 16-tky Košíc, no lopte po jeho strele chýbali centimetre, aby skončila v sieti. Na druhej strane pohrozili aj hostia, Viazankovo zakončenie zneškodnil brankár Šulla a dorážku Pavúka odkopol dobiehajúci Privrel z bránkovej čiary. V 77. minúte v drese domácich nastúpil dorastenec Matej Kosorín, ktorý nahradil svojho staršieho brata Jakuba.

Na snímke vľavo kapitán Senice Tomáš Kóňa a hráč Košíc Ján Novák v zápase 21. kola jarnej časti futbalovej Fortuna ligy FK Senica - MFK Košice v piatok 6. marca 2015 .
Foto: TASR/Lukáš Grinaj
.
Hlasy po zápase:

Jozef Kostelník, tréner FK Senica: "Som rád, že sa nám dnes podarilo zvíťaziť. Naše výsledky v poslednej dobe totiž neodzrkadlovali našu hru. Dnes sme hrali proti nepríjemnému súperovi, ktorý má vo svojich radoch skúsené individuality. Prvých 20 minút sme hrali dobre, dali sme vedúci gól. Potom súper prebral iniciatívu, ktorá vyvrcholila pekným gólom Janka Nováka. Teší ma, ako mužstvo na tento gól zareagovalo. Zdvihli sme sa a dali gól na 2:1. Po prestávke sme šli za víťazstvom. Gól na 3:1 nás upokojil a zápas sme dotiahli už do víťazného konca. Víťazstvo ma teší o to viac, keď sa pozriem na našu improvizovanú defenzívu, z obrany hral prakticky len Peťo Pavlík."



Marek Fabuľa, tréner MFK Košice: "Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme šance, no pribrzdil nás gól domácich. Napriek tomu sme pokračovali v aktívnej hre, vytvorili sme si viacero šancí. Vďaka exportnej strele Jána Nováka sme vyrovnali. Doplatili sme však na mikrospánok. Dostali sme gól, ktorý nás zlomil. Po prestávke sme sa snažili niečo s výsledkom spraviť, naše snaženie však ukončil tretí gól domácich. Zo Senice odchádzame smutní, domácim gratulujem k víťazstvu."

.
Dukla remizovala s Trnavou

Dukla sa po dlhom čase dočkala gólu. Predtým nevsietila v troch zápasoch, vrátane jesenných, a hlad po góle zmiernil až Vajda v 25. min. Ani jej neprekážalo, že k napnutiu siete pomohol pokutový kop po faule Janečku na Polievku, dôležité bolo, že si priblížili víťazstvo, tak potrebné pri jarných záchranárskych prácach. Dukla sa radovala presne po 306 minútach, aby o ďalšie štyri minúty inkasovala. V 29. min Mikovič z čista jasna takmer z 20 metrov trafil presne do pravého kúta bránky a bolo po domácej radosti. V prvom polčase však podala Dukla sympatický výkon a bola lepším mužstvom. V 3. min spálil príležitosť Faško, v 7. min zasa Kapor, a to už bola naozaj gólová šanca, keď úplne zblízka umožnil brankárovi Kelavovi zareagovať a vytlačiť loptu na roh. V 19. min poslal hlavou loptu Kapor tesne ponad a aj v 30. min Polievka mohol mieriť po brejku lepšie a nestrieľať výrazne vedľa bránky. Trnavčania toho v prvej polovici stretnutia neukázali a mohli byť radi, že udržiavali remízový stav.

V lige sa im vonku zbierajú body ťažko a ak by ich vybojovali na Štiavničkách tri, vymazali by si nulu na konte výhier v role hosťujúceho mužstva. Po zmene strán hostia pridali a v 55. min Greššák z uhla zoči voči brankárovi Borošovi nenašiel priestor na zasunutie lopty za jeho chrbát. Aj situácia v 60. min, pri ktorej Mikovič možno strieľal, možno prihrával, zaváňala gólom, no jeho prudkú loptu Sabo neusmernil do prázdnej bránky. Tlak hostí bol miestami drvivý, často však aj monotónny, bez zakončenia, a tak zápas vyústil do deľby bodov.

Dukla B. Bystrica - Spartak Trnava 1:1 (1:1)
Góly:
25. Vajda z pok. kopu - 29. Mikovič. Rozhodca Michlian, ŽK: Had - Janečka, Casado, Tóth, 1054 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, de Vito, Had, Savič - Snitka, Wilwéber, Kapor, Polievka (90+. Hric) - Šovčík (77. Kupec), Faško (84. Gálik)

Spartak Trnava: Kelava - Janečka, Tóth (88. Čarnota), Bortel, Čonka - Greššák - Cleber, Casado (54. Hlinka), Sabo, Mikovič - Vlasko (67. Sládek)

Hlasy po zápase:

Štefan Rusnák, tréner B. Bystrice: "Nehrali sme spočiatku zle, mali šance, strelili gól. Po zmene strán si asi súper niečo v kabíne povedal, hral lepšie, mal prevahu. Remíza je spravodlivá, ukázali sme, že vieme aj s mladými chlapcami hrať slušne futbal."

Juraj Jarábek, tréenr Trnavy: "Milo nás prekvapilo ihrisko, v prvom polčase sa na ňom aj dalo kombinovať, no nebol som spokojný, s nasadením, pohybom. Museli sme preskupiť rady, rýchlo sme vyrovnali a v druhom polčase mali prevahu. Šance sme nevyužili a asi je remíza zaslúžená."

Patrik Vajda, autor gólu B. Bystrice z penalty: "V prvom polčase sme boli lepší, mali sme viac z hry, strelili gól a dostali taký, aký by sme nemali, nechali sme útočníka strieľať, bez rýchleho dostúpenia. Sme radi za bod, v druhom polčase to bolo ťažké. Zatiaľ sa mi v streľbe penált darí, dúfam, že mi to vydrží."

Martin Mikovič, strelec trnavského gólu: "Mali sme vyhrať, aj na základe kvality kádra. Prvý polčas sme prespali, v druhom sme dobýjali bránku súpera. Len sme búšili do zhustenej obrany, no márne. Môj gól možno aj tečoval obranca, mám z neho radosť, z výsledku určite nie. Vonku nevyhrávame, stále nad tým rozmýšľame, či v Moravciach, alebo teraz v Bystrici sme mali naplno bodovať."