Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Úradujúci šampión Trenčín si podmanil Slovan 2:1

Kapitán Trenčína Peter Kleščík (vľavo) a brankár Igor Šemrinec sa tešia z víťazstva 2:1 v zápase 10. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Slovan Bratislava, 24. septembra 2016 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Desať minút pred záverečným hvizdom ideálne našiel Kalu Lawrenca, no ten nedokázal zakončiť dostatočne razantne.

Trenčín 24. septembra (TASR) - V sobotňajšom šlágri 10. kola Fortuna ligy 2016/2017 zvíťazili futbalisti úradujúceho šampióna AS Trenčín nad vicemajstrom uplynulej sezóny ŠK Slovan Bratislava 2:1. Rozhodujúci gól strelil v 60. minúte Jakub Paur.

Po opatrnom začiatku sa ako prví osmelili domáci. V 11. min poslal prízemný center z ľavého krídla do pokutového územia Paur, ktorý si na jedenástke spracoval loptu a hoci na trikrát, ale predsa ju prepasíroval za chrbát bezmocného Muchu. Už o dve minúty mohlo byť vyrovnané. V podobnej situácii sa ocitol Schet po parádnej Rigovej prihrávke. Sám pred Šemrincom však iba nastrelil vybiehajúceho brankára. O desať minút mal druhý gól na kopačke Kalu. Jeho technická strela z hranice veľkého vápna letela tesne nad Muchovu bránu. Trenčania boli v úvodnom dejstve aktívnejším tímom. Loptu držali prevažne vo svojej moci, ale nemohli zabúdať na nebezpečné protiútoky Slovana. Jeden taký sa hosťom vydaril v 29. min. Po chybe v zadných radoch vletel do pokutového územia de Kamps a strelou k vzdialenejšej žrdi vyrovnal. V 36. min sa na ľavom krídle uvoľnil Kalu. Poslal prudký center do päťky, kde sa ho Bala snažil vkĺzačkou zužitkovať na gól. Diváci už dvíhali ruky nad hlavy, ale nigérijský stredopoliar netrafil priestor brány.



Trenčania sa po prestávke tlačili pred súperovu bránu, hostia sa snažili využívať rýchle prečíslenia. Jedno také sa im vydarilo v 56. min. Soumah našiel nabiehajúceho Cavriča, ten sa však dostal z uhla a v ťažkej pozícii nedokázal trafiť priestor brány. Trenčianskym hrdinom sa mohol po hodine hry stať mladučký Halgoš, keď jeho skackajúca strela z 22 m poriadne natiahla Muchu. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo o minútu Paurovi. Nabehol si na centrovanú loptu a strelou k žrdi poslal Trenčín do vedenia aj druhý raz. V 71. min mohol gólovú poistku majstra pridať Kalu. Na dôkladné hlavičkové zakončenie však nedostal od obrany súpera dostatok priestoru. Následná strela zvnútra šestnástky v jeho podaní bola nepresná. Desať minút pred záverečným hvizdom ideálne našiel Kalu Lawrenca, no ten nedokázal zakončiť dostatočne razantne.

Martin Ševela, tréner Trenčína: "S výsledkom sme spokojní. Zápas mal svoj náboj a motivácia bola na mieste. Snažili sme sa ísť do prvého gólu, čo sa nám aj podarilo. Po ňom prišlo k strate koncentrácie. Nevyvarovali sme sa zbytočných chýb. Po prestávke sme sa snažili streliť druhý gól. Z nášho pohľadu som rád, že dostali príležitosť mladí hráči. Oni samotní sa presvedčili, že sa môžu rovnať s takým kvalitným súperom ako je Slovan."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Chceli sme dosiahnuť lepší výsledok. Nezvládli sme dôležité okamihy. Keď nestrelíme góly, nemôžeme vyhrať. Góly sme dostali po našich chybách. Som však rád, že chalani ukázali charakter. Niektorí hráči zahrali solídne. Musíme pokračovať v našej práci. Tri zápasy sme si vypracovali veľa šancí, ale nedokážeme byť efektívni."


AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1)
Góly:
11. Janga, 60. Paur – 29. de Kamps. ŽK: Šemrinec - Saláta. Rozhodoval: Sedlák, 2850 divákov.

zostavy a striedania:
Trenčín:
Šemrinec – Šulek (75. Udeh), Kleščík, Skovajsa, Lawrence – Gabriel – Kalu, Paur (69. Ket), Halgoš, Bala (46. Kvocera) - Janga

Slovan:
Mucha – Ligeon, Saláta, de Marco, Sekulič (40. Burnet) – de Kamps, Rigo (73. Oršula) – Cleber (61. Kubík), Soumah, Schet - Čavrič


Podbrezová zdolala Ružomberok


Podbrezová 24. septembra (TASR) - V prvom polčase dominovali na ihrisku Podbrezovčania, ktorí si vytvorili viacero šancí. Najprv to skúšali z väčších vzdialeností Kochan, Podio a Vajda, no brankár Macík si s loptami viac – menej poradil. V päťke neuspel v šanci ani Bernadina, keď po jeho teči reflexívne zareagoval ružomberský gólman. Domáci diváci sa mohli tešiť až v 31. minúte. Priamy kop zahrával z pravej strany Podio a po strieľanom centri na zadnú žrď skončila lopta v sieti. Hostia za celý polčas neohrozili Kuciaka, nevystrelili na bránku a prespali aj úvod druhého dejstva.

V 48. minúte Šafranko z pravej strany našiel v šestnástke voľného Kochana, ktorý mieril ideálne a zvýšil vedenie svojho tímu na 2:0. Až potom Liptáci trošku ožili, keď Kružliak poslal loptu do bočnej siete a Kolčák vystrelil tesne nad brvno. Ružomberskú snahu však schladila po priamom kope Podia pohotová hlavička Vajdu v šestnástke na 3:0. Hostia v ďalšej časti hry pohrozili Ďubekom, no jeho nebezpečnú strelu Kuciak pokryl. Na opačnej strane štvrtý gól po koncovke Kuzmu na päťke zažehnal dobrým zákrokom Macík a následne po hlavičke Bernadinu mu pomohlo brvno. V 90. minúte sa hráčom spod Čebraťa napokon podarilo znížiť. Po rýchlej akcii z pravej strany sa presadil v šestnástke striedajúci Lačný.

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Potvrdili sme na ihrisku svoju dominanciu. Celý zápas bol v našej réžii. Súpera sme prakticky k ničomu nepustili. Dali sme tri góly, mali sme aj ďalšie šance, no ak by sme ich premenili, možno by bol výsledok pre súpera príliš krutý. Blahoželám chlapcom k takémuto výkonu a verím, že ho zopakujú v ťažkej sérii vonku, kde hráme viacero zápasov po sebe a doma máme až v novembri minuloročného majstra.“

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „Zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Domáci vyhrávali súboje, boli dôraznejší a získavali veľa neutrálnych lôpt, dostávali sa teda i do šancí a dali napokon tri góly. Výsledok je pre nás neuspokojivý. V rozohrávke bolo veľa nepresností. Iba ťažko sme sa mohli dostať do ofenzívy, keď sme si pokojne nevedeli dať loptu. Verím, že si zoberieme z tejto zlej skúsenosti ponaučenie.“

Matej Kochan, autor víťazného gólu Podbrezovej: „Dôkladne sme sa pripravili na súpera a splnili si trojbodový cieľ. Teší ma, že som pretrhol streleckú smolu a dokázal skórovať. Séria desiatich zápasov bez prehry nás teší. Ideme však od zápasu k zápasu. Tento sa nám podaril. Ružomberok sme do nejakej vážnejšej šance nepustili, až na ten záver. Zápas sme zvládli.“


ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)
Góly:
31. Podio, 48. Kochan, 58. Vajda – 90. Lačný. Rozhodoval: Kružliak. ŽK: Kostelný, Vajda, Turňa, K. Kuzma – Kupec, Mareš, Kolčák, 1845 divákov.

zostavy a striedania:
Podbrezová:
Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Vajda, Podio – Šafranko (85. Migaľa), Kochan (79. K. Kuzma), Breznaník (72. Peševski) - Bernadina

Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec (46. Nagy) – Kolčák – Daniel, Chrien, Ďubek (86. Faško), Gál-Andrezly – Mareš (59. Lačný)


Žilina porazila Vion, ten od nej zinkasoval dva góly


Zlaté Moravce 24. septembra (TASR) - Zbytočne nervózny úvod stretnutia vyústil do nepríjemného zranenia reprezentanta Viktora Pečovského, ktorého s podozrením na zlomeninu nohy odviezli do nemocnice. Aktuálny líder fortunaligového pelotónu aj bez svojho motora stredovej formácie od začiatku diktoval tempo hry. Už v 10. minúte sa ocitol v dobrej streleckej príležitosti Otubanjo, ktorého strelu zo 7 m Kováč vytesnil na roh. Po štvrťhodine hry Otubanjo z hranice šestnástky prudko vystrelil, ale Kováč stihol vyraziť. Do vedenia išli hostia v 23. minúte, keď sa Otubanjo pretlačil cez domáceho stopéra a zoči-voči Kováčovi nezaváhal. V 36. minúte hostia po druhý raz vynútene striedali, keď hraciu plochu musel opustiť zranený Mazáň.

V 42. minúte si Špalek šikovne narazil s Otubanjom a z hranice šestnástky len tesne minul cieľ. Už o minútu sa skóre mohlo opäť meniť, ale proti Otubanjovmu teču vytiahol parádny zákrok Kováč. V nadstavenom čase prvého polčasu opäť čaroval Kováč, ktorý skvele vyrazil Letičovu strelu.

Do 2. polčasu vstúpili domáci aktívnejšie. V 50. minúte Válovčan dopravil loptu za Volešákov chrbát, ale gól dosiahol rukou. V 57. minúte Boszorád ideálne dlhým pasom vysunul Orávika a jeho technická strela skončila na brvne Volešákovej brány. V 69. minúte po zákroku Sedláka na Letiča kopali "šošoni" pokutový kop, loptu si na biely bod postavil Vavro a strelou do stredu brány upravil na 0:2. Definitívnu poistku mohol v 72. minúte pridať Hlohovský, ale Kováča na bránkovej čiare zastúpil Ranko. Domáci sa snažili aspoň o kontaktný gól, avšak s hlavičkami Kapora a Ranka si Volešák poradil.

Peter Gergely, tréner Zlatých Moraviec: "Po minulotýždňovom výprasku sme vstúpili do zápasu až s prílišným rešpektom. Dostali sme gól, ktorý sme nemuseli dostať, potom nás zachraňoval Kováč. Druhý polčas boli fázy, keď sme mohli zápas zdramatizovať. Moji hráči išli na doraz, nemám im čo vyčítať. Mrzí ma zranenie Pečovského."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Pre mňa je víťazstvo veľmi cenné, aj keď s vynútenou daňou. Mužstvo ukázalo silu aj po vynútených striedaniach Pečovského a Mazáňa. Z víťazstva sa samozrejme tešíme, ale dnes nám chýba tá emócia ako inokedy."



ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina 0:2 (0:1)
Góly:
23. Otubanjo, 70. Vavro (z 11 m). Rozhodoval: Straka, ŽK: Kostadinov, Pintér, Konnsimbal, Válovčan (všetci ViOn), 1428 divákov.

Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce-Vráble:
Kováč - Boszorád, Ranko, Kapor, Pintér - Bariš - Orávik, Sedlák (79. Sombat), Kostadinov (46. Pepe), Válovčan (65. Rejdovian) - Konnsimbal

MŠK Žilina:
Volešák – Mabouka, Kaša, Vavro, Mazáň (36. Letič) – Pečovský (11. Káčer) – Špalek, Diaz, Škvarka, Hlohovský (88. Holúbek) - Otubanjo


Myjava podľahla Zemplínu Michalovce


Michalovce 24. septembra (TASR) - Lepšie začali domáci, ktorí si od úvodu vytvorili veľký tlak. So strelou Qoseho si na mokrom trávniku ešte Hruška poradil a aj Mensah v stopercentnej šanci minul. V 15. minúte však už Michalovčania otvorili skóre, keď po Mensahovom centri z ľavej strany skóroval Škutka. O tri minúty neskôr už Michalovčania mohli viesť o dva góly, ale po centri z ľavej strany Mensah hlavou tesne minul. V 22. minúte bolo 2:0, keď po rohovom kope hlavou skóroval Podhorin. Druhý inkasovaný gól hostí nabudil a odmenou im bol kontaktný gól, ktorý dosiahol v 33. minúte po rohovom kope Ostojič. Myjavčania mohli dokonca aj vyrovnať, keď minútu pred koncom prvého polčasu sa Machovec predral domácou obranou, jeho strela však iba lízla žrď Kirovej brány. V 2. polčase sa hral vyrovnaný futbal medzi šestnástkami, ktorý sa musel divákom páčiť. Obe mužstvá si vypracúvali jednu gólovú šancu za druhou.

Fanúšikovia AS Trenčín odpaľujú dýmovnice a pyrotechniku v zápase 10. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Slovan Bratislava, 24. septembra 2016 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


V 69. minúte unikol Danko, brankár Hruška však jeho jedovku vyrazil. V tom čase prišlo v mužstve hostí k dvojitému striedaniu, keď myjavský tréner poslal do hry Sládeka s Pekárom. Tí hru hostí výrazne oživili. V 78. minúte Sládek vypálil vedľa, v 83. minúte sa však práve on po rohovom kope striedajúceho Pekára presadil hlavou a vyrovnal na 2:2. Obe mužstvá sa však s remízou neuspokojili a chceli víťazstvo strhnúť na svoju stranu. V 85. minúte brankár Hruška bravúrne vyrazil priamy kop Žofčáka a o dve minúty Kunca tesne minul myjavskú bránu. Vzápätí na druhej strane mal rozhodujúci gól na kopačke Sládek, ktorého strelu Kira vyrazil iba na roh. Z neho striedajúci Holiš z päťky trestuhodne hlavou netrafil bránu. Keď sa už zdalo, že zápas sa skončí remízou, prišiel center Kuncu z ľavej strany a Žofčák rozhodol o tom, že tri body zostali na Zemplíne.

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: "Podľa mňa diváci videli veľmi kvalitný ligový zápas. Myslím si, že prvých 30 minút sme boli lepším tímom, potom však začali hrať aj hostia, ktorí vyrovnali hru. Vedeli sme, že súper má svoju kvalitu a na určitý čas ovládol aj dianie na ihrisku. Pri tých šanciach hostí by som bral aj bod. Hral sa futbal hore-dole, obe mužstvá hrali na víťazstvo a som rád, že sme ho nakoniec strhli na svoju stranu."

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Prvých 20 minút ako keby sme ani neboli na ihrisku. Hrali sme presný opak toho, čo sme chceli hrať. Domácim sme darovali dva góly. Po hodine hry sme konečne začali hrať, dali sme kontaktný gól a v závere polčasu sme mohli streliť aj vyrovnávajúci. V druhom polčase sme mali jednu šancu za druhou. Čo sa týka záveru, mali sme hru vo svojich rukách. Mali sme dve tutovky, gól sme však nedali. Nakoniec nám v 90. minúte dal gól hlavou asi najnižší hráč na ihrisku."


MFK Zemplín Michalovce - Spartak Myjava 3:2 (2:1)
Góly:
15. Škutka, 22. Podhorin, 90. Žofčák – 33. Ostojič, 83. Sládek. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Kotora - Kukoľ, Machovec, 2085 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Zemplín Michalovce:
Kira – Koscelník, Lazarus, Podhorin, Sipľak - Qose - Žofčák, Danko, Mensah (37. Kunca), Kotora (57. Sedlák) - Škutka (88. Kushta)

Spartak Myjava: Hruška – Kukoľ, Ostojič, Pavlík, Machovec - Brigant (68. Pekár), Marček (83. Holiš), Kóňa, Mehremič (68. Sládek) - Bílovský, Kolár


Trnava prekonala Senicu, vyhrala nad ňou o gól


Senica 24. septembra (TASR) - Seničania začali aktívne, držali sa na súperovej polovici a čo bolo podstatné, vyhrávali väčšinu osobných súbojov. Prvé ohrozenie brankára prišlo v 6. minúte, keď po priťuknutí Kratochvíla vypálil nad Turyna. Postupne sa osmelovali aj hostia, v 20. minúte Bellovu prízemnú strelu vyrazil na roh Šulla. O osem minút neskôr dobre zakombinovali na ľavej strane Záhoráci. Kratochvíl s Mrázom a Delgadom vyšachovali defenzívu Spartaka, na center španielskeho ľavého beka si nabehol Turyna, netrafil však medzi tri žrde. Desať minút pred záverom prišiel úvodný gól stretnutia.

Bello dostal pred pokutovým územím príliš veľa priestoru, jeho prvá strela opečiatkovala žrď Šullovej brány, no Beninčan mal čas na dorážku a tú bezpečne premenil – 0:1. Prvý polčas sa niesol v duchu snahy o kombináciu z oboch strán, mužstvám však viazla finálna fáza. Tesne pred prestávkou dostal od Mráza dobrú loptu za obranu hostí Turyna, ani do tretice však neprepasíroval loptu do brány a preto šli do kabín spokojnejší hostia z Trnavy.

Spartak vstúpil do druhého polčasu aktívnejšie a hoci domáci boli dominantní na lopte, Trnavčania sa dostávali rýchlym prechodom do útoku do dobrých príležitostí. Postupne však Šullu v domácej bráne neprekonali dvakrát Jirka a ani Tambe. Stretnutie dostalo razom bojovný nádych, postupne videli za tvrdé zákroky žlté karty Čögley, Turyna, Březina i Godál. Posledný menovaný nakoniec videl z rúk rozhodcu Očenáša aj druhú žltú a domáci razom ožili. V 73. minúte prenikal bleskovo obranou Ebwelle, jeho zakončenie však zblokoval Hladík. V 76. minúte mohol postupovať po rohovom kope do protiútoku Mikovič, šancu zmaril výborným vybehnutím takmer na polovicu ihriska domáci kapitán Šulla.

S pribúdajúcimi minútami sa čoraz častejšie snažili domáci o streľbu, dvakrát pálil z veľkej diaľky stopér Březina, nemieril však presne. Seničania zvyšovali tlak, nevedeli sa však dostať za obranu. Z ojedinelého protiútoku napriahol striedajúci Dubec, gólman domácich vytiahol loptu na roh. Hneď vzápätí sa vysoký útočník hostí ocitol v šanci opäť, v streľbe mu zabránil dobrým zákrokom Pillár. Minútu pred koncom vytiahol červenú kartu rozhodca Očenáš aj pre domáceho stopéra Březinu a v podstate ukončil nádej domácich na vyrovnanie.

Miroslav Mentel, tréner FK Senica: "V posledných zápasoch sa trápime s koncovkou. Veľa lôpt lieta do vápna, ale nevieme ju dostať siete. Zápas mal dobré nasadenie, nebol až taký kvalitný po futbalovej stránke, ale hralo sa hore - dole. Trnava ušila dobrú taktiku, má hráčov na brejky. Hoci sme dnes chceli doma zvíťaziť, vzhľadom na vývoj by sme boli spokojní s bodom pri tej maródke, ktorá nás trápi a vzhľadom na úzky káder. Nerád by som dnes hodnotil rozhodcu, každý má právo mať zlý deň, ale myslím, že sme sa všetci zhodli, že kvalite futbalu dnes trocha ubral."

Miroslav Karhan, tréner FC Spartak Trnava: i>"Po dlhšej dobe sme opäť zvíťazili a som rád, že chalani zápas zvládli, situácia nebola ľahká. Určite by sa nám dohrávalo lahšie, ak by sme v úvode druhého skórovali, keďže sme mali dve-tri šance. Domácim potom svitla nádej po vylúčení Borisa Godála, ale aj s troškou šťastia sme to nakoniec ustáli. Musím pochváliť mužstvo za kolektívny výkon a som spokojný s víťazstvom. Bolo to dnes trochu nervźone, necitlivé, rozhodca rozdával veľa kariet, posudzovanie faulov bolo čudné. My sme to brali obaja s kolegom Mentelom s nadhľadom, ako povedal aj tréner domácich, každý robí chyby."


FK Senica - Spartak Trnava 0:1 (0:1)
Gól:
36. Bello, ŽK: Kratochvíl, Honchar, Turyna, Březina - Mikovič, Greššák, Čögley, Godál, ČK: 89. Březina - 68. Godál po druhej ŽK. Rozhodoval: Očenáš, 1684 divákov

zostavy a striedania:
Senica:
Šulla - Honchar, Březina, Pillár, Delgado (66. Astray) - Blažek (63. Quaye), Kratochvíl – Jedinák (46. Ebwelle), Mráz, Weriton – Turyna

Spartak: Jakubech - Kadlec (13. Čögley), Godál, Hladík, Janso - Greššák, Sloboda - Jirka, Bello, Mikovič (90.+1 Mihálik) - Tambe (80. Dubec)