Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Plzeň vrátila Luganu prehru, Hrošovský: Postup máme vo svojich rukách

Radosť futbalistov Viktorie Plzeň, ilustračná snímka. S číslom 17 jeho Slovák Patrik Hrošovský. Foto: TASR/AP

Futbalisti Plzne svajčiarskemu súperovi vrátil dva týždne starú prehru a v tabuľke G-skupiny sa posunul na druhú priečku o dva body pred Hapoel Be'er Ševa.

Plzeň 3. novembra (TASR) - Slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský priviedol vo štvrtok ako kapitán futbalistov Viktorie Plzeň k dôležitému víťazstvu 4:1 nad Luganom, vďaka ktorému si český vicemajster posilnil šance na postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy UEFA 2017/18. Švajčiarskemu súperovi vrátil dva týždne starú prehru a v tabuľke G-skupiny sa posunul na druhú priečku o dva body pred Hapoel Be'er Ševa.

Vďaka remíze vedúceho FCSB Bukurešť s Be'er Ševou (1:1) dokonca Viktoria živí aj nádej na prvé miesto, za rumunským lídrom zaostáva po 4. skupinovom kole o štyri body. "Najmä máme teraz postup vo svojich rukách. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, čo pomôže i nášmu sebavedomiu," povedal pre klubový web Hrošovský, ktorý odohral za domácich celé stretnutie.

Tréner Pavel Vrba tentoraz neriskoval ako pred dvoma týždňami, keď nechal odpočívať viaceré opory, čo sa jeho mužstvu vypomstilo. Prehru 2:3 hráči Plzne dokonale odčinili, i keď ani tentoraz nebol ich výkon celkom bez chýb. Zlepšenie v porovnaní s prvým vzájomným zápasom s Luganom si futbalisti Viktorie pochvaľovali. "Chceli sme sa najmä vyvarovať chýb. Lugano na nás však aj tak bolo opäť dobre pripravené a hneď po zisku lopty hralo dopredu. Našťastie sa nám to často darilo prerušovať," spokojne skonštatoval Hrošovský, ktorý bol jediný slovenský legionár na ihrisku. Jeho krajania a spoluhráči Matúš Kozáčik a Marek Bakoš sledovali duel iba z lavičky náhradníkov.

Viktoriu nakopli dva góly Michaela Krmenčíka, po jednom pridali Tomáš Hořava a Aleš Čermák. "Bol to zaujímavý zápas, v ktorom sa oba tímy veľmi snažili hrať ofenzívny futbal. Nám sa podarilo skoro streliť gól, aj preto sa hral futbal hore-dole. Mali sme šťastie, že sme rýchlo za stavu 1:1 dali druhý gól, takisto aj preto, že Lugano malo dve šance, ktoré nepremenilo," uviedol pre portál iDnes.cz tréner Plzne Pavel Vrba. Naopak, nádeje Lugana na postup sa po prehre ešte viac skresali, švajčiarsky klub s tromi bodmi uzatvára poradie v skupine. "Viktoria Plzeň bola v prvom polčase extrémne produktívna, z piatich striel dala tri góly. To ovplyvnilo zvyšok zápasu. Aj keď sme mali tri gólové príležitosti, dali sme jediný gól. Napriek tomu som s naším výkonom najmä v prvej 45-minútovke spokojný," poznamenal kouč Lugana Pierluigi Tami.