Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Futbalistu Manchesteru City obvinili zo stávkovania

Futbalista Manchesteru City Martin Demichelis Foto: TASR

Do augusta 2014 nemohli hráči stávkovať len na zápasy vlastného klubu, po tomto termíne FA pravidlo rozšírila na celosvetový rozsah.

Londýn 30. marca (TASR) - Anglická futbalová asociácia (FA) obvinila Martina Demichelisa z porušenia profesijných povinností v súvislosti so zakázaným stávkovaním. Tridsaťpäťročný obranca Manchestru City si údajne vsadil na viaceré zápasy v termíne 22.- 28. januára. Informovala agentúra AP.

FA vo svojom vyhlásení nekonkretizovala, či Demichelis tipoval zápasy svojho klubu. City v tom čase remizovali v Premier League s West Hamom United 2:2 a v Ligovom pohári zdolali Everton 3:1. Argentínsky reprezentant odohral oba zápasy. "Hráča obvinili s viacnásobného porušenia pravidla E8 zo stanov FA týkajúceho sa zápasov od 22. do 28. januára 2016," píše sa vo vyhlásení FA.

Podľa stanov strešnej organizácie anglického futbalu hráč "nesmie podať žiadnu stávku priamo ani nepriamo, niekoho na stávku inštruovať či vyzvať inú osobu na vsadenie na akýkoľvek futbalový výsledok". Do augusta 2014 nemohli hráči stávkovať len na zápasy vlastného klubu, po tomto termíne FA pravidlo rozšírila na celosvetový rozsah.