Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hlavným trénerom Prešova bude Jantek, Kronsteiner nemal licenciu

Futbalisti Tatrana Prešov, archívna snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Miroslav Jantek viedol A-mužstvo prešovského nováčika už v dvoch uplynulých zápasoch Fortuna ligy. Napokon bude v pozícii hlavného trénera pokračovať.

Prešov 2. novembra (TASR) - Miroslav Jantek sa napokon stane hlavným trénerom futbalistov 1. FC Tatran Prešov. Pôvodne mal byť asistentom Rakúšana Güntera Kronsteinera, s ním ale vedenie klubu nemohlo z dôvodu neplatnej licencie podpísať zmluvu. Otáznym je zatiaľ post Jantekovho asistenta. Pre TASR to potvrdil generálny manažér klubu Marek Trávniček.

Miroslav Jantek viedol A-mužstvo prešovského nováčika už v dvoch uplynulých zápasoch Fortuna ligy. Napokon bude v pozícii hlavného trénera pokračovať. "Hlavným trénerom sa stane pán Jantek. Ešte riešime otázku jeho asistenta, práve v týchto dňoch na tom pracujeme. V priebehu najbližších dní musíme poslať zmluvu na Slovenský futbalový zväz a tam to schvália. Do ďalšieho zápasu Fortuna ligy to určite bude uzavreté," potvrdil pre TASR generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček.

Meno Jantekovho asistenta ešte nie je isté, ale aj táto otázka by mala byť do najbližšieho zápasu (5. novembra v Senici) uzavretá. "Musí to byť človek, ktorý si s hlavným trénerom bude rozumieť. Ešte v tom nemáme úplne jasno. Pre nás je však podstatné, že máme hlavného trénera," poznamenal Trávniček. Prešovskému klubu tak po odvolaní Stanislava Vargu nevyšiel pokus so zahraničným trénerom a Kronsteiner napokon prešovský tím neviedol ani v jednom zápase. A ani nebude. "Nemá platnú licenciu. On predtým pôsobil v Amerike, kde to neriešil a venoval sa trénerskej činnosti. Tú licenciu je však potrebné obnovovať a my s ním bez obnovenia licencie nemôžeme uzavrieť zmluvu," dodal pre Trávniček.

Futbalisti Prešova sa po nevýraznom úvode sezóne zdvihli a momentálne ťahajú sériu štyroch zápasov bez prehry. Zatiaľ sú na predposlednej 11. priečke a na posledné Zlaté Moravce majú 5-bodový náskok. V najbližšom 15. kole Fortuna ligy sa v zápase tabuľkových susedov predstavia na ihrisku FK Senica.