Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Trenčín rozdrvil Vojvodinu Novi Sad 4:0, hrdinom tínedžer Simon

Na snímke gólová radosť futbalistov Trenčína, autorom je útočník Moses Daddy Simon (tretí sprava), v zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 AS Trenčín - Vojvodina Novi Sad (Srbsko) v Dubnici nad Váhom vo štvrtok 17. júla 2014. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mladý Nigérijčan si zaknihoval v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy hetrik.

Dubnica 17. júla (TASR) - Futbalisti slovenského vicemajstra AS Trenčín zvíťazili vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 nad srbským klubom Vojvodina Novi Sad vysoko 4:0. Hetrik zaznamenal nigérijský legionár Moses Simon, štvrtý gól pridal Brazílčan Jairo. Odvetný duel je na programe 24. júla o 20.00 SELČ v Novom Sade.

Prevaha Trenčanov

Na snímke vľavo obranca Peter Čögley (Trenčín) a stredopoliar Nemanja Radoja (Vojvodina) v zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 AS Trenčín - Vojvodina Novi Sad (Srbsko) v Dubnici nad Váhom vo štvrtok 17. júla 2014.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčania nastúpili v ofenzívnom rozostavení a už v úvode sa rýchlo mohli dostať do vedenia. Najskôr v 2. minúte zaváhal z bezprostrednej blízkosti brány hostí Brazílčan Jairo a potom vysoko nad hlavičkoval z päťky domáci stopér Kleščík. Hostia mohli následne potrestať nepresnú rozohrávku AS, pred Veselinovičom však zasiahol pozorný Volešák. V ďalšom priebehu boli domáci aktívnejší a v 20. minúte sa ujali vedenia. Nigérijčan Moses si najskôr spracoval loptu na ľavom okraji šestnástky a následne nechytateľnou strelou k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre - 1:0. Trenčania sa naďalej tlačili dopredu, srbský súper hrozil iba z ojedinelých kontier. V 39. minúte mohol na 2:0 zvýšiť Mišák, ale po rýchlej akcii z dobrej šance mieril tesne vedľa ľavej žrde.

Hetrik Simona

Na snímke smutný brankár Milan Jovanič (Vojvodina) v prvom zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 AS Trenčín - Vojvodina Novi Sad (Srbsko) v Dubnici nad Váhom vo štvrtok 17. júla 2014.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
V polčasovej prestávke si domáci útočník Tomáš Malec prebral ocenenie pre najlepšieho kanoniera uplynulej sezóny. Aj po zmene strán Trenčania pokračovali v útočnej hre a v 52. minúte sa dočkali druhého gólu. Z ľavej strany centroval Kubík, lopta sa v šestnástke odrazila od Mišáka k voľnému Simonovi, ktorý presnou strelou zaznamenal druhý gól v zápase - 2:0. Tréner hostí v snahe oživiť hru reagoval dvoma rýchlymi striedaniami, napriek tomu jeho zverenci inkasovali aj tretíkrát. Po hodine hry zavŕšil hetrik Simon, ktorý do odkrytej brány dorazil Jairov center.

Facka a vylúčenie Živkoviča

V 66. minúte si nervy na uzde neudržal hosťujúci Živkovič, ktorý odplácal faul Kubíkovi a po ôsmich minútach na ihrisku sa po červenej karte predčasne porúčal pod sprchy. Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 71. minúte. Najskôr Nastič nevyužil ojedinelé zaváhanie domácej defenzívy a z následného protiútoku premenil Čögleyov center z pravej strany na štvrtý gól Jairo. Trenčín potom kontroloval výsledok až do záverečného hvizdu a pred odvetou v Srbsku si vytvoril viac ako sľubný náskok.

.
1. zápas 2. predkolo EL:
AS Trenčín - FK Vojvodina Novi Sad 4:0 (1:0)
Góly:
20., 52. a 60. Simon, 71. Jairo. ŽK: Baez, Kubík (obaja AS), ČK: 66. Živkovič (Vojvodina), rozhodoval: Michael Lerjeus (Švéd.), 3725 divákov

zostavy:
Trenčín:
Volešák - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Baez (85. Rundič), Mišák (69. Hajradinovič), Lobotka - Kubík, Jairo (79. Mondek), Simon
Vojvodina: Jovanovič - Puškarič (58. Živkovič), Pekarič, Babič, Nastič - Alivodič, Radoja, Poletanovič, Makarič (57. Stojanovič) - Ivanič, Veselinovič (80. Popara)

Hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Myslím, že sme mali dobrý vstup do zápasu, hneď v 2. minúte sme mali veľkú šancu. Do polčasu sa nám podarilo skórovať, mohli sme pridať aj viac gólov. Po zmene strán sme sa dostali do krídelných priestorov a po centroch sme aj skórovali. Chceli sme dnes nastrieľať čo najviac gólov. Som spokojný s výkonom i výsledkom. Čaká nás ešte odveta v búrlivom prostredí, ale postupové šance sú na našej strane."



Milan Rastavac, asistent trénera Vojvodiny: "Musím pogratulovať súperovi, Trenčín hral veľmi dobre. Verím, že v odvete podáme oveľa lepší výkon. Chýbalo nám niekoľko hráčov, najmä mladých, ktorí mali reprezentačné povinnosti na ME do 19 rokov. Na to sa však nechceme vyhovárať. Máme mladý tím, ktorý sa v Európe musí ešte veľa učiť."



František Kubík, stredopoliar AS Trenčín: "Prichystali sme sa na tento zápas veľmi dobre. Bol to pre nás vrchol, na ktorý sme rok čakali. Dôležitý bol prvý gól, potom to už išlo. Zatlačili sme ich, pridali ešte tri góly a vytvorili si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou."

Miloš Volešák, brankár AS Trenčín: "Zápas som si veľmi užil. Mali sme pred súperom rešpekt, ale sme radi, že sme nedostali gól. Keď zopakujeme takýto výkon a nič nepodceníme, máme veľkú šancu postúpiť do ďalšieho kola."

Moses Simon, autor troch gólov AS Trenčín: "Bol to výborný zápas nielen pre mňa, ale hlavne pre tím. Cítil som sa veľmi dobre, podarilo sa mi streliť tri góly a potiahnuť mužstvo k víťazstvu. Bola to však predovšetkým výborná práca nás všetkých."

Ďalšie výsledky prvých zápasov 2. predkola EL 2014/2015
Viac tu.