Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trenčínsky AS chce napraviť nevydarenú jeseň

Na snímke vľavo nová posila MFK Zemplín Michalovce Dávid Škutka a vpravo hráč AS Trenčín Peter Kleščík v zápase 1. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín v Michalovciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Úradujúcemu šampiónovi po odstúpení Spartaka Myjava zo súťaže patrí v tabuľke šiesta priečka, na vedúcu Žilinu stráca 22 bodov.

Trenčín 23. februára (TASR) - Futbalisti AS Trenčín chcú zabudnúť na nevydarenú jesennú časť Fortuna ligy 2016/17 a na jar plánujú útok na miesta zabezpečujúce účasť v pohárovej Európe. Úradujúcemu šampiónovi po odstúpení Spartaka Myjava zo súťaže patrí v tabuľke šiesta priečka, na vedúcu Žilinu stráca 22 bodov.

Ako sa už stalo tradíciou, káder AS prešiel počas zimnej prestávky výraznou obmenou. Spod Čákovho hradu sa porúčalo jedenásť hráčov, opačným smerom prišiel rovnaký počet nových tvárí. Trenčania absolvovali prípravu v domácich podmienkach, niekoľko dní strávili v Česku a za slnkom vycestovali do Turecka. Tréner AS Martin Ševela si pochvaľoval najmä zápasy v krajine polmesiaca. "Veľmi dobrá previerka čo sa týka súperov, s ktorými sme hrali, bola hlavne v Turecku. Preverili nás dostatočne čo sa týka do ofenzívy i defenzívy. Bolo to pre nás také zrkadlo, aby nám ukázalo - aj čo sa týka nových hráčov - kde sme a na čom máme pracovať. Snažili sme sa odstrániť nedostatky v našej hre a stavať na tom dobrom," povedal k príprave Ševela.

Na jar bude mať k dispozícii opäť národnostne bohatý mix, za Trenčín budú hrať okrem Slovákov futbalisti z ďalších deviatich krajín sveta. Medzi najzaujímavejšie posily patria Holanďan Desley Ubbink, Gruzínec Giorgi Beridze či Nigérijčan Issa Adekunle. "Samozrejme, noví hráči ešte potrebujú čas, aby sa zohrali s tímom. Ale každý jeden má potenciál. Beridze ukázal kvalitu hneď, nie nadarmo prišiel z kvalitného klubu (KAA Gent, pozn.). Je to hráč, ktorého môžeme využiť na oboch stranách krídelných priestorov. Má veľmi dobré návyky, nábehy za obranu, je nebezpečný na lopte. Aj ďalší hráči ukázali dobré veci, ale či budú platnými posilami, ukáže až samotná súťaž," pokračoval kouč AS. Trenčania mali v prvom jarnom kole voľno, v sobotu sa predstavia na ihrisku Slovana Bratislava. "My sa budeme pozerať hlavne sami na seba, pôjdeme od zápasu k zápasu. Budeme sa snažiť splniť tie ciele, ktoré sme si dali, a to je vybojovať si pozíciu v pohárovej Európe. Do každého stretnutia pôjdeme s maximálnym nasadením, s túžbou a energiou získať tri body, ktoré budú z každého stretnutia dôležité do konečného zúčtovania," dodal Ševela.

Kapitán tímu Peter Kleščík verí, že s novými hráčmi bude Trenčín silnejší ako tomu bolo na jeseň. "Bude treba čas, aby sme predvádzali futbal, ktorý si všetci želáme a chceme. Verím, že s novými posilami budeme silnejší ako v prvej polovici sezóny a že v tabuľke budeme stúpať vyššie," vravel skúsený obranca. So zvýšeným počtom zahraničných hráčov v kabíne nemá žiadny problém. "Už sme si zvykli, že treba viac komunikovať v angličtine. Dôležité bude to, čo budeme predvádzať na ihrisku, aby sme na trávniku boli súdržní ako jeden tím a aby sme v každom zápase ťahali za jeden koniec povrazu," pokračoval Kleščík. Trenčania chcú napraviť pokazenú jeseň a v tabuľke skončiť čo najvyššie. "Urobíme maximum pre to, aby sa nám podarilo vyhrať všetkých dvanásť zápasov a uvidíme, kám nás to v tabuľke vystrelí. Účasť v pohárovej Európe nie je nereálna a my sme odhodlaní urobiť všetko pre to, aby sme v nej v lete hrali," naznačil ambície AS jeho kapitán.


súpiska AS Trenčín pre jarnú časť sezóny Fortuna ligy 2016/2017

brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár

obrancovia: Lukáš Skovajsa, Keston Julien, Rodney Klooster, Martin Šulek, Christopher Udeh, Peter Kleščík

stredopoliari: Abdul Zubairu, Giorgi Beridze, James Lawrence, Jakub Paur, Desley Ubbink, Milton Klooster, Pedro Colina, Hilary Gong, Issa Adekunle, Filip Halgoš, Milan Kvocera

útočníci: Rangelo Janga, Uche Nwofor, Hamza Čatakovič, Erik Prekop, Antonio Mance



odchody:

Samuel Kalu (prestup KAA Gent), Jamarro Diks (ukončenie zmluvy), Ruben Gabriel (ukončenie zmluvy), Matúš Opatovský (ukončenie zmluvy), Cong Yao Yin (ukončenie zmluvy), Rafael Vieira (ukončenie zmluvy), Chisom Johnson (ukončenie zmluvy), Pedro Barrios (ukončenie zmluvy), Jeffrey Ket (ukončenie zmluvy), Erik Mikeš (Mosta FC), Huang Cong (ukončenie zmluvy)



príchody:

Milton Klooster (Holandsko, krídelník), Rodney Klooster (Holandsko, pravý obranca), Desley Ubbink (Holandsko, stredopoliar), Issa Adekunle (Nigéria, krídelník), Hilary Gong (Nigéria, krídelník), Abdul Zubairu (Nigéria, stredopoliar), Hamza Čatakovič (FK Sarajevo, útočník), Antonio Mance (NK Domžale, útočník), Giorgi Beridze (KAA Gent, krídelník), Pedro Colina (Brazília), Keston Julien (Trinidad a Tobago, ľavý obranca)


prípravné zápasy (9 zápasov, bilancia: 3–2–4, skóre: 14:16):



FC Fastav Zlín - AS Trenčín 2:2 (2:2)

Góly AS: Uche 2



AS Trenčín - FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól AS: Beridze



FK Mladá Boleslav - AS Trenčín 2:0 (1:0)



FC Slovan Liberec - AS Trenčín 2:5 (2:1)

Góly AS: Lawrence 4, Adekunle



PFK Ludogorec Razgrad - AS Trenčín 1:0 (1:0)



HNK Hajduk Split - AS Trenčín 4:2 (4:0)

Góly AS: Uche 2



Tromso IL - AS Trenčín 4:1 (2:0)

Gól AS: Kleščík



AS Trenčín - FK Fotbal Třinec 2:0 (1:0)

Góly AS: Stříž (vlastný), Janga



AS Trenčín - AFC Nové Mesto nad Váhom 1:1 (1:1)

Gól AS: Uche