Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Ružomberok si v 31. kole FL poradil so Zlatými Moravcami 2:1

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Zlaté Moravce od začiatku postavili defenzívny blok a Ružomberok začal, tak ako sa očakávalo s jeho dobýjaním.

Ružomberok 13. mája (TASR) - V 31. kole futbalovej Fortuna Ligy sa proti domácim hráčom z Ružomberka postavil súper so Zlatých Moraviec.

Zlaté Moravce od začiatku postavili defenzívny blok a Ružomberok začal, tak ako sa očakávalo s jeho dobýjaním. V 12. minúte domáci vykombinovali sľubnú streleckú parketu pre Gála-Andrezlyho, ale ľavačka krídelníka Liptákov bola veľmi nepresná. O šesť minút predviedli hostia prvý rýchly brejk do odkrytého priestoru, po ľavej strane loptu potiahol Chren, no Gešnábelovi strela absolútne nesadla. V 25. minúte gólman ViOn – u Holec v čistej šanci vo vlastnom „veľkom vápne“ fauloval Gála-Andrezlyho a Ďubek z nariadenej penalty dostal domáci tím do vedenia. V 31. minúte sa P. Maslovi vyplatilo sledovať loptu až do konca a po zaváhaní Holeca, ktorému vypadla z rúk, pridal druhý presný zásah svojho mužstva.

V 52. minúte Mareš na tretí gól vyzval Daniela, Holec ho však vychytal. Vzápätí zase z dobrej palubnej pozícii bránu minul Gál-Andrezly. V 59. minúte brankára hostí pokusom spoza šestnástky neprestrelil Faško. V 61. minúte mohli Moravavia zápas zdramatizovať, Macík už bol prekonaný, ale Yaova rana skončila na konštrukcii ružomberskej brány. V 79. minúte sa Faško z uhla snažil prepasírovať loptu za Holecov chrbát, ale nepochodil. V 84. minúte Mareš zvnútra šestnástky pálil mimo. V 90. minúte Yao druhý raz opečiatkoval žrď a Nurkovič odrazenú loptu poslal do odkrytej brány Liptákov – 2:1. V nastavenom čase ešte Holec zlikvidoval tutovku Gálovi-Andrezlymu.

MFK Ružomberok – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:1 (2:0)

Góly: 26. Ďubek (z 11 m), 31. P. Maslo – 90. Nurkovič. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: P. Maslo - Kostadinov, Kapor, Ewerton, 1349 divákov

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Macík – P. Maslo, Menich, Kružliak, Kupec – Nagy – Daniel (78. Gerec), Faško, Ďubek (82. Takáč), Gál-Andrezly – Mareš (87. A. Lovás)

Zlaté Moravce: Holec – Machuča (46. Guilavogui), Kapor, Pintér, Chren – Bariš – Orávik, Gešnábel (38. Yao), Kostadinov, Ewerton (78. Nurkovič) – Válovčan


Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka):Aby sme zostali v hre o pohárovú Európu, bol jasný imperatív vyhrať. Zápas nebol pre nás jednoduchý, Zlaté Moravce aj minulý týždeň s Dunajskou Stredou dokázali, že vedia hrať. Myslím si, že chlapci stretnutie zvládli na veľmi slušnej úrovni. Prvý polčas sme mali hru pod kontrolou a získali sme pohodové vedenie. Po zmene strán, keď hráči chodili do kontier, mali pridať tretí gól. Veľké množstvo šancí sme spálili. Preto stretnutie bolo otvorené až do konca. Súper si gól za svoju ofenzívnu aktivitu a ochotu s výsledkom niečo spraviť aj zaslúžil.

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec:Pekný zápas, my sme si ho prehrali v prvom polčase, keď sme domácich veľmi lacno pustili do dvojgólového vedenia vlastnými chybami. Prišli sme hrať aktívne, za stavu 0:0, mužstvo malo vyloženú šancu. Súper využil hneď naše prvé zaváhanie a zaslúžene viedol po polčase 2:0. V druhej polke sme chceli niečo urobiť s výsledkom. Herne ho chlapci celkom zvládli. Ružomberok hral čo potreboval, stiahol sa a čakal na svoje kontry, mal aj príležitosti. Náš gól prišiel neskoro, takže zaslúžené víťazstvo.