Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Hrnčár cíti šancu ako proti Bergenu

Na snímke tréner A-tímu Ružomberka Norbert Hrnčár Foto: TASR/Oliver Ondráš

Domáci Everton bol v Goodison Parku lepším mužstvom, ale nechýbalo veľa, aby bol výsledok pre slovenského zástupcu MFK Ružomberok priaznivejší.


Liverpool 28. júla (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok sa z prvého zápasu 3. predkola Európskej ligy UEFA vrátili so vztýčenými hlavami. Domáci Everton bol v Goodison Parku lepším mužstvom, ale nechýbalo veľa, aby bol výsledok pre slovenského zástupcu priaznivejší. Vďaka gólu kapitána Leightona Bainesa zvíťazili "karamelky" 1:0, ale o týždeň bude pod Čebraťom o čo hrať.

"Hrali sme na hranici svojich možností. Sme predsa len menší klub ako Everton. Ale máme svoje sny a túžby. Som rád, že to takto dopadlo a bude o čo hrať ešte aj v odvete," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner MFK Norbert Hrnčár. Kormidelník "Ruže" dobre vie, kto je v tomto meraní síl favorit, ale svojmu mužstvu verí. Jeho zverenci sa mužstva z anglickej Premier League nezľakli, mrzieť ich môžu nepremenené šance Jána Masla, ktorého pokus hlavou domáci brankár Maarten Stekelenburg vytlačil na brvno, ale aj Miloša Lačného v 85. minúte. "Bolo by dobré, keby sme v odvete otočili výsledok a podarilo sa nám postúpiť. Ale to je jeden z tých snov. Ale v športe i futbale treba snívať. Treba urobiť všetko pre to, aby bolo mužstvo úspešné. Sme si však vedomí obrovskej sily Evertonu," priznal Hrnčár.

Šéf ružomberskej lavičky vidí po prvom stretnutí 3. predkola paralelu so zápasmi, ktoré ich posunuli do súbojov proti Evertonu. "S Bergenom sme mali postupové očakávania, bol to súper, cez ktorého sa dalo prejsť, ale Everton je obrovský favorit dvojzápasu. Ale sme na tom tak isto, ako s Bergenom. S ním sme rovnako prehrali prvý zápas 0:1." Zbrane slovenský klub dopredu rozhodne neskladá, okrem samotného postupu má MFK aj ďalšiu motiváciu. "Máme mladé nádejné mužstvo, ktoré takýmito zápasmi rastie," dodal Hrnčár.

Tréner Ružomberčanov bol s výsledkom spokojný, rovnako ako aj kouč Evertonu. Tomu však chýbalo viac gólov v sieti MFK. "Vždy sa hrá ťažko proti tímom, ktoré sa zamerajú na obranu. My sme chceli dať viac gólov, šancí sme na to mali dosť, ale 1:0 je v Európe dobrý výsledok," vyhlásil Ronald Koeman.