Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Ševela pred Balzanom: Postúpime, ak sa splnia pokyny

Na snímke vpravo tréner tímu ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela a vľavo kapitán tímu Vasil Božikov počas tlačovej konferencie pred odvetou 2. predkola kvalifikácie Európskej ligy UEFA ŠK Slovan Bratislava - Balzan FC 1. augusta 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa trénera "belasých" budú musieť hrať jeho zverenci s väčšou energiou a nasadením, ako tomu bolo v dueli na Malte.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Po prekvapujúcej prehre v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2017/18 na ihrisku maltského Balzan FC musia futbalisti Slovana Bratislava doma zabojovať o postup do ďalšej fázy. Podľa trénera "belasých" Martina Ševelu budú musieť hrať jeho zverenci s väčšou energiou a nasadením, ako tomu bolo v dueli na Malte.

"Keď do zápasu vložíme väčšiu vášeň a srdce, tak nemám obavu o náš postup. Balzan ukázal svoju kvalitu dobrou defenzívou a rýchlymi krídelníkmi. Ale zápas bude hlavne o nás a keď splníme pokyny a úlohy, podľa ktorých sme pracovali aj na tréningoch, tak verím, že to bude cesta k postupu. Hostia majú kvalitných hráčov aj v strede a v prípade menej agresívneho pressingu sa vedia dostať aj z ťažších situácií. Pokiaľ budeme reagovať po strate lopty tak, ako v predchádajúcom ligovom zápase, tak tie lopty zachytíme už na súperovej polovici a budeme stále nebezpeční," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii Ševela.

Slovanistom dodal pred odvetou proti maltskému tímu pohodu aj úspešný vstup do ligovej sezóny. Po dvoch odohratých zápasoch majú plný počet bodov a skóre 7:1. "Je to výborné pre sebavedomie každého jedného člena klubu, nielen pre hráčov. Chceme vyhrať v každom zápase. Verím, že vo štvrtok urobíme ďalší krok, aby sme sa posunuli bližšie k našim cieľom," dodal 42-ročný kormidelník.

"Všetci vieme, aký dôležitý bude štvrtkový zápas. Som si istý, že proti Balzanu odovzdá každý jeden hráč maximum. Myslím si, že súper bude hrať rovnako ako v prvom zápase, teda defenzívne a na protiútoky. Dôležité však bude, aby sme hrali svoju hru a od prvej minúty pôjdeme za víťazstvom. Verím, že nás príde povzbudiť množstvo fanúšikov," vyhlásil kapitán "belasých" Vasil Božikov.