Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Trnava sa pokúsi v EL ozbíjať Anderlecht, Bakoš: Každý je hrateľný

Na snímke Marek Bakoš (Trnava) oslavuje gól v odvete 3. predkola Ligy majstrov vo futbale FC Spartak Trnava - Crvena Zvezda Belehrad v Trnave v utorok 14. augusta 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Anderlecht je favorit súboja, má viac skúseností i kvalitnejšie zázemie ako slovenský šampión, no ten už z pozície outsidera dokázal neraz prekvapiť a ozbíjať súpera sa pokúsi aj teraz.

Trnava 19. septembra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava vstúpia do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/19 štvrtkovým domácim zápasom s rekordným 34-násobným belgickým šampiónom Anderlechtom Brusel, ktorý v minulej sezóne obsadil vo svojej súťaži až tretie miesto. Napriek tomu je favorit súboja, má viac skúseností i kvalitnejšie zázemie ako slovenský šampión, no ten už z pozície outsidera dokázal neraz prekvapiť a ozbíjať súpera sa pokúsi aj teraz.

Trnava po zisku premiérového titulu v novodobej histórii najvyššej slovenskej súťaže prežila unikátne "futbalové leto", keď po vyradení HŠK Zrinjski Mostar a Legie Varšava postúpila do 3. predkola Ligy majstrov. V ňom po dvoch vyrovnaných zápasoch nestačila v predĺžení na Crvenu Zvezdu Belehrad, ale "andelom" toto vyradenie neodvialo ich európsky sen. Pokračovali v play off EL a po postupe cez Olimpiju Ľubľana vybojovali pre seba i slovenský futbal miestenku v skupine. V nej naposledy účinkoval Slovana Bratislava, ktorý v sezóne 2014/15 v konkurencii Neapola, Sparty Praha a Young Boys Bern nezískal ani bod.

Spartaku ani Anderlechtu generálky na vzájomný súboj nevyšli. Zverenci trénera Radoslava Látala v rámci 8. kola Fortuna ligy pustili z rúk vedenie 1:0 a napokon na svojom štadióne prehrali so Žilinou 1:2. V tabuľke im patrí až ôsma priečka. Anderlecht prehral v Genku 0:1 a v klasifikácii Jupiler League je štvrtý so šesťbodovou stratou na lídra FC Bruggy. V tábore RSC si napriek kolísavým výsledkom krízu nepripúšťajú. "Výkon môjho mužstva bol v poriadku. Nemali sme šťastie v koncovke, ale verím, že to zlomíme. Proti Genku to bol výborný zápas, oba tímy by si zaslúžili po tri body, no víťaz môže byť len jeden. Čaká nás zápas v Trnave, na ktorý sa musíme dobre pripraviť. Chceme v ňom uspieť a pripísať si tri body," povedal kormidelník Anderlechtu Hein Vanhaezebrouck. Ten má v kádri veľké množstvo legionárov z rôznych kútov sveta, jeho súčasťou je aj donedávna stopér AS Trenčín James Lawrence.

"Anderlecht je skúsený tím a mužstvá z bývalej Juhoslávie nám prischli, takže uvidíme. Každý súper je hrateľný, ale ide o skúsené tímy, ktoré majú v EL niečo odohrané. Chceme však trnavským fanúšikom pripraviť pekné a zaujímavé zápasy a chceme uhrať nejaké body," povedal po žrebe skupinovej fázy útočník Marek Bakoš, ktorý je v "malom Ríme" na hosťovaní z Viktorie Plzeň.

Zápas Spartak Trnava - Anderlecht Brusel má na Štadióne Antona Malatinského úvodný výkop o 21.00 h, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke. Povedú ho rozhodcovia zo Škótska na čele s hlavným Kevinom Clancym. Pôjde o tretí vzájomný súboj týchto tímov, v sezóne 1972/73 uspela vtedajšia slávna garnitúra Trnavy dvakrát 1:0 v 2. kole Európskeho pohára majstrov, následne vo štvrťfinále stroskotala na Derby County.

V druhom zápase D-skupiny si Dinamo Záhreb zmeria sily na svojom štadióne Maksimir s Fenerbahce Istanbul, pôjde o prvý vzájomný zápas týchto tímov. V zostave hostí by nemal chýbať slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel.

Európska liga UEFA 2018/19 - 1. kolo (štvrtok 20. septembra):

D-skupina:

21.00 FC SPARTAK TRNAVA - Anderlecht Brusel /rozhodcovia: Kevin Clancy - Douglas Ross, Sean Carr (všetci Škót.)/
21.00 Dinamo Záhreb - Fenerbahce Istanbul /Craig Pawson (Angl.)/


Sú pripravené bezpečnostné opatrenia


Pre zápas Európskej ligy medzi mužstvami Spartak Trnava a Anderlecht Brusel na Štadióne Antona Malatinského – City Aréne v Trnave vo štvrtok 20. septembra pripravuje polícia bezpečnostné opatrenia na zabezpečenie verejného poriadku.

V čase od 16.30 do 23.30 hodiny bude uzatvorená Kollárova ulica. Uzatvorenie bude v úseku od Právnickej fakulty Trnavskej univerzity po vjazd do podzemných garáží City Arény. „Približne od 18. do 20. hodiny bude Kollárova ulica uzatvorená už v úseku od križovatky ulíc Kollárova – Hospodárska - Dohnányho. Obyvatelia starej časti mesta (Vajanského ulica, Hlavná a ďalšie) sa budú môcť dostať do centra z Hospodárskej ulice cez Námestie SNP (smerom k budove Krajskej knižnice v Trnave) a následne cez Rázusovu ulicu," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Uzatvorenie Kollárovej ulice, resp. jej sprejazdnenie sa môže počas opatrení meniť a bude sa vyvíjať podľa aktuálnej bezpečnostnej situácie. Polícia žiada obyvateľov, aby s uvedenými obmedzeniami už vopred rátali.