Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Trenčín remizoval so Slovanom, Žilina zdolala Podbrezovú

Trenčan Jakub Paur (vpravo) a Vasil Božikov zo Slovana v zápase 7. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava, 9. septembra 2017 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Úvodná desaťminútovka sa niesla v znamení zoznamovania sa súperov.


Trenčín 9. septembra (TASR) -Pred zápasom si diváci minútou ticha uctili pamiatku zosnulého niekdajšieho hráča Jednoty Trenčín Antona Pokorného.

Úvodná desaťminútovka sa niesla v znamení zoznamovania sa súperov. Vo 4. min priniesla vzruch dlhá prihrávka za obranu na Mareša, ten však bol v ofsajde. V 12. min Skovajsov center neusmernil za Greifov chrbát Paur a Janga na loptu v ťažkej pozícii nedočiahol. Hostia sa prvý raz vážnejšie osmelili po dvadsiatich minútach hry. Marešov center si v šestnástke nepokryl Kleščík. Predskočil ho Holman a domáci mali šťastie, že iba tesne minul ľavú tyč Chovanovej brány. Zaujímavý duel pokračoval. Už o dve minúty mohol tribúny rozjasať po biliardovej akcii El Mahdioui. Bol však z ideálneho uhla a Greif mu loptu vyrazil nohou na rohový kop. V 27. min sa Trenčania už radovali. Greif loptu vyrazil pred Beridzeho, ktorý prakticky z bránkovej čiary nemal problém dokopnúť loptu do siete. Na opačnej strane rýchlostný súboj o loptu Chovan – Hološko vyhral brankár Trenčína. Navrátilec z Austrálie potvrdil strelecké schopnosti o jedenásť minút. Pri priamom kope zostal nepokrytý a loptu bez problémov poslal do siete hlavou. V 45. min po rohovom kope trafil Janga hlavou brvno a po odrazenej lopte Kleščík poriadne natiahol Greifa.

Domáci mali lepší vstup do druhého polčasu. V 53. min prenikajúceho Šuleka nedovolene zastavil Chouchoumis v pokutovom území. Jedenástku bez problémov premenil kapitán Kleščík. O tri minúty už mohlo byť vyrovnané. Po brejkovej situácii Hološko z hranice šestnástky prestrelil Chovanovu bránu. Kvalitný futbal pokračoval ďalej. V 64. min našiel Gong z druhej vlny nabehnutého van Haarena. Ten sa do lopty poriadne oprel, no Greifov reflex zachránil Slovan od gólu. Trenčín mal kus šťastia v 77. min, keď sa lopta po hlavičke Holmana odrazila od brvna. Hosťom sa vyrovnať podarilo o tri minúty. Domáca obrana nechala v päťke priveľa času a priestoru Hološkovi. Ten si loptu pristavil a bez problémov poslal za Chovanov chrbát, čím rozhodol o tom, že sa body na Sihoti delili.

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (1:1)
Góly: 27. Beridze, 53. Kleščík (z 11 m) - 41., 80. Hološko. Rozhodovali: Očenáš – Balko, Hancko, ŽK: Šulek (Trenčín), 2663 divákov

Zostavy a striedania:
Trenčín:
Chovan – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa - – El Mahdioui – Paur, van Haaren (72. Ubbink) – Gong (76. Kvocera), Janga (62. Mance), Beridze

Slovan: Greif - Čikoš, Sekulič, Božikov, Chouchoumis – Rabiu (90. Droppa), de Kamps (62. Savičevič) – Hološko, Holman, Čavrič (82. Oršula) – Mareš


Povedali po zápase
Martin Ševela, tréner Trenčína:
"Do zápasu sme mali dobrý vstup. Boli sme aktívni, čo vyústilo do prvého gólu. Hráčov sme varovali pred štandardnými situáciami Slovana a po ojedinelej šanci sme inkasovali. Ešte do polčasu sme mohli viesť. Také šance ako mal Janga, by mal premieňať. Naša aktivita po prestávke vyústila do pokutového kopu. Súper ukázal kvalitu a robil nám po prestávke problémy. Vyrovnanie prišlo po nedôslednosti v zadných radoch. Nedokázali sme v závere ubrániť Hološka. Dnes sme stratili dva body, pretože sme hrali na víťazstvo."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Ukázali sme, že s Trenčínom hráme zaujímavé zápasy. Pre fanúšikov bol zápas skvelý. Priniesol veľa šancí a gólov. Stretnutie bolo pre nás náročné. Domáci začali veľmi dobre. Dva razy sme prehrávali, no mali sme silu vyrovnať. Na takéto stretnutia sa teším. V tíme máme veľa nových hráčov a je pred nami ešte veľa práce. Potrebujeme ešte zlepšiť veľa vecí."

Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 2:4

Banská Bystrica 9. septembra (TASR) - Obe mužstvá zatiaľ len skromne zbierali body, a tak si potrebovali zlepšiť tabuľkovú bilanciu. Majster zo Žiliny začal zostra, no prvú strelu na bránku vyslal domáci Válovčan so zákrokom Volešáka. V rovnakej 4. min zacentroval Špalek na nohu Káčera a lopta skončila po nekompromisnej strele pod brvnom. Výborný začiatok však hostí trochu rozhodil, často sa hrnuli do útoku tak dôrazne, že zabúdali na defenzívu. V 13. min Kostelný hlavou po priamom kope namieril v ideálnej pozícii z malého vápna ponad a naznačil, že "železiari" sa len tak ľahko nevzdajú. V 15. min po faule Králika na Rendlu premenil pokutový kop Mikuš a domáci sa už nadobro zbavili rešpektu. V 19. i 20. min Leško dvakrát ohrozil žilinskú bránku a najmä pri jeho prvej šanci mal Volešák plné ruky práce. Hostia sa postupom času pri neustálej územnej prevahe do zakončenia dostávali menej, v 21. min Špalek spoza 16-ky prinútil Kuciaka k zákroku, no oveľa väčšiu príležitosť mal na druhej strane Rendla po nepresnej hlavičke v 33. min. Nepresné bolo po žilinskom rohu aj zakončenie Hancka v 41. min a polčasové nádejné akcie uzavrela v 45. min tvrdá strela Válovčana, ktorá si vyslúžila po zákroku Volešáka zaslúžený potlesk.

Do druhého polčasu vstúpili hostia lepšie, s hlavičkou Kašu pod brvno v 47. min, ktorú Kuciak vyrazil na roh. Pri druhom góle hostí sa podpísala chyba Migaľu pri rozohrávke, po ktorej zacentroval Hancko a úplne voľný Špalek nemal v 52. min problém z bezprostrednej blízkosti prekonať Kuciaka. Odvtedy sa prevaha majstra vystupňovala do takej miery, že loptu takmer vôbec súperovi nepožičali. V 66. min po treťom góle hostí zásluhou Mráza, na ktorom mala zásluhu aj bojovnosť Vallu, už domáci jasne smerovali za treťou prehrou v sérii. Na výraznejší odpor sa nezmohli a keď v 75. min Mráz s prehľadom presnou strelou spoza šestnástky pridal ďalší gól, zapôsobilo to už dosť deprimujúco. Diváci sa síce na chvíľu prebudili po krásnej strele Válovčana v 76. min, gólové hody však dopriali zaslúžené trojbodové víťazstvo Žilinčanom. V záverečných sekundách ešte Leškova padajúca strela opečiatkovala zvrchu brvno.

Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 2:4 (1:1)
Góly: 15. Mikuš z pok. kopu, 76. Válovčan - 4. Káčer, 52. Špalek, 66. a 75. Mráz. Rozhodca Marhefka, ŽK: Baez, Kupčík - Králik, Káčer, 1360 divákov.

Železiarne Podbrezová: Kuciak - Viazanko (32. Migaľa), Krivák, Kostelný, Turňa - Baez (69. Kopičár), Kupčík - Válovčan, Leško, Mikuš (69. Bernardina) - Rendla

MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Králik, Hancko - Diaz - Špalek, Káčer (89. Klec), Škvarka (90+. Hučko), Jánošík (77. Polievka) - Mráz


Povedali po zápase
Karol Praženica, tréner Podbrezovej:
"Vstup sme nemali dobrý, potešiteľné bolo, že sme nedali hlavy dole, boli sme aj dosť aktívni. Trochu nás vyviedlo z rytmu zranenie Viazanka, no v druhom polčase nám súper odskočil už o dva góly a bolo ťažké niečo s tým zápasom urobiť. Chyby, ktoré robíme, nás stoja lepšie výsledky, teraz pri relatívne vyrovnanej štatistike sme mali aj dostatok šancí, no so žalostnou efektívnosťou."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Pre nás cenné víťazstvo, prvé vonku v sezóne. V určitých úsekoch sme neboli spokojní, no pre nás bol nadradený výsledok. Vyrovnanie nás vykoľajilo, v druhej časti sme boli produktívni, záver sa nám však proti húževnatému súperovi mohol vypomstiť. Cenné víťazstvo, so štyrmi strelenými gólmi, no výkonnostne sa máme čo zlepšovať."

Samuel Mráz, autor dvoch gólov Žiliny: "Podbrezová je doma silná, preto sme zaberali od začiatku. Cez polčas sme si zdôraznili, že musíme vyhrať, ja som strelil dva góly a som im veľmi rád. Pomohol som tímu, vonku nám treba zbierať body, hrali sme to, čo vieme, nálada sa zlepšila. Po prestávke sme si dávali hlavne pozor na štandardky a uspeli sme v efektívnosti.

Martin Válovčan, strelec jedného gólu Podbrezovej: "Ťažko sa hodnotí, prvý polčas sme nezačali dobre, hneď sme inkasovali, no boli sme viac ako vyrovnaný súper. Mali sme aj šance, v druhom polčase sme však opäť rýchlo inkasovali a za stavu 1:3 sa už len dohrávalo. Nebránili sme dobre, boli sme nedôslední, musíme to zmeniť a najbližšie v Nitre bodovať."

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:1

Ružomberok 9. septembra (TASR) - Už v 6. min išli Zemplínčania do vedenia, po rohovom kope, ktorý zahrával Božok, hlavou trafil sieť Kavka. V 16. sa Sulley predral až pred Macíka, no v páde už jeho koncovka nemala razanciu. V 32. min najprv Kira vyboxoval priamy kop J. Masla spoza šestnástky a z následného rýchleho protiútoku Sulley trafil pravú ružomberskú žrď. O tri minúty na to Macík zneškodnil štipľavý strelecký pokus Žofčáka. Hostia boli v prvom polčase futbalovejší, kompaktnejší a nebezpečnejší, Liptáci sa do vyloženej šance nedostali.

V druhom polčase postupne stupňovali tempo a čoraz viac sa tlačili pred bránu Michaloviec. V 51. min z hĺbky šestnástky vystrelil Qose, Kira loptu nohou vyrazil. V 65. Gál-Andrezly vypáli a Kira vytlačil loptu na roh. O dve minúty neskôr Qose opečiatkoval žrď hostí. V 71. min Kira len na brvno vytlačil hlavičku J. Masla po rohovom kope. V 76. min P. Maslo našiel pred bránou Gereca. V 77. min sa zase triasla ružomberská konštrukcia, keď sa v domácom "veľkom vápne" presadil Regály. Vzápätí už lopta skončila v sieti, v michalovskej, keď ju doklepol J. Maslo. V 82. min hlavička J. Masla po rohu tesne minula cieľ. Domáci sa potom zo všetkých síl snažili aj o druhý gól. Ich úsilie bolo korunované parádnou ľavačkou Daniela – 2:1.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)
Góly: 6. Kavka – 79. J. Maslo, 88. Daniel. Žlté karty: J. Maslo – Božok. Rozhodoval: Smolák – 1470 divákov

Zostavy a striedania:
Ružomberok:
Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak – Qose, Kochan – Daniel (90 + Jonec), Kostadinov (72. Kunca), D. Takáč (63. Sapara), Gál-Andrezly – Gerec

Michalovce: Kira – Sviarchynski, Kavka, Carrillo, Božok – Grič – Koscelník, Žofčák, Turík (70. Regáli), Šimčák – Sulley (85. Bragin)


Povedali po zápase
Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka:
"Snažíme sa asi o nejaký zápis do Guinessovej knihy. Tretí zápas po sebe sme dostali z prvého rohu gól. Musíme popracovať na tom, aby sa nám takéto veci neopakovali. Narúša to potom všetky plány. Príde nervozita, stres, strata pokoja v práci s loptou. Veľa situácií sme nevyriešili tak, ako sme mali, aj preto mal súper prvý polčas hru pod kontrolou. Druhý polčas to bol z našej strany iný parameter. Emócia a hlavne iná kvalita. Bolo tam množstvo šancí, gól visel vo vzduchu. Napokon aj dva prišli. Sme veľmi radi, že sme zápas otočili."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec:
"Odchádzame smutní z Ružomberka, prišli sme s cieľom zabodovať. V prvom polčase sa nám zámer daril. Vychádzali sme z organizácie v defenzíve, boli sme tiež nebezpeční pre bránu súpera. Išli sme do vedenia, potom sme mali ešte tri dá sa povedať čisté šance, z ktorých sme mohli zvýšiť. Súper prvý polčas nebol nebezpeční, keby sme upravili na 2:0, možno by bol ďalší vývoj iný. V druhej polke nás domáci zatlačili, dostali sme sa pod veľký tlak, nevedeli sme podržať loptu. Ružomberok to aj dokonale využil. Do našej šestnástky prichádzalo veľa centrovaných lôpt, bolo tam veľa možností na skórovanie pre domácich."

Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov 0:0

Dunajská Streda 9. septembra (TASR) - Dunajská Streda nastúpila už s novou posilou, na hrote útoku sa predstavil Tomáš Malec.

Už v tretej minúte musel prešovský gólman vytiahnuť svoje umenie, keď po centri zlikvidoval Šatkovu hlavičku. V 20. minúte sa rozbehol najlepší strelec Tatrana Roland Černák, ale strelecký pokus bol zblokovaný Živkovičom. Loptu mala viac na kopačkách Dunajská Streda, ale Prešovčania útokom odolali, v niektorých prípadoch aj nebezpečne útočili. V prvom polčase sa hralo prevažne medzi dvomi šestnástkami, bez výraznejších šancí. V 39. minúte sa blysol aj Tomáš Malec, po centri Živkoviča však pálil nad. V 40. minúte lopta Vidu skončila v sieti, avšak hráč Dunajskej Stredy bol v postavení mimo hry.

Druhý polčas začali domáci hneď gólovou šancou, ale Pačindovu strelu Talian bezpečne kryl. V 60. minúte sa mohol gólov presadiť čerstvo striedaný Davis, ktorý po centri hlavičkoval tesne vedľa. Napriek veľkej prevahe nedokázala Dunajská Streda zo svojich útokov vyťažiť úvodný gól zápasu. Dobrú robotu odviedol obranca Maduka, ktorý sa zaskvel hlavne pri vysokých centroch. Dunajská Streda útočila až do poslednej minúty, avšak Taliana nekapituloval.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – 1. FC Tatran Prešov 0:0
Rozhodovali: Glova – Vorel, Bednár, ŽK: Kalmár - Wiezik. 6788 divákov

Zostavy a striedania:
FC DAC:
Macej - Živkovič, Huk, Šatka, Koštrna - Ljubicic – Vida (59. Davis), Ľupták, Kalmár, Pačinda (71. Čmelík) – Malec (77. Pambou)

Prešov: Talian – Streňo, Maduka, P. Jacko, Miliutin – Černák (90. Hovančík), Sedlák, Dzurík, Issa (80. Špyrka) – Wiezik (67. Keresteš), Katona


Povedali po zápase
Marco Rossi, tréner DAC-u:
"Dnes to bol ťažký zápas. Hrali sme proti súperovi, ktorý sa viac bránil a spoliehal sa na kontry. Potrebujeme vyhrať súboje a väčšiu kreativitu v posledných 25 metroch na ihrisku. Toto nám dnes chýbalo a preto sme nevyhrali."

Miroslav Jantek, tréner Prešova: "Gratulujem domácim k zápasu a atmosfére. Mali sme zámer, pre ktorý sme prišli. Zámerom bol zúžiť priestor na ihrisku. Darilo sa nám, ustáli sme súperove útoky. Z pohľadu ofenzívy nie som spokojný, mali sme málo aktivity."

FK Senica - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:1

Senica 9. septembra (TASR) - Po reprezentačnej prestávke sa v zostave Záhorákov predstavili nové akvizície - zo Slovana Šefčík a z nemeckého Stuttgartu Sarpei.

V prvom polčase sa odohrávalo vyrovnané stretnutie. Hralo sa prevažne v strede poľa bez výraznejších gólových šancí. Prvý strelecký pokus vyslal už v 3. minúte domáci Krč, ale s jeho strelou brankár Kováč veľa problémov nemal. Viac roboty mal na druhej strane v 29. minúte Plach, ktorý vyrazil nepríjemnú Baričovu strelu spoza 16-ky. Záver polčasu patril hosťom. V 43. minúte po prihrávke Záhumenského bol osamotený na päťke Nikolič, no zle trafil loptu a tá letela mimo brány. O minútu Horníkovu strelu zo 16-ky vyrazil Plach, následne na prekvapenie divákov odpískal rozhodca Kráľovič pokutový kop po kontakte Krča s hosťujúcim hráčom a z penalty otvoril skóre Karlík.

Do druhého polčasu nastúpili domáci aktívnejšie. Hra sa prevažne odohrávala na polovici hostí, no Záhoráci sa veľmi trápia v koncovke. V 47. minúte sa Medvěděv dostal k lopte po rohovom kope, ale mieril vedľa. V 75. minúte dali o sebe vedieť aj hostia. Do gólovej šance sa dostal Obiechina, ale z päťky prestrelil. Ďalšiu výbornú možnosť mal Urgela, ktorého hlavičku tečoval Ranko na rohový kop. Na druhej strane sa po dlhej lopte dostal do šance striedajúci Kováč, jeho zakončenie však bolo nepresné. V 77. minúte hosťujúci Ewerton po zlej malej domov takmer strelil druhý gól, ale prehodil brankára aj bránu. Záhoráci sa snažili aspoň o vyrovnanie. V 81. minúte sa dostal k lopte spoza pokutového územia A. Kováč, jeho málo dôraznú strelu z dobrej pozície hosťujúci brankár kryl. ViOn mohol dať definitívnu bodku v 84. minúte, keď po rýchlom protiútoku obišiel striedajúci Ewerton aj brankára Placha, loptu nasmeroval do brány, kde ju prsiami vyrazil dobiehajúci Richtárech.

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:1 (0:1)
Gól: 45. Karlík (z 11 m). Rozhodovali: Kráľovič - Benko, Ferenc, ŽK: Richtárech - Gešnábel, Urgela, Cleber, 682 divákov

Zostavy a striedania:
Senica:
Plach – Medvěděv, Ranko, Jarabica, Podhorin – Sarpei, Krč (64. Richtárech) – Duga (46. Obiechina), Vaščák, De Oliveira, Šefčík – Romulo (46. A. Kováč)

Zlaté Moravce-Vráble: Kováč – Horník (67. Szymonowicz), Nikolić, Dobrotka, Záhumenský – Karlík – Cleber (89. Renan), Baris, Gešnábel (75. Ewerton) - Urgela


Povedali po zápase
Ivan Vrabec, tréner Senice:
"Prvý polčas z našej strany nebol vôbec dobrý, celý sme ho prespali. Možno sme spravili aj chybu v nasadení, keďže niektorí hráči nesplnili naše očakávania. Po zmenách v zostave sme si za druhopolčasový výkon prehrať nezaslúžili. Bolo tam veľmi veľa sporných momentov, ktoré nebudem komentovať, aby sa mi nestalo to, čo kolegovi v Nitre. Ak si tie sporné momenty pozriete, každý si z nich spraví úsudok."

Juraj Jarábek, tréner Zl. Moraviec:
"Veľmi dôležitý duel po prehre v Michalovciach a vypadnutí v pohári. Pre nás bol určite dôležitý dnes v prvom rade výsledok a zisk troch bodov. Hráči boli pripravení na všetko, čo sa bude na ihrisku diať. V prvom polčase sme Senicu do ničoho nepúšťali. Potom sme dali gól z jedenástky. V druhom mala Senica šance, sme spokojní za tri body."