Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fanúšikovia Frankfurtu po triumfe nad Marseille: Najlepší tím Európy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Futbalisti Frankfurtu vo štvrtkovom zápase 5. kola skupinovej fázy zaznamenali už piate víťazstvo v Európskej lige, keď pred nadšenými domácimi fanúšikmi deklasovali Olympique Marseille 4:0.

Frankfurt 30. novembra (TASR) - Nemecký futbalový klub Eintracht Frankfurt zažíva veľmi úspešné obdobie. V bundeslige mu patrí tretie miesto a v Európskej lige valcuje. Jeho hráči vo štvrtkovom zápase 5. kola skupinovej fázy zaznamenali už piate víťazstvo, keď pred nadšenými domácimi fanúšikmi deklasovali Olympique Marseille 4:0. Priaznivci ich odmenili pokrikom: "Najlepší tím Európy".

Hesenčania mali už pred zápasom istý postup do šestnásťfinále, no po triumfe nad minulosezónnym finalistom EL si vopred zabezpečili aj prvé miesto v tabuľke H-skupiny. Úvodný gól strelili už v 2. minúte, keď sa rohu a odrazenej lopte presadil z dorážky srbský útočník Luka Jovič. Ďalšie dva góly si strelili hráči Marseille sami. Najprv si Luiz Gustavo vôbec nerozumel s brankárom, keď mu poslal malú domov na druhú stranu bránky a v 62. minúte si Bouna Sarr nešťastne zrazil center do vlastnej siete. Štvrtý gól pridal o päť minút neskôr opäť Jovič.

Domáci podali výborný výkon a aj väčšinou zdržanlivý tréner Adi Hütter sa nechal uniesť euforickou atmosférou. "Opäť sme zažili absolútne divadlo. Odstreliť zo štadióna Olympique Marseille 4:0 je niečo obdivuhodné," povedal pre agentúru dpa kormidelník Eintrachtu.

Frankfurt tak má po piatom víťazstve na konte plný počet 15 bodov a je najúspešnejší nemecký tím v európskych súťažiach. Druhé Lazio vo štvrtok prehralo v Limassole 0:2 a už ho nemôže dobehnúť. "Je pre mňa prekvapujúce, že máme po piatich dueloch na konte 15 bodov a už v predstihu sme vyhrali skupinu. No na druhej strane je to úžasný pocit," pokračoval Hütter.

Eintracht natiahol sériu duelov bez prehry na jedenásť, pričom až desať z nich vyhrali. "Sme nesmierne hladní po úspechoch a motivovaní. Ťaháme víťaznú šnúru a chceme v nej pokračovať tak dlho, ako to len bude možné," povedal stredopoliar Danny da Costa. "To, čo hráme teraz, sa nedá porovnať s minulosťou. Všetky kolieska do seba perfektne zapadajú," dodal kapitán Marco Russ.