Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Šláger na San Sire, Plzeň so Slovákmi začne v Lisabone

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súboj Lazio Rím - Dynamo Kyjev povedú slovenskí rozhodcovia na čele s hlavným Ivanom Kružliakom.

Bratislava 8. marca (TASR) - Šlágrom štvrtkových úvodných zápasov osemfinále Európskej ligy UEFA 2017/18 bude duel na San Sire medzi AC Miláno a Arsenalom Londýn. Z klubov so slovenskými legionármi je v akcii už len Viktoria Plzeň, ktorá začne boj o elitnú osmičku na pôde Sportingu Lisabon. Súboj Lazio Rím - Dynamo Kyjev povedú slovenskí rozhodcovia na čele s hlavným Ivanom Kružliakom.

Sedemnásobný európsky šampión AC Miláno má s Arsenalom vzácne vyrovnanú vzájomnú bilanciu 2 výhry, 2 remízy a 2 prehry. Momentálna forma však jasne hovorí pre "Rossoneri", ktorí neprehrali už v trinástich súťažných zápasoch za sebou. Pod trénerom Gennarom Gattusom, ktorý nahradil v novembri "odídeného" Vincenza Montellu, prišlo v mužstve k hernému obrodeniu. V Serii A sa šplhá nahor a postúpilo aj do finále Talianskeho pohára. "Gunners" pod vedením Francúza Arsena Wengera zasa ťahajú sériu štyroch súťažných prehier a v uplynulých 11 dueloch prehrali až sedemkrát.

V osemfinále sú až tri ruské kluby, CSKA Moskva hostí Olympique Lyon, Lokomotiv Moskva začne na trávniku Atletica Madrid a Zenit Petrohrad, bývalý víťaz EL, sa predstaví v Lipsku.

Český zástupca Viktoria Plzeň s brankárom Matúšom Kozáčikom, stredopoliarom Patrikom Hrošovským a útočníkom Marekom Bakošom začne v Portugalsku. Zverenci trénera Pavla Vrbu vyradili v šestnásťfinále Partizan Belehrad. "Lisabon je pekné mesto, Sporting má pekný štadión. Malo by byť dobré počasie, som rád, že sme dostali práve ich. Bude to ofenzívne ladený tím s mnohými technicky šikovnými hráčmi. Smerom dopredu budú výborní," citoval portál iDnes.cz Hrošovského, ktorý mal v pláne stretnúť sa v Lisabone s bývalým spoluhráčom Martinom Chrienom. Ten do Benficy Lisabon prestúpil z Plzne v júni 2017. "Už sme si písali, že zájdeme v Lisabone na kávu. Chcel, aby som mu zohnal lístok," dodal 25-ročný reprezentačný stredopoliar SR.

Pred všetkými štvrtkovými zápasmi sa bude držať minúta ticha za obrancu a kapitána ACF Fiorentiny Davideho Astoriho, ktorý zomrel pred nedeľňajším ligovým stretnutím v Udine.

Odvety osemfinále sú na programe o týždeň 15. marca. Žreb štvrťfinále bude v piatok 16. marca v Nyone. Finále sa bude hrať 16. mája v Lyone.

1. zápasy osemfinále EL 2017/18, štvrtok 8. marca:

19.00 Borussia Dortmund - Red Bull Salzburg
19.00 Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva
19.00 AC Miláno - Arsenal Londýn
19.00 CSKA Moskva - Olympique Lyon
21.05 RB Lipsko - Zenit Petrohrad
21.05 Sporting Lisabon - Viktoria Plzeň
21.05 Olympique Marseille - Athletic Bilbao
21.05 Lazio Rím - Dynamo Kyjev /rozhodujú: Ivan KRUŽLIAK - Tomáš SOMOLÁNI, Branislav HANCKO, štvrtý rozhodca Tomáš MÓKOŠ (všetci SR)/