Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Celta šokovala Šachtar a po dráme postúpila

Futbalisti Celta Vigo, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celta Vigo zachránila česť španielskeho futbalu, keď v osemfinále bude jediným zástupcom z La Ligy.

Charkov 24. februára (TASR) - Futbalisti Celty Vigo sa postarali o jedno z najväčších prekvapení 16-finálovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/17. Po minulotýždňovej domácej prehre 0:1 s popredným ukrajinským tímom Šachtarom Doneck sa ich postupové šance pred odvetou v Charkove ocitli na bode mrazu, no hráči galícijského klubu ukázali nezlomnú vôľu a po dramatickom priebehu si vybojovali osemfinálovú miestenku. Iago Aspas v nadstavenom čase gólom z jedenástky zariadil predĺženie a v ňom Gustavo Daniel Cabral strelil v 108. minúte hlavou po rohovom kope postupový gól.

Celta Vigo zachránila česť španielskeho futbalu, keď v osemfinále bude jediným zástupcom z La Ligy. Už v 16-finále stroskotali iné dva španielske kluby Athletic Bilbao a Villarreal. "Prežili sme krásny futbalový večer. Som hrdý na moje mužstvo, ktoré sa ani za nepriaznivých okolností nepoddalo a do poslednej minúty bojovalo o postup. Usmialo sa na nás aj šťastie, ale treba povedať, že sme mu išli v ústrety. Neustále sme sa pokúšali urobiť niečo s vývojom dvojzápasu. Po domácej prehre sme pochopili, že môžeme uspieť jedine vtedy, keď sa vrátime k nášmu útočnému štýlu hry. Podali sme oduševnený a kolektívny výkon, ktorý sme zaslúžene korunovali postupom," konštatoval spokojný kouč Celty Eduardo Berizzo.

Meno ďalšieho súpera sa Celta Vigo dozvie v piatok popoludní, keď od 13.00 SEČ v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone prebehne žreb osemfinále.