Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovan nechce len brániť náskok. Tittel: Nastúpime s dvoma útočníkmi

Na snímke tréner Dušan Tittel (vpravo) počas tréningu ŠK Slovan pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava v írskom Dubline 22. júla 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

V prvom zápase na Pasienkoch Slovan vydoloval tesné víťazstvo 1:0.

Dublin 22. júla (TASR) - Futbalisti bratislavského ŠK Slovan nastúpia do odvetného stretnutia 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti UC Dublin s jednoznačným cieľom vybojovať si postup do ďalšej fázy súťaže. Hlavný tréner "belasých" Dušan Tittel na stredajšej predzápasovej konferencii deklaroval úmysel hrať útočne a nesnažiť sa len o udržanie výsledku 1:0 z prvého duelu.


Bez Gorosita a Simoviča

"Chceme vychádzať zo zabezpečenej obrany a verím, že sa presadíme aj v útoku. Za ten čas, čo som pri mužstve ako hlavný tréner, sme vonku strieľali viac gólov ako v domácom prostredí. V rovnakom trende chceme pokračovať aj zajtra. Budeme sa musieť vyvarovať zbytočného vylúčenia, ktoré nás stálo veľa síl v prvom súboji v Bratislave. Myslím, že chalani pochopili, že jeden nezmyselný faul by nám opäť mohol skomplikovať situáciu," naznačil taktiku Bratislavčanov ich kouč. V porovnaní s prvým zápasom spred týždňa mu budú chýbať potrestaný stopér Nicolas Gorosito a zranený defenzívny štít Slobodan Simovič. "Mrzí nás najmä absencia Simoviča, ktorý bol v príprave i v úvode sezóny pre nás veľmi dôležitým hráčom. Na druhej strane som rád, že sa do zostavy vrátil uzdravený Dobrotka. Predstavu o základnej zostave už mám, naše plány by mohlo narušiť už len nečakané zranenie na dnešnom podvečernom tréningu. Prezradím iba to, že budeme hrať s dvoma útočníkmi a jedným z nich bude s určitosťou Adam Zreľák," dodal Tittel.



Príjemné počasie

V Dubline dosahovali denné teploty v porovnaní so Slovenskom polovičné hodnoty. Podľa trénera Slovana to bude jeho zverencom vyhovovať: "Počasie je ďaleko príjemnejšie ako to, ktoré máme teraz doma. Je viac futbalovejšie a ja verím, že chalanom bude vyhovovať. Je pravda, že ihrisko je svojimi rozmermi asi o trochu menšie ako sú predpísané rozmery, ale aj s tým sa budeme musieť vyrovnať. Podmienky budú pre oba tímy rovnaké," uviedol Tittel.

Na snímke hráči ŠK Slovan Bratislava prichádzajú na tréning na štadióne UC Dublin pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava v írskom Dubline 22. júla 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok


Strelec Zreľák

Útočník Adam Zreľák bol tým hráčom, ktorý svojím gólom v domácom dueli na Pasienkoch zabezpečil Slovanu pred odvetou najtesnejší náskok. Aj jeho potešili priaznivé klimatické podmienky: "Je super, že tu nie je tak teplo ako doma. Som presvedčený, že nám to bude len vyhovovať." Zreľák potvrdil trénerové varovné slová o ďalšom možnom vylúčení. "Musíme nastúpiť koncentrovane a dať si záležať na tom, aby sme zajtrajší zápas dohrali v plnom počte. Podmienky v Dubline poznáme z videozáznamu. Rešpektujeme prostredie kde hráme a s menším ihriskom sa podľa mňa bez problémov vyrovnáme. Jednoznačne chceme uspieť a postúpiť do 3. predkola," dodal. Írsky druholigista sa v Bratislave prezentoval fyzicky náročným štýlom hry s typickými prvkami ostrovného futbalu. "V prvom zápase sme mali možnosť vidieť, že boli 'hladní'po výsledku, hrali agresívne, spoliehali sa na rýchle konty. Dublin určite potvrdil, že nie je ľahký súper. My však musíme hrať svoju hru, ukázať, že sme kvalitnejší tím a dokázať to aj na ihrisku," burcoval pred odvetou Zreľák, ktorý si po tlačovej konferencii spoločne so spoluhráčmi vyskúšali trávnik na štadióne UCD Bowl na predzápasovom tréningu.



Štvrtkový duel má úvodný výkop o 18.00 h miestneho času (19.00 SELČ), ako hlavný rozhodca ho povedie Ognjen Valjič z Bosny a Hercegoviny.

odvetný zápas 2. predkola EL 2015/2016

UC Dublin - Slovan Bratislava (štvrtok, 23. júla, 19.00 h SELČ)

rozhoduje: Valjič (BaH)

predpokladané zostavy:

Dublin: Corbet - Leahy, Kouogun, Boyle, Langtry - O'Neill - Mulhall, Watts, Benson, Doyle - Swan

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, Dobrotka, Podaný – Lásik, Štefánik - Milinkovič, Kubík - Zreľák, Priskin
.

Štadión UC Dublin pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava. V Dubline 22. júla 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hľadisko štadióna UC Dublin pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava. V Dubline 22. júla 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke zľava Adam Zreľák, tréner Dušan Tittel a hovorca ŠK Slovan Tomáš Cho počas tlačovej konferencie pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava. V Dubline, 22. júla 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok


Útočník ŠK Slovan Adam Zreľák počas tlačovej konferencie pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava. V Dubline, 22. júla 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok


Tréner ŠK Slovan Dušan Tittel počas tlačovej konferencie pred odvetným zápasom druhého predkola Európskej ligy UEFA medzi UC Dublin a ŠK Slovan Bratislava. V Dubline, 22. júla 2015.
Foto: TASR/Michal Svítok