Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Lyon viní z nepokojov fanúšikov Besiktasu

Fanúšik lezie na bránkovú konštrukciu potom, ako diváci vtrhli na trávnik štadióna pred začiatkom prvého zápasu štvrťfinále Európskej ligy Olympique Lyon Besiktas Istanbul v Decies 13. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Štvrtkový zápas na štadióne Lyonu, kde sa v budúcej sezóne uskutoční finále tejto súťaže, poznačili výtržnosti priaznivcov.

Lyon 14. apríla (TASR) - Olympique Lyon tvrdí, že pri incidentoch sprevádzajúcich prvé stretnutie štvrťfinále futbalovej Európskej ligy UEFA 2016/17 sa stal obeťou hosťujúcich fanúšikov Besiktasu Istanbul.

Štvrtkový zápas na štadióne Lyonu, kde sa v budúcej sezóne uskutoční finále súťaže, poznačili výtržnosti priaznivcov. Tie nasledovali po vzájomných bitkách chuligánov z oboch táborov, ktoré sa udiali už predtým v uliciach francúzskeho mesta. Krátko pred výkopom vbehli na trávnik diváci, aby sa uchránili pred delobuchmi a pyrotechnikou, ktoré prileteli zo sektora hostí. Obom tímom hrozia tvrdé sankcie od Európskej futbalovej únie (UEFA). Duel sa začal po zásahu polície s meškaním 45 minút, domáci uspeli nad tureckým mužstvom 2:1.

Právny zástupca francúzskeho klubu Vincent Ponsot priznal v piatok podiel na neporiadku, no za pôvodcov označil fanúšikov Besiktasu. "Ako organizátorom nám prináleží časť zodpovednosti, je však jasné, že agresia nevychádzala zo strany našich podporovateľov, ale tureckých chuligánov," povedal Ponsot. "Päťdesiatka tureckých fanúšikov sa nasilu dostala na štadión a spôsobila problémy. Ani so 700 príslušníkmi polície sme si s touto skupinou nedokázali poradiť. Boli odhodlaní a dostali, čo chceli. Po identifikácii sme ich vyviedli zo štadióna," citovala agentúra AP bezpečnostnú manažérku OL Annie Saladinovú.

UEFA už v tomto prípade spustila disciplinárne konanie.