Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: D.Streda si s Trnavou body po bezgólovej remíze podelila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V zápase 24. kole našej najvyššej súťaže sa zrodil na Žitnom ostrove pre divákov najmenej zaujímavý výsledok.

Dunajská Streda 19. marca (TASR) - Na Žitnom ostrove gól nepadol, a tak sa futbalisti Dunajskej Stredy rozišli s Trnavou po spravodlivej remíze.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Spartak Trnava 0:0
Rozhodoval: Glova, ŽK: Halilovič (Spartak), 6008 divákov

Dunajská Streda: Slávik – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ljubicic – Vida (90. Brašeň), Aluku, Simon (78. Ľupták), Pačinda (82. Mészáros) - Šafranko
Trnava: Jakubech – Čögley, Greššák, Oravec, Janso – Tóth – Jirka, Sloboda, Halilovič (88. Yilmaz), Čonka – Tambe


Už v prvej minúte sa vyznamenal brankár Jakubech, ktorý vyboxoval priamy kop Pačindu. Prvých 25 minút veľa vzruchu neprinieslo. Dunajská Streda hrozila po krídlach, Pačindove priame kopy však gólový efekt nepriniesli. Trnavčania sa spoliehali na útočníka Tambeho, ale ani Spartak veľa vody nenamútil. V 27. minúte to skúšal strelou Halilovič, ale brankár Slávik bol pozorný. V 37. minúte poslal center z ľavej strany Živkovič, ale lopta preletela pred Jakubechovou bránou. V 39. minúte prišla najväčšia šanca zápasu, z priameho kopu poslal výborný center za obranu Živkovič, loptu získal Šafranko, ktorý sám pred bránou trafil Jakubecha.

V druhom polčase sa hralo prevažne v strede poľa. V 66. minúte sa Trnava dostala k priamemu kopu, Halilovičova strela z 23 metrov letela tesne vedľa. V 79. minúte po chybe domácej obrany sa k lopte dostal Tambe, ale jeho strela minula bránu. V 84. minúte centroval z ľavej strany Davis, ale Ljubicicova hlavička skončila tesne vedľa. O dve minúty neskôr bol opäť v akcií Tambe, keď po súboji získal loptu na hranici pokutového územia, ale vyslaná strela skončila mimo brány. Skóre sa už nemenilo a tak sa krajské derby skončilo bezgólovou remízou.

Hlasy po zápase:

Csaba László, tréner DAC-u: "V prvom polčase sme mali príležitostí, aby sme strelili gól, bez gólov sa vyhrať nedá. Som nahnevaný, lebo sa hralo vo fantastickej atmosfére, ale nedokázali sme vyhrať. Som nespokojný s výkonom niektorých hráčov. Hnevá ma aj to, že súper si prišiel pre bod a aj ho získal. Aby sme vyhrali, musíme byť viac koncentrovaní. Všetky kontry súpera sa zrodili po našich chybách v strede poľa. Bol to zaujímavý zápas, v ktorom sme si zaslúžili viac ako jeden bod. Verím, že pozitívny výsledok dosiahneme proti Slovanu."

Miroslav Karhan, tréner Spartaka: "Videli sme zaujímavé stretnutie. V prvom polčase mala Dunajská Streda šance, ktoré pramenili zo štandardných situácií. Našich hráčov sme nabádali, aby sa vyhýbali štandardným situáciám, lebo domáci sú v nich dobrí. V druhom polčase bol zápase vyrovnanejší, pokazili sme niekoľko kontra atakov. Keď nedáte gól, nemôžete vyhrať, ale som rád, že sme neinkasovali. Je to pre nás dobrý bod, lebo v Dunajskej Strede sa bude ťažko vyhrávať."