Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Trenčín napriek prehre 0:3 v Novom Sade postúpil do 3. predkola EL

Radosť futbalistov Trenčína, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V ďalšej fáze sa môže tešiť na konfrontáciu s účastníkom anglickej Premier League Hull City.

Novi Sad 24. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín sú v 3. predkole Európskej ligy. V odvete druhého predkola síce na ihrisku srbského tímu Vojvodina Novi Sad prehrali hladko 0:3, no po jasnom domácom triumfe 4:0 sa v ďalšej fáze môžu tešiť na konfrontáciu s účastníkom anglickej Premier League Hull City. Prvý súboj 3. predkola je na programe 31. júla na štadióne v Žiline, odveta 7. augusta v Anglicku.

Trenčania aj do odvety vstúpili sebavedomo a už v 7. minúte po úniku Simona z ľavej strany a centri pred bránku musel prvýkrát zasahovať Jovanič. Domáci sa ponáhľali dopredu v snahe pokúsiť sa ešte o postupový zázrak, Stojanovič ale hlavičkoval nepresne. Vojvodina vďaka aktívnemu presingu prevzala iniciatívu a tá priniesla vedúci gól v 17. minúte, keď Ivanič dostal loptu za obranu a zblízka prekonal Volešáka. Vzápätí mohlo byť pre hostí ešte horšie, no trenčiansky brankár zlikvidoval pokus Poletanoviča. Jairo potom hlavou nedočiahol na center Simona a hostia postupne otupili tlak súpera. Po polhodine hry Lobotka zvnútra šestnástky nastrelil iba jedného z obrancov, Mišáka v dobrej pozícii zastavil ofsajdový hvizd a Trenčín tak išiel do kabín s tesným mankom.


Obrovský tlak Vojvodiny

Hneď po zmene strán mal slovenský tím niekoľko šancí na vyrovnanie - Lobotka z jedenástich metrov po sklepnutí Jaira trafil iba do rúk Jovaniča, Kubíkov prienik zastavila v poslednej chvíli obrana a z následného rohu Simon hlavičkoval vedľa. Udrelo tak na druhej strane, keď sa po brejku oprel v 52. minúte spoza šestnástky do lopty Alivodič a trafil ľavý horný roh bránky - 2:0. Druhý zásah domácich ešte viac nabudil a tlačili sa pred bránku súpera. Ivanič ešte v dobrej pozícii vystrelil tesne vedľa, no Stojanovič v 68. minúte ešte viac zauzlil postupovú tajničku tretím gólom po ideálnej prihrávke Ivaniča medzi obrancov. Trenčín sa potom pokúsil zastaviť "lavínu" domácich aktívnou hrou vpredu, no náznaky Jaira, Simona i Čögleya štvrťhodinu pred koncom k zakončeniu neviedli. V "tutovke" potom netrafil loptu Mondek a Vojvodina sa v závere nadýchla k obrovskému tlaku. Volešák najskôr zabránil predĺženiu po delovke Puškariča z priameho kopu, Čögley v 84. minúte vykopol z čiary loptu smerujúcu do bránky a o chvíľu neskôr opäť Volešák skvele zasiahol proti hlavičke Stojanoviča. Trenčín s vypätím všetkých síl napokon náskok z prvého zápasu ustrážil.

Odveta 2. predkola EL 2014/15:
Vojvodina Novi Sad - AS Trenčín 3:0 (1:0)
Góly:
17. Ivanič, 52. Alivodič, 68. Stojanovič, ŽK: Kubík. Rozhodovali: Kristoffersen - Sönderby, Bille (všetci Dán.), 5000 divákov.
/prvý zápas 0:4, postúpil Trenčín/

zostavy a striedania:
Vojvodina:
Jovanič – Nastič, Pekarič, Pankov, Puškarič – Makarič (66. Grgič), Radoja, Ivanič, Poletanovič, Alivodič – Stojanovič
Trenčín: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek - Rundič - Simon, Mišák (46. Madu), Lobotka, Kubík (55. Mondek) - Jairo (80. Hajradinovič)

Hlas po zápase:
Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Jediné, čo ma dnes teší je, že sme splnili misiu a postúpili ďalej. Môžeme byť radi, že sa poháre hrajú na dva zápasy. Pre naše mladé mužstvo bola táto odveta veľkou školou. Potvrdilo sa to, na čo sme hráčov pripravovali, že súper na nás vybehne a bude nás chcieť zdolať. Zbytočne sme strácali lopty a púšťali súpera pred bránku. Z našej strany tam nebolo toľko srdiečka, koľko by som si predstavoval a to si musíme s chlapcami vydiskutovať."
Róbert Rybníček, generálny manažér AS Trenčín /zdroj: RTVS/: "Pre nás sú takéto zápasy fantastickou školou, iba z nich môžeme zbierať skúsenosti. Takto to dopadne, keď sa prispôsobíme výsledku prvého zápasu. Musíme si z odvety zobrať ponaučenie do ďalších súbojov."

Ďalšie výsledky odvetných zápasov 2. predkola EL:
VIAC TU.