Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Sparta potrebuje góly, v odvete bude doháňať manko

Na snímke Lukáš Štetina (vľavo). Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Tím pod trénerským vedením Taliana Andreu Stramaccioniho trápi po výdatnom letnom nakupovaní slabšia strelecká produkcia.

Praha 31. júla (TASR) - Futbalisti pražskej Sparty sa na domácu odvetu 3. predkola Európskej ligy UEFA 2017/18, v ktorej budú doháňať manko 0:2 z pôdy Crvenej zvezdy Belehrad, nenaladili víťazstvom. V 1. kole najvyššej českej súťaže remizovali 1:1 na vlastnom štadióne s Bohemians Praha 1905, keď inkasovali vyrovnávajúci gól iba dve minúty pred koncom.

Loptu musel zo svojej siete vyloviť slovenský brankár Martin Dúbravka, jeho krajan Lukáš Štetina hral od 45. minúty v strede obrany namiesto zraneného tureckého legionára Semiha Kayu. "Je to veľké sklamanie. Myslím si, že som tomu išli naproti, pretože sme prestali hrať. Od 75. minúty sme bránili stav 1:0, ako keby sa nemohlo nič stať, namiesto toho, aby sme vydržali a šliapli do toho pätnásť minút. Takýto prístup by tam nemal byť," priznal Štetina pre klubovú televíziu. Dvadsaťšesťročný zadák musel naskočiť do rozbehnutého zápasu tesne pred prestávkou: "Idete nerozcvičený, máte stuhnuté nohy. Rozhýbal som sa minútu a išiel som na plochu. Blížil sa polčas, tak som si dával pozor, aby som sa nezranil. Cez prestávku som sa ešte rozcvičil a bolo to celkom v poriadku."

Tím pod trénerským vedením Taliana Andreu Stramaccioniho trápi po výdatnom letnom nakupovaní slabšia strelecká produkcia. Pokiaľ chce Sparta pomýšľať na postup do ďalšej kvalifikačnej fázy EL, musí to zmeniť. Vzpruhou môže byť návrat kreatívneho stredopoliara Tomáša Rosického, ktorý sa v lige ukázal na záverečnú dvadsaťminútovku. "Veľa akcií sa nedotiahne do finále. Ešte sa celkom nepoznáme, kam by mala smerovať lopta. V tejto oblasti to chce doladiť a tie góly začneme dávať. Musíme to však riešiť lepšie," dodal Štetina.