Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Mak po prehre s Anderlechtom: Zaskočili nás

Róbert Mak (vľavo) so spoluhráčmi zo Zenitu Petrohrad, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Klub slovenského legionára Róberta Maka prehral vo štvrtok v úvodnom šestnásťfinále v Bruseli s Andrelechtom 0:2 a v domácej odvete 23. februára ho čaká náročná úloha vymazať nepríjemné manko.

Petrohrad 17. februára (TASR) - Do náročnej situácie sa dostali futbalisti ruského Zenitu Petrohrad v Európskej lige UEFA 2016/17. Klub slovenského legionára Róberta Maka prehral vo štvrtok v úvodnom šestnásťfinále v Bruseli s Andrelechtom 0:2 a v domácej odvete 23. februára ho čaká náročná úloha vymazať nepríjemné manko.

Podľa slov slovenského reprezentanta hostia nezachytili úvod, Belgičania ich zaskočili aktivitou. A hoci v druhom polčase, v ktorom v 65. minúte nastúpil aj 25-ročný slovenský stredopoliar sa ich výkon zlepšil, cenný gól na ihrisku súpera nestrelili.

"Nezačal sme dobre, nedarilo sa nám, dostali sme dva góly. Nevedeli sme prispôsobiť aktívnej hre domácich," povedal Mak pre svoj oficiálny web.

"Po zmene strán to už bolo o niečom inom. Hrali sme lepšie, mali sme aj šance. Bohužiaľ, gól sme nedali," dodal bývalý hráč Norimbergu či PAOK Solún, ktorého dve jeho strely neprešli cez obranný val RSC. "Toto zaváhanie chceme napraviť v domácej odvete. Vieme, že to bude veľmi ťažké, keďže Anderlecht má dvojgólový náskok. Ale určite sa to dá zvrátiť. Urobíme všetko pre postup," uzavrel účastník MS 2010 v JAR aj EURO 2016 vo Francúzsku.