Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košice vypadli z Európskej ligy, v Liberci prehrali 0:3

Na snímke vpravo kapitán Košíc Peter Šinglár, vľavo Issac Sackey (Liberec) v prvom zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 MFK Košice - Slovan Liberec (ČR) na štadióne Lokomotívy v Košiciach vo štvrtok 17. júla 2014. Foto: TASR

Východniari inkasovali všetky góly v druhom polčase. Skóre otvoril v 54. minúte Slovák v drese Liberca Tomáš Ďubek.

Liberec 24. júla (TASR) - Futbalisti MFK Košice vypadli v 2. predkole Európskej ligy s českým tímom Slovan Liberec. Po výsledku 0:1 v prvom zápase na domácej pôde prehrali aj v odvete na štadióne U Nisy 0:3 a s účinkovaním na kontinentálnej pohárovej scéne sa lúčia. Liberec pod taktovkou slovenského kouča Samuela Slováka sa v 3. predkole stretne s rumunským celkom Astra Giurgiu.


Bezgólový prvý polčas

tréner Košíc Radoslav Látal
Foto: TASR/Milan Kapusta
Na štadióne U Nisy začali podľa očakávania aktívnejšie domáci hráči. Na konci 8. minúty sa mohli tešiť z otváracieho gólu Hamuľaka, ktorý však rozhodcovia neuznali pre postavenie mimo hry. Košičania pozorne bránili a pokúšali sa o rýchle kontry. Po štvrťhodine hry sa hra vyrovnala, na konci 21. minúty sa po nacvičenom signále dostal po štandardnej situácii k lopte Kavka, ale chybu Hrošša nepotrestal. "Žlto-modrí" pokračovali v aktivite, ale ďalšie zaváhanie libereckého brankára v 32. minúte nepotrestal pohotovým zakončením z hranice šestnástky Bukata. V závere úvodného dejstva mal šancu domáci Šural, ktorý hlavou vyzval k zákroku Tofiloského. Na opačnej strane zachránil pred Viazankom vo veľkej šanci Hroššo, keď predtým podbehol loptu obranca Karišik.

Gólový účet otvoril Ďubek

Druhý polčas začali aktívnejšie hráči Liberca, po úvodných zastreľovacích pokusoch sa presadil v 54. minúte Ďubek, ktorý hlavou usmernil za Tofiloského chrbát center Šurala - 1:0. Hostia z Košíc vedeli, že na postup musia streliť minimálne dva góly a preto pridali smerom dopredu. V 58. minúte sa v šestnástke Liberca ocitol v dobrej šanci Sekulič, jeho obstrel vytlačil na rohový kop Hroššo. O štyri minúty neskôr po rýchlej kontre poslal z ľavej strany center na Delargeho Ďubek, ten však v stopercentnej príležitosti minul priestor košickej brány. Košičania zatlačili svojho súpera, no ani po viacerých sľubných štandardných situáciách nedokázali skórovať. V 81. minúte po rohu Pačindu nastrelil pravú žrď Ostojič. Z rýchleho protiútoku sa na druhej strane presadil Delarge a spečatil postup Slovana Liberec - 2:0. Záver zápasu sa už niesol v réžii domáceho tímu a bodku za stretnutím dal tretím gólom Šural.

Odveta 2. predkola EL 2014/2015:
Slovan Liberec - MFK Košice 3:0 (0:0)
Góly:
54. Ďubek, 81. Delarge, 90. Šural. ŽK: Pavelka - Viazanko, Diaby. Rozhodovali: Edvartsen - Lundberg, Gundersen (všetci Nór.), 7100 divákov.
/prvý zápas 1:0, postúpil Liberec/

zostavy a striedania:
Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman - Šural, Sackey, Ďubek (84. Hadaščok), Pavelka - Delarge (87. Kolár), Hamuľak (75. Luckassen)
Košice: Tofiloski – Kavka, Bašista, Ostojič – Korijkov, Šinglár (76. Novák) – Viazanko (67. Pačinda), Bukata, Sekulič – Skvašík (68. Haskič), Diaby

Hlasy po zápase /zdroj: NOVA Sport, TASR/:
Samuel Slovák, tréner Slovana Liberec: "Vedel som, že Košice odohrajú s nami dobré zápasy. Poznal som ich a vedel som, že sú dlho pokope. Sú to skúsení hráči, v prvom polčase nás zatlačili silovým futbalom do defenzívy, hrozili predovšetkým štandardnými situáciami. V druhom dejstve sa to však obrátilo a začali sme dominovať. Využili sme naše prednosti a zaslúžene sme vyhrali."
Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Prespali sme prvý zápas a inkasovali sme zbytočný gól z penalty. Dnes sme prvý polčas ubránili na nulu a mali sme šance, ktoré sme však nepremenili. Z prvej strely druhého dejstva sme inkasovali gól a bolo po zápase. Nepáčil sa mi koniec, hráči hrali otvorene a nedodržiavali moje taktické pokyny. Hráči ma sklamali, duel sa dal dohrať dôstojnejšie."
Ivan Kozák, športový riaditeľ MFK Košice: "Mali sme dostatok palebných situácií a v podstate sme netrafili bránu. Mali sme aj strelecké šance smerujúce medzi tri žrde, ale bohužiaľ sme ich nedokázali pretaviť na gól. Z tohto pohľadu Slovan Liberec postúpil zaslúžene, i keď nebol lepším mužstvom. My sme gól nedali za 180 minút a z toho sme sklamaní."

Ďalšie výsledky odvetných zápasov 2. predkola EL:
VIAC TU.