Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Manchester United bez De Geu,Mourinho dôveruje Romerovi

Argentínsky brankár Sergio Romero, archívna snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Tréner Manchestru United zároveň verí, že v Bruseli bude mať k dispozícii aj ekvádorského reprezentanta Antonia Valenciu.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Futbalisti Manchestru United nastúpia vo štvrtkovom úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskej ligy UEFA 2016/17 na pôde Anderlechtu Brusel bez brankárskej jednotky Davida de Geu. Tréner Jose Mourinho dá opäť príležitosť Sergiovi Romerovi a verí, že Argentínčan môže "červeným diablom" výrazne pomôcť k zisku trofeje.

"Stále máme šancu vyhrať celú súťaž, čo je aj pre Sergia obrovská motivácia. V Európskej lige podáva spoľahlivé výkony a má naďalej moju plnú dôveru. Aj naši fanúšikovia si ho veľmi obľúbili. V nedeľu zachytal veľmi dobre v ligovom dueli v Sunderlande, čo mu ešte viac zdvihlo sebavedomie," povedal pre britské médiá Mourinho, ktorý verí, že v Bruseli bude mať k dispozícii aj ekvádorského reprezentanta Antonia Valenciu. "Je pilier našej obrany," zdôraznil portugalský kouč.

Zápas medzi Ajaxom Amsterdam a Schalke 04 bude mať špeciálny náboj pre holandského útočníka v službách nemeckého bundesligistu Klaasa-Jana Huntelaara. V minulosti totiž dlhé roky pôsobil v holandskej metropole. "Z návratu do amsterdamskej arény mám zmiešané pocity. Jedno oko sa smeje a druhé plače, pretože v Ajaxe som prežil krásne obdobie a vybudoval som si tam veľa kontaktov. Už ako malý chlapec som obdivoval tento klub," citovala Huntelaara agentúra DPA. Ajax ťahá v európskych klubových súťažiach 11-zápasovú domácu sériu bez prehry.

Jediný zástupca španielskeho futbalu Celta Vigo privíta belgický Genk. Galícijskému tímu bude chýbať taliansky útočník Giuseppe Rossi, ktorý si v nedeľňajšom súboji La Ligy proti Eibaru natrhol väzy v ľavom kolene a čaká ho operácia. "Je to pre nás veľká rana. Giuseppe sa v uplynulých týždňoch dostal do výbornej formy, proti Las Palmas sa blysol hetrikom. Dúfali sme, že jeho zranenie nebude vážne, no opak je pravda," poznamenal tréner Celty Eduardo Berizzo.

Prvé zápasy štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2016/17, ŠTVRTOK 21.05 h:

Ajax Amstredam - FC Schalke 04 /rozhoduje: Sergej Karasov (Rus.)/
Celta Vigo - KRC Genk /Clement Turpin (Fr.)/
Olympique Lyon - Besiktas Istanbul /Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/
RSC Anderlecht Brusel - Manchester United /Felix Brych (Nem.)/