Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Liberec vyhral v Košiciach 1:0, rozhodla penalta

Na snímke vpravo v šanci Ajdin Redžič (Košice) za ním Miloš Karišik, vľavo brankár Lukáš Hroššo (obaja Liberec v prvom zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 MFK Košice - Slovan Liberec (ČR) na štadióne Lokomotívy v Košiciach vo štvrtok 17. júla 2014. Foto: TASR

V 82. minúte pokutový kop premenil Jarolím a zabezpečil českému tímu tesnú výhru v prvom zápase 2.predkola Európskej ligy.

Košice 17. júla (TASR) - Futbalisti MFK Košice prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy s českým klubom Slovan Liberec 0:1. Po bezgólovom prvom polčase, rozhodol v druhom dejstve v 83. minúte o víťazstve hostí z penalty Jarolím. V košickom Čermeli nastúpili pred návštevou 7055 divákov.

Odvetné stretnutie druhého predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 je na programe vo štvrtok 24. júla o 19.00 hod v Liberci na štadióne "U Nisy" (kapacita 10.000 miest).

V košickom Čermeli si prvú strelu medzi tri žrde vypracovali hostia, ale Šuralovu strelu spoza šestnástky Tofiloski bez problémov kryl. Na opačnej strane v 10. minúte pohrozil Viazanko, po ktorého centri z pravej strany si loptu takmer vrazil do vlastnej siete Karišik. O dve minúty neskôr mohol v ideálnej pozícii otvoriť skóre duelu Novák, s jeho nevýraznou strelou zvnútra šestnástky si Hroššo poradil. Obidve družstvá potom predovšetkým pozorne bránili a čakali na chybu súpera. Až v 26. minúte sa dostal k zakončeniu Ďubek, strela z jeho kopačky však mierila do stredu brány, kde stál pripravený Tofiloski. V 32. minúte ukázal svoju rýchlosť liberecký kapitán Fleišman, s loptou sa dostal pred šestnástku, no nemal už dostatok síl k tvrdšiemu a presnejšiemu zakončeniu. Minútu pred koncom úvodnej štyridsaťpäťminútovky sa odhodlal k strele približne z 30 metrov domáci Viazanko, po ktorej Hroššo loptu na dvakrát skrotil.

Obrovská šanca Redžiča

Na snímke vpravo v šanci Ajdin Redžič (Košice), za ním Miloš Karišik, uprostred brankár Lukáš Hroššo a vzadu Jan Rajnoch (všetci Liberec) v prvom zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 MFK Košice - Slovan Liberec (ČR) na štadióne Lokomotívy v Košiciach vo štvrtok 17. júla 2014.
Foto: TASR
Druhé dejstvo odštartovala šanca Redžiča, ktorý v 50. minúte po štandardke Pačindu z tesnej blízkosti nepochopiteľne netrafil priestor Hroššovej brány. "Žlto-modrí" si vytvorili tlak, ale hlavička Nováka a ani strela Pačindu nemierili do brány hostí. Na opačnej strane sa v 58. minúte po centri z pravej strany odhodlal k zakončeniu z prvej Šural, loptu poslal mimo troch žrdí. Ani po tomto momente košický tlak neutíchol, Liberec však dobre bránil a nepúšťal svojho súpera do vyložených šancí.


Jarolímov gól z penalty

V 71. minúte sa prezentoval jedovkou z pravej strany Novák, ani jeho projektil si nenašiel cestu na bránu Liberca. Ten istý hráč pálil z podobnej pozície aj o desať minút neskôr, Hroššo si dal pozor a loptu skryl vo svojom náručí. V 82. minúte Viazanko v šestnástke nedovolene atakoval Ďubeka a hlavný arbiter nariadil penaltu. Loptu na biely bod si postavil Jarolím a Slovan Liberec vďaka tomuto momentu zvíťazil v košickom Čermeli 1:0.

.
prvý zápas 2. predkola EL 2014/2015:
MFK Košice - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Gól:
83. Jarolím (11 m), ŽK: Kavka - Šural, Sackey, Obžera. Rozhodovali: Manzano - Rodriguez, Moreno (všetci Špa.), 7055 divákov

zostavy a striedania:
Košice: Tofiloski - Kavka, Bašista, Korijkov - Šinglár (90. Skvašík) - Viazanko (85. Ostojič), Bukata, Pačinda (80. O. Diaby), Sekulič - Novák, Redžič
Liberec: Hroššo - Fleišman, Rajnoch, Karišik, Coufal - Sackey - Pavelka, Jarolím (90. Pimpara), Ďubek - Šural (78. Obžera), Hadaščok (65. Hamuľak)

Hlasy po zápase:
Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Už som to spomínal, že keď sa budeme dopúšťať takýchto chýb, tak nemôžeme zvíťaziť. Chceli sme hrať na nulu, poctivo zozadu, čo sa nám v prvom polčase i darilo. V druhom sme súpera trošku pritlačili, mali sme náznaky šancí, bohužiaľ sme to nedotiahli. Prišla však jediná chyba a zaplatili sme nováčikovskú daň. Liberec má skúsené mužstvo a my sme zaplatili."



Miroslav Viazanko, hráč MFK Košice: "Ťažko povedať, že prečo sa nám nepodarilo dať gól. Vytvorili sme si šance, v druhom sme mali veľmi dobrých viacero pološancí, ktoré ak by sa dotiahli do zdarnejšieho konca, tak to mohlo byť oveľa lepšie. Nedali sme gól a súper využil našu jedinú chybu. Určite odchádza spokojnejší."

Erik Pačinda, stredopoliar MFK Košice: "Mali sme šance po rohoch, štandardkách, žiaľ nepadlo to tam a sme trošku sklamaní. Tréneri nás pripravovali na to, že budú hrať na brejky. Majú skúsené mužstvo, ktoré hrá každý rok EL, no my sa posnažíme zabojovať a postúpiť."

Samuel Slovák, tréner Slovana Liberec: "Myslím si, že diváci videli zaujímavý zápas, musel sa im páčiť. Bolo to bojovné stretnutie, s množstvom príležitostí na gól, resp. šancí, ktoré mohli vyústiť v skórovanie. Zápas priniesol veľa súbojov, čiže zaujímavý zápas a pre nás so šťastným koncom."



Marek Jarolím, autor jediného gólu: "Už pred penaltou som bol rozhodnutý, kam to kopnem. Sústredil som sa iba na to, aby som to kopol dobre a aby som ju premenil. V prvom polčase sme mali viac náznakov šancí, v druhom už mali územnú prevahu Košice, veľa štandardných situácií, po ktorých to tam lietalo. Mali sme šťastie, nabudúce by sa nám to mohlo vypomstiť."

Ďalšie výsledky prvých zápasov 2. predkola EL 2014/2015.
Viac tu.