Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Trenčín pokračuje vo víťaznej sérii, Trnava zdolala Dunajskú Stredu

Brankár Podbrezovej Martin Kuciak (vpravo) a Trenčan Gino Van Kessel v zápase 24. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová, 19. marca 2016 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalová Fortuna liga pokračovala dnes zápasmi 24. kola.


Trenčín 19. marca (TASR) - Trenčania po troch víťazných zápasoch na ihrisku súpera chceli predĺžiť víťaznú sériu. Do cesty sa im postavila Podbezová, ktorá v jarnej časti body zbytočne nestráca a nejaký si chcela uchmatnúť aj pod hradom Matúša Čáka. Lepší vstup do zápasu mali domáci. Už v 3. minúte po ľavom krídle zbehol Bero, no tiesnený trafil iba bočnú sieť.

Následne sa hra odvíjala prevažne v strede ihriska s aktivitou na domácich kopačkách. Tá však do vyložených šancí nevyústila. Až v 20. minúte Schetov center takmer z bránkovej čiary neusmernil do siete Van Kessel. Aktivita Trenčanov postupom času stúpala. K vyloženým šanciam sa však nedostávali pre pozornú obranu železiarov, ktorá dokázala niekoľko pokusov zblokovať. Až v 41. minúte sa AS podarilo odkliať bránu Podbrezovej. Po strele Van Kessela sa k odrazenej lopte dostal Bero a zblízka nedal Kuciakovi žiadnu šancu.

Aj po prestávke pokračovala aktivita na strane domácich, ktorá vyústila do druhého presného zásahu. V 53. minúte sa na hranici veľkého vápna uvoľnil Lawrence a umiestnenou strelou k tyči strelil svoj prvý gól za Trenčín. O tri minúty sa po rohovom kope lopta dostala k Holúbekovi. Jeho tvrdý projektil skončil tesne vedľa pravej žrde. Hostia sa v tých chvíľach iba bránili a smerom dopredu nedokázali nič vymyslieť. Hra opäť skĺzla do medzišestnástkového priestoru.

Divákov zo sedadiel zodvihla až v 71. minúta spolupráca Bera s Van Kesselom, no v poslednej chvíli si najlepší strelci Trenčína neporozumeli a namiesto gólu z toho bola iba zmarená šanca. O päť minút oklamal obranu Kalu. Dostal sa až na dostrel Kuciakovej brány, no loptu trafil iba do pripraveného gólmana. V 79. minúte bol blízko gólu Van Kessel, ale Kuciak vytiahol parádny zákrok. Trenčania si už náskok podržali a opäť sa o krôčik priblížili k obhajobe titulu.
AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (1:0)
Góly: 41. Bero, 53. Lawrence. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Ježdík (Podbrezová), 1869 divákov.

Zostavy a striedania:
Trenčín:
Šemrinec – Šulek (33. Opatovský), Kleščík, Skovajsa, Madu – Lawrence – Schet (78. Jančo), Bero, Holúbek, Kalu (86. Bala) – Van Kessel

Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič (76. Migaľa) – Ježdík, Kochan (86. Peševski), Kapor (57. Rendla) – Šafranko, Podio, Viazanko

Povedali po zápase
Martin Ševela, tréner Trenčína:
"Pre nás bolo dôležité, aby sme prešli cez obranný val súpera. Teší ma, že sme zvládli štandardné situácie a súpera sme nepúšťali do šancí. Po prvom góle sme dostávali viac priestoru v krídelných priestoroch. Teší ma, že hráči šli za druhým gólom. Na ihrisku sme boli dominantní a podali sme slušný výkon."
Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Domáci tím bol v zápase aktívnejší. Dostali sme góly po štandardných situáciách, ktoré mali byť našou doménou. Po prestriedaní a zmene rozostavenia sme sa dostali iba do ojedinelých útokov, čo bolo veľmi málo. Kvalitatívny rozdiel na ihrisku bol zjavný. Domácim blahoželám k víťazstvu."

FK Senica - MFK Ružomberok 0:1

Senica 19. marca (TASR) - Hra mala od úvodu dobré tempo, najmä Seničania umne kombinovali a držali loptu na svojich kopačkách. V 16. min domáci vykombinovali Liptákov, za obranu sa dostal Morong, ktorého zakončenie vytesnil Maslo na roh. Z následného protiútoku ohrozili Šullu prvýkrát hostia. Ďubek centroval z ľavej strany a hlavička Gála-Andrezlyho minula o dva metre domácu bránu. Ružomberčania v 24. minúte nachvíľu zavreli Záhorákov v obrannom bloku, dokázali z toho však vyťažiť len Maslov priamy kop. Jeho strela však smerovala presne do miest, kde stál senický brankár. O osem minút neskôr sa dostal k centrovanej lopte Čunta, jeho hlavička tesne minula Tofiloského bránu. V 38. min udreli hostia, keď Miloš Lačný bol pri lopte skôr ako gólman Záhorákov a pohodlne skóroval do odkrytej brány. Vzápätí mohlo byť 0:2, keď po štandardnej situácii zblízka zaváhal Boszorád. Domáci ostali po góle mierne zakríknutí, ani jedno mužstvo do prestávky už nič nevymyslelo a polčas sa skončil 0:1.

Druhý polčas začali opäť aktívnejšie domáci, hneď v úvode napriahol ľavačkou Mehremič, ale Tofiloského neprekvapil. V 55. min sa k slovu dostal po centri Saparu Lačný, ale jeho hlavičku zachytil Šulla tesne pred bránkovou čiarou. V 59. min vyrazili hostia do rýchleho protiútoku. V situácii, ktorá zaváňala postavením mimo hry najskôr zastavil Lačného Pavlík a následnú strelu Zošáka bravúrne zlikvidoval Šulla. Domáci vzápätí podnikli rýchlu kontru, ktorú zakončil Leško priamo do náručia Tofiloskému. Seničania v 62. minúte zahodili obrovskú šancu, keď sám pred Tofiloskim sa ocitol kapitán Pavlík, ale jeho zakončenie z hranice malého vápna vytesnil brankár hostí so šťastím na roh. Hostia pohrozili znova v 64. min, keď Ďubek strelou z diaľky vyskúšal pozornosť domáceho gólmana.

Záhoráci boli v snahe o vyrovnanie čoraz aktívnejší, stupňovali tlak. Najskôr si Tofiloski bez problémov poradil so strelou Dolného a vzápätí jeho strieľaný center tesne pred nabiehajúcim Morongom vyhlavičkoval Maslo. Dlhé minúty sa hralo medzi šestnástkami, Ružomberčania kontrolovali hru a domácich k ničomu vážnejšiemu nepustili. V 88. minúte pekne preniesol hru Klec, Dolný kombinoval s Leškom a s ich práce mohol ťažiť Mehremić, Bosniakova strela však medzi tyče Tofiloského nesmerovala. V nadstavenom čase mohol definitívne rozhodnúť Lačný, ale na lepšie zakončenie už nemal síl.
FK Senica - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
Gól: 38. Lačný. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Rosa (Ružomberok), 984 divákov.

Zostavy a striedania:
FK Senica:
Šulla – Mehremič, Hušek, Pavlík – Čunta, Hromada (83. Varga), Kontár (78. Klec), Leško, Šmehýl – Morong (70. Mráz), Dolný

MFK Ružomberok:
Tofiloski – Boszorád, J. Maslo, Rosa, P. Maslo - Ďubek (72. Kučera), Faško (46. Sapara), Zošák, Nagy, Gál–Andrezly (86. Jakubko) – Lačný

Povedali po zápase
Ladislav Pecko, tréner Ružomberka:
"Dnes ten zápas bol taký, aké bolo počasie – nevľúdne. Sme radi, že si odnášame tri body, ktoré sme stratili so Senicou doma. Môžeme si oddýchnuť a zregenerovať."
Dušan Vrťo, tréner Senice: "My sme chceli nadviazať na výkon so Slovanom, ale vyšlo to len sčasti. Po reprezentačnej prestávke už budeme komplet, zranení hráči sa vrátia."

Spartak Trnava - DAC Dun. Streda 1:0

Trnava 19. marca (TASR) - Obe mužstvá začali vo svižnom tempe s veľkým nasadením. V prvej štvrťhodine mali viac možností hosťujúci Dunajskostredčania. Už v 4. min po priamom kope Pačindu hlavičkoval Stephens nad trnavskú bránu. Domáci odpovedali hlavičkou Depetrisa, ktorú na bránkovej čiare vyrazil Tujvel. Potom priamy kop Pačindu zakončoval v päťke Ljubičič, ale pozorného Jakubecha neprekonal. V 13. min neobsadený Polievka napálil loptu do horného brvna domácej brány. V ďalšom priebehu bola hra neurovnaná, hralo sa medzi šestnástkami a obaja brankári nemali čo riešiť.

Až v 40. min po akcii Mihálika kryl Tujvel prízemnú strelu Mikoviča a o tri minúty neskôr si hosťujúci gólman poradil s priamym kopom Ježa. Do druhého polčasu lepšie vstúpili hostia a po úniku Pačindu bol v šestnástke domácich poriadny závar, ktorý našťastie pre Trnavčanov neskončil gólom. V 52. min sa diváci dočkali gólu, keď si do šestnástky dobre nabehol Halilovič a prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal Tujvela. Hostia sa ani po góle nevzdávali a dve dobré akcie mal ich najnebezpečnejší hráč Pačinda. Najskôr si dobre zakombinoval so Sarrom, ale domáci stopér Tóth včas odvrátil nebezpečenstvo a potom vystrelil tesne vedľa ľavej žrde Jakubechovej brány. V poslednej desaťminútovke mohli Trnavčania prikrášliť svoje víťazstvo, ale strelu Greššáka hosťujúci gólman robinzonádou vyrazil na roh a po úniku Mikoviča trnavský hráč namiesto prihrávky Tambemu volil spätnú prihrávku, ktorú zachytila obrana DAC.
Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól: 52. Halilovič. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Tóth, Horník, Čonka, Baez, Jakubech - Ljubičič, Kwin, Pačinda, Brašeň, Szarka, Živkovič. 6066 divákov.

zostavy a striedania:
FC Spartak Trnava:
Jakubech – Horník, Godál, Tóth, Čonka – Greššák - Halilovič, Mihálik (90. Košťál), Jež (46. Baez), Mikovič – Depetris (88. Tambe).

DAC Dunajská Streda: Tujvel – Brašeň, Ljubičič, Kwin, Grajales (35. Živkovič) - Huk (88. Michalík), Sarr - Polievka (61. Szarka), Ľupták, Pačinda – Stephens.

Povedali po zápase
Ivan Hucko, tréner Trnavy:
"Ťažko sa mi v tejto fáze, v ktorej sa momentálne nachádzame hovorí o futbale. V našom výkone absentovala kvalita, urobili sme mnoho chýb a navyše proti nám stál dobrý súper. Za tohto stavu nás teší víťazstvo zisk troch bodov."
Tomislav Marič, tréner DAC: "Dnešný zápas sa mi ťažko hodnotí, pretože lepšie mužstvo prehralo. Musím pogratulovať mojim hráčom k výkonu, mali sme i šance, ktoré sme však nepremenili. V druhom polčase sme si nedali raz pozor a dostali sme gól, ktorý rozhodol. Nedá sa nič robiť, musíme ísť ďalej."