Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Fanúšikovia Realu sa môžu hanbiť, tvrdí agent Balea

Na snímke hráč Realu Madrid Gareth Bale (vpravo). Foto: TASR/AP

Bale prišiel v uplynulých týždňoch o miesto v základnej zostave trénera Santiaga Solariho a nevyhol sa ani ostrej kritike zo strany španielskej tlače.

Madrid 4. marca (TASR) - Futbalový agent Jonathan Barnett označil správanie fanúšikov Realu Madrid, ktorí po sobotňajšej ligovej prehre s FC Barcelona (0:1) vypískali jeho klienta Garetha Balea, za hanebné. Napriek ťažkému obdobiu, ktoré Walesan momentálne v drese "bieleho baletu" prežíva, je však podľa Barnetta v Madride šťastný a počas letného prestupového obdobia sa nikam nechystá.

"Gareth patrí k najlepším hráčom na svete. Počas šiestich rokov pôsobenia v Španielsku vyhral všetko, čo sa vyhrať dá, za čo si zaslúži rešpekt. Správanie fanúšikov voči nemu bolo nanajvýš neúctivé, mali by sa za seba hanbiť a bozkávať mu nohy,"
reagoval Barnett na incident v rozhovore pre Sky Sports News.

Bale prišiel v uplynulých týždňoch o miesto v základnej zostave trénera Santiaga Solariho a nevyhol sa ani ostrej kritike zo strany španielskej tlače. Tá sa vyostrila predovšetkým po ligovom zápase proti Levante (2:1), v ktorom striedajúci Bale rozhodol z pokutového kopu o víťazstve svojho tímu, no svoj presný zásah neoslavoval a mávnutím ruky odmietol aj gratulácie spoluhráčov.

Novinári Baleovi okrem iného vyčítajú, že sa stále nedokázal prispôsobiť životu v Španielsku, neovláda jazyk a pred sledovaním zápasov La Ligy uprednostňuje priame prenosy z golfu.

Podľa spoluhráča Luku Modriča je však Bale v Reale šťastný, a aj napriek nedávnemu poklesu formy má svojmu tímu stále čo ponúknuť.

"Tvrdo na sebe pracuje, aby bol opäť tým Baleom, ktorého všetci poznáme a pomohol tímu vo zvyšku sezóny. Zdá sa mi, že ľudia veľmi rýchlo zabúdajú, čo všetko Gareth urobil pre tento tím. Momentálny výpadok formy nemôže vymazať úspechy, ktoré s Realom dosiahol," povedal Modrič v rozhovore pred utorňajším odvetným duelom osemfinále Ligy majstrov proti Ajaxu Amsterdam.

Baleovo odhodlanie zotrvať na Pyrenejskom poloostrove potvrdil aj hráčov agent: "Napriek tomu, čo tvrdí španielska tlač, je Gareth vo svojom pôsobisku šťastný. Jeho španielčina je obstojná a má dobré vzťahy s ostatnými hráčmi Realu. Títo novinári skrátka nevedia, o čom píšu. O Garethovom odchode z Madridu nepadla ani zmienka a toto leto klub určite neopustí."

Počas svojho pôsobenia v hlavnom meste Španielska absolvoval Bale 218 zápasov, v ktorých strelil 101 gólov a bol pri štyroch triumfoch v prestížnej Lige majstrov.