Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Štvrťfinálové obraty Marseille a Salzburgu

Ilustračná snímka. Foto: TASR AP

Futbalisti Olympique Marseille, Arsenalu Londýn, Atletica Madrid a FC Salzburg postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA 2017/18.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Futbalisti Olympique Marseille, Arsenalu Londýn, Atletica Madrid a FC Salzburg postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA 2017/2018. Najľahšiu úlohu pred štvrťfinálovými odvetami mal londýnsky Arsenal, ktorý cestoval do Moskvy naladený víťazstvom 4:1 nad CSKA. S ruským súperom "The Gunners" remizovali 2:2 a tento výsledok im pohodlne stačil na postup.

Medzi kvartetom najlepších tímov európskej pohárovej súťaže číslo dva nebude chýbať ani Atletico Madrid, ktoré spolu s Arsenalom považujú odborníci za najväčších favoritov na zisk trofeje. Ligou majstrov ostrieľaný španielsky tím prešiel do semifinále cez Sporting Lisabon, po domácom víťazstve 2:0 ho ďalej posunula aj prehra 0:1 v portugalskej metropole.

Súboj medzi Olympique Marseille a RB Lipsko sľuboval najväčšiu postupovú zápletku po tom, ako nemecký zástupca vyhral doma 1:0. Už v 2. minúte sa ujal vedenia na Stade Velodrome zásluhou Portugalčana Brumu a jeho šance rapídne stúpli, lenže iba epizódne. Olympique stihol ešte v prvej desaťminútovke otočiť skóre na 2:1 a v 38. minúte Thauvin už strelil gól, ktorý v tej chvíli znamenal postup francúzskeho tímu. Nevykoľajil ho ani zásah Augustina z 55. minúty, na ktorý našiel odpoveď Payet a zariadil postup OM. V nadstavenom čase Sakai spečatil na 5:2.

Salzburg prehral v Ríme s Laziom 2:4 a zaostával aj v odvete po "trefe" Immobileho, na ktorú však zareagoval štyrmi gólmi v rozpätí 20 minút a prekvapujúco strhol na svoju stranu postup.

Žreb semifinále a finále sa uskutoční v piatok 13. apríla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone. Prvé zápasy semifinále sú na programe 26. apríla, odvety 3. mája. Finále sa uskutoční 16. mája v Lyone.

Odvety štvrťfinále EL 2017/18:

Olympique Marseille - RB Lipsko 5:2 (3:1)
Góly:
6. Ilsanker (vl.), 9. Sarr, 38. Thauvin, 60. Payet, 90.4 Sakai - 2. Bruma, 55. Augustin. Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Thauvin, Mitroglou, Sakai - Konate
/prvý zápas 0:1, postúpilo Marseille/

CSKA Moskva - Arsenal Londýn 2:2 (1:0)
Góly:
39. Chalov, 50. Nababkin - 75. Welbeck, 90.+2 Ramsey. Rozhodoval: Zwayer (Nem.), ŽK: Golovin
/prvý zápas 1:4, postúpil Arsenal/

Sporting Lisabon - Atletico Madrid 1:0 (1:0)
Gól:
28. Montero. Rozhodoval: Ristič (Srb.), ŽK: Ristovski, Montero, Fernandes, Battaglia - Torres, Oblak
/prvý zápas 0:2, postúpilo Atletico/

FC Salzburg - Lazio Rím 4:1 (0:0)
Góly:
56. Dabbur, 72. Haidara, 74. Hee-Chan, 76. Lainer - 55. Immobile. Rozhodoval: Skomina (Slov.), ŽK: Ulmer, Ramalho, Walke - Leiva, Marchi, Milinkovič-Savič
/prvý zápas 2:4, postúpil Salzburg/


Salzburg otočil zdanlivo stratený duel, Rose: Verili sme si


Futbalisti rakúskeho klubu FC Red Bull Salzburg štyrmi gólmi v rozpätí 20 minút zobrali postupové karty z rúk Lazia Rím vo štvrtkovej odvete štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2017/18.

Rimania vyhrali prvý duel na svojom štadióne 4:2 a v 55. minúte odvety strelil hosťujúci Ciro Immobile vedúci gól Talianov v salzburskej aréne. Hráči Lazia boli v tom čase jednou nohou v semifinále, no o dvadsať minút bolo všetko inak. Domáci futbalisti štyrmi presnými zásahmi paralyzovali Talianov a slávili tak postup medzi štyri najlepšie mužstvá tohtoročnej edície EL.

"Bol to fantastický futbalový večer. Som neskutočne hrdý na môj tím. Tvrdo sme pracovali pre tento postup, verili sme si a zaslúžili sme si postúpiť," povedal pre klubovú webstránku tréner domácich Marco Rose.

Mladý stredopoliar Salzburgu Xaver Schlager prežíval po postupe veľkú eufóriu. "Je to nádherný moment, na ktorý nikdy nezabudnem. Ťažko sa to slovami opisuje, všetci v šatni sme oslavovali. Verili sme v toto víťazstvo a to bolo dôležité," uviedol 20-ročný Rakúšan.

Spoločne so Salzburgom postúpil ďalej aj londýnsky Arsenal, ktorý si priviezol do odvety na pôdu CSKA Moskva pohodlné víťazstvo 4:1 z Emirates Stadium. Domáci sa však nevzdávali a do 75. minúty viedli o dva góly. V záverečnej štvrťhodine stretnutia im však postupové šance zmarili gólmi Danny Wellbeck a Aaron Ramsey, ktorí upravili na postupových 2:2 pre "kanonierov".

Atleticu Madrid stačila na postup aj najtesnejšia prehra v Lisabone s domácim Sportingom, keďže v prvom zápase vyhrali "los colchoneros" po góloch Kokeho a Antoinea Griezmanna 2:0.

Kvarteto semifinalistov doplnil Olympique Marseille, ktorý vyradil RB Lipsko. Hostia sa hneď v úvode stretnutia dostali do vedenia, čím ich šance na postup po domácom víťazstve 1:0 rapídne stúpli. Olympique stihol však ešte v prvej desaťminútovke otočiť skóre na 2:1 a v ďalšom priebehu zápasu strelil ešte tri góly, ktoré znamenali jeho postup.