Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FOTO: Dunajská Streda vyhrala nad Slovanom Bratislava v závere zápasu

Na snímke futbalista Dunajskej Stredy Martin Ljubičič (uprostred) a hráči Slovana Vukan Savicevic (vľavo) a Róbert Vittek bojujú o loptu počas šlágra 26. kola futbalovej Fortuna ligy DAC Dunajská Streda - Slovan Bratislava v Dunajskej Strede v sobotu 8. apríla 2017. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Proti fanúšikom Slovana zasiahli policajti a vyviedli ich zo štadióna.


Dunajská Streda 8. apríla (TASR) - Na začiatku zápasu najviac rozruchu vyvolali fanúšikovia Slovana, ktorí v prvých minútach hádzali na ihrisko delobuchy. V 16. minúte rozhodca Hrčka prerušil zápas, keďže fanúšikovia hostí neustále hádzali pyrotechniku na trávnik. Zasiahli tak proti nim policajti a vyviedli ich zo štadióna. Potom sa hralo aj na ihrisku, no bez výraznejších šancí. V 40. minúte Oršula ohrozil Slávikovu bránu, ale brankár domácich bol na mieste. Najväčšia šanca prvého polčasu prišla v 41. minúte, keď sa Ljubičič prepracoval do pokutového územia a sám pred brankárom Muchom zaváhal.

V 54. minúte Pačinda rozohral priamy kop, ale strelu Mucha zneškodnil. Prvých 25 minút druhého polčasu patrilo Dunajskej Strede, hráči DAC sa pohybovali viac na polovici súpera, ale gólová šanca neprišla. V 68. minúte po priamom kope hlavičkoval Priskin vedľa. V 75. minúte po priamom kope Davisa mohol nebezpečne hlavičkovať Huk, ale stál v ofsajde. V nadstavenom čase po priamom kope hlavičkoval do bránky Šafranko a zabezpečil tri body pre Dunajskú Stredu.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)
Gól: 90.+ Šafranko. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Ľupták, Davis – Rundič, De Kamps, 7139 divákov

Zostavy a striedania:
DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ljubičič – Vida (90. Simon), Ľupták (81. Kontár), Alkuku, Pačinda (86. Brašeň)- Šafranko

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík – Kóňa (65. De Kamps), Savičevič – Oršula (80. De Sa), Soumah, Priskin – Vittek (65. Schet)


Povedali po zápase
Csaba László, tréner DAC-u:
"Gratulujem súperovi k férovému zápasu. Ďakujem mužstvu, že dodržalo inštrukcie. Je to neuveriteĽný spôsob víťazstva, gólom v poslednej minúte. V Bratislave sme jedným gólom prehrali, teraz sa nám to podarilo odplatiť. Myslím si, že sme boli o gól lepší. Gratulujem hráčom za víťazstvo, vrátili niečo našim fantastickým fanúšikom."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Nastúpili sme po ťažkom týždni, keď sme odohrali dva zápasy. Videli sme zaujímavý zápas, chceli sme byť kompaktní, organizovaní. Prvý polčas nepriniesol veľa šancí, v druhom sme chceli veľa zmeniť. Mali sme aj šance, ale sme ich nevyužili. Súper skóroval po štandardnej situácií a sme sklamaní z výsledku. Súperovi gratulujem, bol to pekný zápas v peknej atmosfére."

ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 1:2

Zlaté Moravce 8. apríla (TASR) - Stretnutie tabuľkových susedov v úvodnom dejstve veľa futbalovej krásy neprinieslo. Hral sa typický medzišestnástkový futbal s množstvom osobných súbojov a pramálom streleckých príležitostí. Domáci mohli ísť do vedenia v 11. minúte, ale Pintérovu strelu z priameho voľného kopu zastavilo brvno Macejovej brány. Nedáš-dostaneš platilo už o minútu, keď Pintér vyrobil hrubku, Serečin sa rútil sám na Kováča a rutinérsky poslal loptu polovysokou strelou k ľavej žrdi. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale ich kombinácia viazla. A tak jediná strela medzi žrde priniesla jednogólové vedenie pre Východniarov.

Do 2. polčasu vstúpili domáci ofenzívne naladení. V 52. minúte vznikol veľký závar v pokutovom územi, ale ani Pepe ani Kostadinov za Macejov chrbát loptu nepretlačili. Prebiehala 58. minúta, Pepe šikovne nabil striedajúcemu Machučovi, ale ten z hranice šestnástky namieril tesne vedľa. Hostia vychádzali z pozornej defenzívy, z ktorej sa snažili o rýchle kontry. Jedna im vyšla po hodine hry, ale Leškovu strelu z rohu šestnástky Kováč v poslednej chvíli vytesnil na roh. V 69. minúte sa šikovne uvoľnil Kostadinov, brankár hostí sa však prekvapiť nenechal. Tlak domácich silnel, v 79. minúte Mateusovu strelu z rohu malého vápna odvrátil do bezpečia Kavka. Čo viselo vo vzduchu celý druhý polčas, to prišlo v 83. minúte. Po vydarenej kombinácii domácich v koncovke Oliveira vysunul Kostadinova a ten zoči-voči Macejovi namieril presne - 1:1. Už o minútu sa rútil sám na bránu Privat Yao, ktorého však v poslednej chvíli stihol prekrižovať jeden obrancov hostí. O tom, aký vie byť futbal krutý, sa domáci presvedčili v nadstavenej minúte zápasu, keď striedajúci Šimčák strelou do odkrytej bránky zabezpečil hosťom 3 body za víťazstvo 2:1.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)
Góly: 83. Kostadinov - 12. Serečin, 90.+1 Šimčák. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Pintér (Z.Moravce), 687 divákov.

Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pastva, Karlík, Pintér, Chren - Bariš - Orávik (46. Machuča), Kostadinov, De Oliveira, Válovčan (65. Ujlaky) - Pepe Guilavogui (76. Privat Yao)

MFK Zemplín Michalovce: Macej - Žofčák, Kavka, Qose, Sipľak - Grič - Vajs, Serečin (73. Šimčák), Turik (88. Danko), Leško (70. Koscelník) - Kushta


Povedali po zápase
Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec:
"Nemám chlapcom čo vyčítať. Hrali sme dobrý futbal, ktorý sa musel divákom páčiť. O výsledku rozhodli dve individuálne chyby Pintéra. Futbal je niekedy krutý, avšak ideme ďalej."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Prvý polčas sa hral medzišestnástkový futbal. Domáci nám ponúkli príležitosť, ktorú sme využili. Po zmene strán nás súper pritlačil, bolo cítiť, že sme mali v nohách ťažký pohárový zápas so Slovanom. V závere sa k nám priklonilo aj športové šťastie, ale tak to niekedy chodí, že zápas, ktorý máte vyhrať, nevyhráte a naopak. Dnes to šťastie stálo pri nás."