Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Do kádra futbalistov Prešova pribudol stredopoliar Trebuňák

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar prichádza do posledného tímu Fortuna ligy ako voľný hráč.

Prešov 1. marca (TASR) - Vedenie fortunaligového futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov angažovalo Mojmíra Trebuňáka. Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar prichádza do posledného tímu Fortuna ligy ako voľný hráč.

Prešovčania strelili v doterajších 19-tich zápasoch iba 10 gólov, čo je jednoznačne najmenej v celej Fortuna lige. V úvodných dvoch kolách jarnej časti Fortuna ligy neskórovali ani raz a príchod Trebuňáka by mal pomôcť predovšetkým škrípajúcej ofenzíve.

"Tréner chce, aby som zvýšil konkurenciu v ofenzíve a pobil sa o miesto v základnej zostave. Môžem hrať z oboch krajov, no je mi jedno, kde ma tréner postaví," uviedol Trebuňák v rozhovore pre profutbal.sk. Jeho príchod do Tatrana sa črtal už dávnejšie, napokon sa obe strany dohodli na prelome februára a marca. "V Prešove som bol už v januári. Trénoval som pár dní s mužstvom, odohral som aj prípravný zápas proti Bardejovu. Po ňom sme sa dohodli, že sa vrátim do Košíc. Koncom februára ma opäť kontaktovali z Tatrana a razom sme sa dohodli, že tam pôjdem. Prekvapilo ma to a zároveň aj potešilo. Predsa len, ide o prvoligové mužstvo," povedal Trebuňák.

Mojmír Trebuňák bol počas nedávnej zimnej prestávky na skúške v českom druholigovom klube FC MAS Táborsko, no s vedením klubu sa nedohodol na ďalšej spolupráci.

Najnovšia posila prešovského Tatrana by sa prvýkrát v novom drese mala objaviť v sobotu 4. marca v zápase proti majstrovskému Trenčínu, ktorého dejiskom bude Poprad.