Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Dunajská Streda vyhrala nad Senicou 1:0 v 29. kole Fortuna ligy

Na ilustračnej snímke vľavo Marin Ljubičič (DAC) po strelení gólu v stretnutí 23. kola futbalovej Fortuna ligy medzi DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 11. marca 2017 v Dunajskej Strede. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dunajská Streda neprehrala už 13 ligových zápasov, čím vytvorila klubový rekord.

Dunajská Streda 27. apríla (TASR) - V 29. kole futbalovej Fortuna ligy sa stretli mužstvá DAC Dunajská Streda a FK Senica. Duel sa skončil víťazne pre domácich v pomere 1:0. Jediný gól stretnutia padol v druhom polčase keď sa po rohovom kope hlavou presadil Pačinda.

Dianie na ihrisku značne ovplyvnil hustý dážď, ktorý sa pustil už pred zápasom. V 8. minúte vytiahol parádny zákrok hosťujúci brankár Šulla, keď Pačindovu výbornú strelu vytlačil na roh. V 10. minúte sa rútil sám na bránu Šafranko, ale stál v ofsajde. Aktívnejšie hrali domáci, ale bránu Senice nedokázali ohroziť. V 27. minúte dostal výborný pas Pačinda, ale pri zakončení stál v ofsajde. Veľkú šancu spálil v 34. minúte ten istý hráč, keď odrazenú loptu poslal z prvej tesne vedľa. V 42. minúte sa vytiahol aj brankár domácich Slávik, strelu Briganta však stihol vyraziť.

V druhom polčase sa hralo ďalej najmä pred bránou Senice, avšak spočiatku bez úspechu. V 62. minúte ohrozil domácu bránu Kopičar, lopta sa brankárovi Slávikovi vyšmykla z ruky. Na druhej strane skúšali strely Pačinda aj Davis, no neúspešne. V 74. minúte sa Brigant prepracoval v pokutovom území až k bráne, ale vyslal slabú strelu. V 76. minúte prišiel rozhodujúci okamih, po rohovom kope sa hlavou presadil Pačinda – 1:0. V 85. minúte dostal výbornú prihrávku na pravej strane Živkovič, strelu obrancu DAC Šulla vyrazil na roh. V nadstavenom čase mal vyrovnávajúci gól na hlave Pajer, lopta však skončila tesne vedľa.

Dunajská Streda neprehrala už 13 ligových zápasov, čím vytvorila klubový rekord. Navyše "žlto-modrí" vyhrali štvrtý zápas v rade, čo je ďalší rekord od roku 1986.


FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: 76. Pačinda, ŽK: Vida, Aluku - Šašinka. Rozhodoval: Očenáš, 4498 divákov.


zostavy a striedania:

DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ľupták (70. Kontár) – Vida, Sarr (60. Brašeň), Aluku, Pačinda (88. Michalík) – Šafranko

Senica: Šulla – Kotula, Ranko, Pillár, Šušolík – Kratochvíl, Kopičár – Brigant, Kováč (86. Pajer), Miklós (57. Kosorin) – Šašinka


Hlasy trénerov:

Csaba László, tréner DAC: "Odohrali sme dobrý zápas, obe mužstvá chceli vyhrať. Senica sa snažila prechádzať do protiútoku a skórovať. V 2. polčase sme dali gól, teší ma, že sme opäť vyhrali. Teraz budeme mať viac voľna, lebo nabudúce nastúpime až nedeľu."

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Zápas sa mi hodnotí ťažko, boli sme blízko k bodu. Dunajská Streda hrá dobrý futbal, lepší ako na jeseň. Náš kolektív je mladý, teraz prišli chyby. Zápas mal náboj, škoda, že sme neuhrali bod. Súperovi gratulujem."