Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FIFA chce vymeniť sudcu a prokurátora etickej komisie

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Zmenu na vedúcich postoch musí potvrdiť štvrtkový kongres Medzinárodnej futbalovej federácie v bahrajnskom meste Manama.

Manama 9. mája (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) chce vymeniť sudcu a prokurátora etickej komisie. Nemecký sudca Hans-Joachim Eckert a švajčiarsky prokurátor Cornel Borbely chcú vo svojej práci pokračovať aj v ďalšom štvorročnom období, ale FIFA na ich miesta navrhuje gréckeho sudcu Vassiliosa Skourisa a kolumbijskú právničku Mariu Claudiu Rojasovú.

Zmenu na vedúcich postoch musí potvrdiť štvrtkový kongres FIFA v bahrajnskom meste Manama. Skouris bol do roku 2015 dvanásť rokov predsedom Európskeho súdneho dvora v Luxemburgu. Borbely a Eckert viedli dve komory etickej komisie, ktorá vyšetrovala približne 60 funkcionárov v súvislosti s korupciou a ďalšími škandálmi. Sankcionovali bývalého prezidenta FIFA Josepha Blattera a bývalého šéfa UEFA Michela Platiniho.

Vyšetrovali aj súčasného lídra FIFA Gianniho Infantina, ale prípad uzavreli, pretože Švajčiar neporušil etické pravidlá.