Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

FL: Čmelík prestupuje zo Žiliny do DAC Dunajská Streda

Žilinčan Lukáš Čmelík oslavuje gól, archívne foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mladý ofenzívny hráč na Žitný ostrov prestúpil z majstrovského MŠK Žilina v rámci výmeny za Róberta Polievku. Dvadsaťjedenročný Čmelík podpísal s DAC zmluvu na tri roky.

Bratislava 26. júna (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Lukáš Čmelík sa stal novým hráčom fortunaligistu DAC Dunajská Streda. Mladý ofenzívny hráč na Žitný ostrov prestúpil z majstrovského MŠK Žilina v rámci výmeny za Róberta Polievku.

Dvadsaťjedenročný Čmelík podpísal s DAC zmluvu na tri roky. Informoval o tom oficiálny web DAC. V drese "šošonov" sa už v šestnástich rokoch predstavil v najvyššej súťaži dospelých, zahral si v mládežníckych reprezentačných výberoch. Zúčastnil sa aj záverečnej fázy prípravy dvadsaťjednotky pred práve prebiehajúcim európskym šampionátom, do záverečnej nominácie trénera Hapala sa však nevošiel. Posledný rok a pol strávil na hosťovaní vo Švajčiarsku a Poľsku. V januári 2016 ho získal švajčiarsky FC Sion, poslednú jar strávil v poľskom Piast Gliwice.

"Klub sa posúva každým dňom dopredu, vidím v ňom obrovský potenciál. Som preto veľmi šťastný, že mi DAC ponúkol dlhodobý kontrakt. Teším sa na spoluprácu," povedal krátko po podpise zmluvy Čmelík.

"Touto cestou by sme chceli oznámiť príchod Lukáša Čmelíka do DAC, ktorého sme získali v rámci výmeny za Roba Polievku. Lukáša vnímame ako veľmi talentovaného, mladého ale zároveň aj skúseného hráča, ktorý sa po roku a pol vracia zo zahraničia na Slovensko. Veríme, že sa Lukáš chopí šance a v našom drese potvrdí, že je na svojom poste jedným z najlepších vo Fortuna Lige. Zároveň by som chcel touto cestou poďakovať Robovi Polievkovi za jeho pôsobenie v DAC a zaželať mu veľa šťastia v jeho novom klube," zhrnul výmenu Čmelík - Polievka športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

"S trénerom Guľom sme komunikovali o možnom príchode už v zime, no vtedy to napokon nevyšlo. O to radšej som teraz, že sa to podarilo, hoci rokovania boli náročné. MŠK je pre hráča vynikajúca voľba, som veľmi rád, že si môžem obliecť žltozelený dres," povedal pre web majstra 182-centimetrov vysoký krídelník a dodal: "Žilina je najlepším klubom na Slovensku, preto to beriem ako jednoznačný krok vpred v mojej kariére. Chcem však v prvom rade dokázať, že na to mám, a že som bol pre vedenie MŠK správnym rozhodnutím. Budem sa snažiť im potvrdiť, že sa nemýlili."

Rovnako 21-ročný Polievka, odchovanec Banskej Bystrice, v Dunajskej Strede pôsobil posledný rok a pol. Tohtoročnú jarnú časť Fortuna ligy strávil na hosťovaní v Podbrezovej. V najvyššej súťaži odohral ľavý krídelník dokopy 80 stretnutí s bilanciou tri góly. Najviac odohral práve proti novému zamestnávateľovi z MŠK, keď proti "žlto-zeleným" nastúpil v deviatich dueloch.