Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ďurica po víťaznom debute v Dukle Praha: Vyhrali sme boj, nie vojnu

Ján Ďurica, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Okrem Ďuricu absolvoval premiéru v Dukle aj nový tréner Roman Skuhravý, ktorý na lavičke nahradil Pavla Drseka.

Praha 17. septembra (TASR) - Slovenský futbalista Ján Ďurica má za sebou úspešnú premiéru v drese Dukly Praha. Jeho nový zamestnávateľ zvíťazil v nedeľňajšom domácom zápase 8. kola českej Fortuna ligy nad Slovanom Liberec 2:0 a do tabuľky si pripísal prvé body. V 62. minúte otvoril skóre Čiernohorec Uroš Djuranovič, v 88. minúte stanovil rezultát z jedenástky striedajúci slovenský krídelník Ivan Schranz.

"Splnili sme to, na čom sme pracovali celý týždeň. Zaslúžene sme vyhrali 2:0, aj keď treba povedať, že Liberec mal najmä v prvom polčase nejaké šance. V tom druhom už sa pred našu bránku až tak jeho hráči nedostávali. Ideme krok za krokom, o týždeň nás čaká ďalší súper. Boj sme vyhrali, ale vojnu nie," uviedol Ďurica v rozhovore na klubovom webe.

Dukla po siedmich prehrách v úvode sezóny potrebovala bodovú vzpruhu ako soľ, aby nestratila kontakt s tímami nad ňou. Po skalpe Liberca sa bodovo dotiahla na Sigmu Olomouc, s ktorou sa stretne už počas najbližšieho víkendu. "Vedeli sme, v akej situácii sa Dukla nachádza. Bolo načase vyhrať. Na tréningu sme všetci tvrdo dreli. Celé mužstvo podalo veľmi dobrý výkon, bojovali sme jeden za druhého. Čo sa týka mňa, nerád hodnotím seba samého, na to sú tréneri a iní odborníci. Môžem akurát pochváliť celý tím za bojovnosť," dodal Ďurica.

Tridsaťšesťročný stopér predtým pôsobil v tureckom Trabzonspore, v uplynulej sezóne v jeho drese odohral 18 zápasov. V minulosti hrával aj za Dunajskú Stredu, Artmediu Petržalka, Saturn Moskovská oblasť, Lokomotiv Moskva a bol aj na polročnom hosťovaní v Hannoveri. S národným tímom sa Ďurica predstavil na MS 2010 v JAR i na EURO 2016 vo Francúzsku, celkovo odohral za Slovensko 91 zápasov a dal štyri góly. Reprezentačnú kariéru ukončil vlani v novembri po prípravnom zápase s Nórskom.

Okrem Ďuricu absolvoval premiéru v Dukle aj nový tréner Roman Skuhravý, ktorý na lavičke nahradil Pavla Drseka. Reprezentačnú prestávku vyplnil pražský klub prípravným zápasom, v ktorom prehral s Norimbergom 0:4, novému lodivodovi však podľa vlastných slov priniesol viacero cenných poznatkov. "Verím, že víťazstvo nad Libercom bude minimálne spúšťačom, aby hráči verili tomu, čo od nich chceme," poznamenal Skuhravý.