Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Blízko k postupu má Manchester United i Fenerbahce

Hráč Manchesteru United Zlatan Ibrahimovič (vľavo) argumentuje s Martinom Škrtelom z Fenerbahce Istanbulu vo futbalovom zápase A-skupiny Fenerbahce Istanbul - Manchester United skupinovej fázy Európskej ligy v Istanbule. Foto: TASR/AP

O zostávajúcich jedenásť miesteniek do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA sa pobije vo štvrtok ešte dvadsaťdva tímov.

Bratislava 7. decembra (TASR) - O zostávajúcich jedenásť miesteniek do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA sa pobije vo štvrtok ešte dvadsaťdva tímov. Najbližšie k postupu sú futbalisti Fenerbahce Istanbul so slovenským duom Martin Škrtel - Miroslav Stoch, rovnako tak Manchester United a AC Fiorentina, ktorým stačí v záverečnom 6. kole skupinovej fázy aj remíza.

Situácia je otvorená ešte v ôsmich základných skupinách, pričom v troch z nich sú k dispozícii obe postupové miestenky. V "áčku" stačí Manchestru United na trávniku Zorje Luhansk aj remíza bez ohľadu na výsledok súbežne hraného stretnutia medzi Feyenoordom Rotterdam a Fenerbahce Istanbul. Akékoľvek víťazstvo, respektíve bod stačí aj tureckému zástupcovi so Škrtelom a Stochom. Šance na účasť vo vyraďovačke má však naďalej aj Feyenoord. V prípade, že Manchester bude bodovať, musí zdolať doma Fenerbahce o dva góly. Ak United prehrajú, stačí im jednogólové víťazstvo.

Manchester nastúpi proti Luhansku v juhoukrajinskom meste Odesa. Hráči si uvedomujú, že na brehu Čierneho mora ich čakajú náročné klimatické podmienky. "Bude to veľmi ťažké, v oblasti je totiž v tomto období veľká zima," povedal pre klubovú televíziu francúzsky krídelník Anthony Martial. "Je to všetko na nás. Musíme sa prispôsobiť podmienkam, hrať svoju hru a vybojovať si víťazstvo, ktoré potrebujeme," dodal Martial.

Najvyrovnanejšia situácia je v L-skupine, z ktorej môžu postúpiť ešte všetky štyri tímy. Vedúci Osmanlispor má sedem bodov, Steaua Bukurešť, FC Zürich a Villarreal po šesť. Líder sa tak pobije o definitívnu účasť vo vyraďovacej fáze s Zürichom, Villarreal so Steauou.

6. kolo Európskej ligy

A-skupina
19.00 Feyenoord Rotterdam - Fenerbahce Istanbul
19.00 Zorja Luhansk - Manchester United

B-skupina
19.00 Young Boys Bern - FK Astana
19.00 APOEL Nikózia - Olympiakos Pireus

C-skupina
19.00 FSV Mainz 05 - FK Gabala
19.00 RSC Anderlecht Brusel - AS St. Étienne

D-skupina
19.00 Maccabi Tel Aviv - Dundalk FC
19.00 AZ Alkmaar - Zenit Petrohrad

E-skupina
19.00 Viktoria Plzeň - Austria Viedeň
19.00 Astra Giurgiu - AS Rím

F-skupina
19.00 Rapid Viedeň - Athletic Bilbao
19.00 Sassuolo Calcio - KRC Genk

G-skupina
21.05 Standard Liege - Ajax Amsterdam
21.05 Panathinaikos Atény - Celta Vigo

H-skupina
17.00 Konyaspor - KAA Gent
17.00 SC Braga - Šachtar Doneck

I-skupina
21.05 FC Salzburg - FC Schalke 04
21.05 OGC Nice - FK Krasnodar

J-skupina
17.00 PAOK Solún - Slovan Liberec
17.00 FK Karabach Agdam - AC Fiorentina

K-skupina
21.05 Inter Miláno - Sparta Praha
21.05 FC Southampton - Hapoel Beer Ševa

L-skupina
17.00 FC Villarreal - Steaua Bukurešť
17.00 Osmanlispor FK - FC Zürich