Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA:Spartak po triumfe nad Austriou vie,že je len v polovici

Na snímke tréner Trnavy Miroslav Karhan Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Odveta sa uskutoční vo štvrtok 4. augusta v trnavskej City Arene. Na postupujúceho čaká play off o skupinovú fázu EL UEFA (prvý zápas 18. augusta, odveta 25. augusta).

Viedeň 29. júla (TASR) - Futbalisti FC Spartak Trnava dosiahli cenné víťazstvo 1:0 nad Austriou Viedeň v úvodnom stretnutí, no nezabúdajú, že sú ešte len v polovici cesty za postupom z tretieho predkola Európskej ligy UEFA 2016/17. Pred budúcotýždňovou domácou odvetou sa nachádzajú v lepšej východiskovej pozícii než rakúsky súper, ale táto výhoda nič nezaručuje.

"Do každého zápasu musíte ísť s víťazným cieľom. Ak pôjdete s úmyslom remizovať, prehráte 0:1, pokiaľ budete chcieť neuspieť 0:1, prehráte 0:4. Bolo to odvážne tvrdenie, mali sme aj kusisko šťastia. Predtým som šance videl 60 na 40 v prospech Austrie, teraz 50 na 50. S rezultátom som spokojný, dvojzápas však je naďalej otvorený, máme za sebou iba polčas. Na budúci týždeň sa máme na čo tešiť, opäť nás prídu podporiť fanúšikovia, snáď sa im odvďačíme lepšou hrou a postupom do nasledujúceho kola," zhodnotil tréner "andelov" Miroslav Karhan.

Zásluhou povzbudzovania cestujúcich trnavských priaznivcov, ktorí na Štadióne Ernsta Happela hlasitosťou a azda i počtom prevýšili podporovateľov Austrie, Spartak ako keby odohral dva domáce súboje. "Budúci štvrtok na nás čaká tiež kvalitný duel. Pripravili nám neskutočnú atmosféru, vedel som, že sa ich do Viedne chystá takýto počet," vyzdvihol kapitán Martin Mikovič.

"Zatiaľ sme absolvovali iba polčas, treba to zvládnuť aj v druhom. Fanúšikovia boli neopísateľní, nesmierne im ďakujeme. Pripísali sme si pekný úspech, radovať sa však môžeme iba chvíľu. Najprv príde na rad fortunaligové meranie síl s Ružomberkom, potom odveta Európskej ligy. Verím, že sa dobre pripravíme a zregenerujeme. Rád by som si opäť udržal čisté konto, pomohli mi k nemu spoluhráči," uviedol brankár Adam Jakubech, ktorý sa niekoľkými kľúčovými zákrokmi stal jedným z hrdinov víťazstva Trnavy.

V súvislosti s odvetou sršal veľkým optimizmom ofenzívny stredopoliar Emir Halilovič. "Triumf v prvom stretnutí nás teší, priviezli sme si pozitívny výsledok. Doma určite strelíme gól, takže rozhodne máme veľké šance na postup," vyhlásil Halilovič.

Odveta sa uskutoční vo štvrtok 4. augusta v trnavskej City Arene. Na postupujúceho čaká play off o skupinovú fázu EL UEFA (prvý zápas 18. augusta, odveta 25. augusta).