Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Futbalisti AS Trenčín chcú vo Švédsku uspieť

Trenčianski futbalisti, archívne foto Foto: TASR/Peter Kapusta

Pre AS Trenčín to bude premiérová účasť v európskych pohárových súťažiach.

Bratislava 17. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín nastúpia vo štvrtok o 19.00 h SELČ vo švédskom Helsingborgu na prvý zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA proti IFK Göteborg. Pre tretí tím uplynulého ročníka Corgoň ligy to bude premiérová účasť v európskych pohárových súťažiach.

Trenčania sa napriek absencii pohárových skúseností snažili odhadnúť, čo na nich v krajine "troch koruniek" čaká. "Snažili sme sa upraviť tréningový model tak, aby sme boli na zápas pripravení. Na utorňajšom tréningu sme si povedali základné informácie o súperovi v kabíne, potom sme sa venovali nášmu tímu. Ujasnili sme si spôsob, akým by sme chceli hrať, a ktorým chceme uspieť," povedal pre TASR tréner Trenčanov Ľubomír Nosický.

Futbalisti spod hradu Matúša Čáka predvádzali v uplynulej sezóne zaujímavý futbal, ktorého hlavnou podstatou bola kolektíva hra. Štyridsaťpäťročný šéf striedačky Trenčína verí, že práve tímový duch môže byť veľkou zbraňou jeho tímu aj v prvom zápase 2. predkola EL.

"V takomto stretnutí je základom úspechu tímový výkon. Všetci hráči, ktorí nastúpia do stretnutia, musia odviesť svoje maximum a tvrdo pracovať pre tím. Dôležité je aj dostatočné sebavedomie. Budeme sa snažiť hrať to, čo vieme a tým chceme uspieť," uviedol Nosický, ktorý má k dispozícii na zápas všetkých hráčov až na jeden prípad: "Menšie problémy s kolenom má Stano Bednárik, ostatok tímu je zdravotne v poriadku. Nikto iný sa na nič nesťažoval."

Trenčania prileteli do Švédska v stredu napoludnie, večer ich v čase štvrtkového zápasu čakal tréning v Helsingborgu. Pred 18-násobným majstrom Švédska majú zverenci Ľubomíra Nosického rešpekt. "Domáci majú vyzreté a kvalitné mužstvo, ktoré má skúsenosti s medzinárodnými pohármi. My sme nováčikom, ktorý ale chce nechať na ihrisku všetko. Necháme sa prekvapiť, ako to dopadne," dodal Nosický.

Výkop zápasu medzi IFK Göteborg a AS Trenčín je naplánovaný na 19.00 h v Helsingborgu, keďže v domovskom stánku švédskeho klubu prebieha európsky šampionát žien vo futbale. Odveta je na programe vo štvrtok 25. júla o 17.00 v Dubnici nad Váhom.

1. zápas 2. predkola EL 2013/2014, štvrtok 17. júla, 19.00 SELČ:
IFK Göteborg - AS Trenčín

/rozhoduje Paolo Silvio Mazzoleni (Tal.)/